Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
kuratko1976 píše:
Ahoj holky, tak si tady pročítám vaše trápení a chtěla bych se k vám přidat a potěšit! Já jsem sice ve 20t a doufám, že nejhorší mám za sebou a že jsme se natrápili! Jsem po třetím pokusu ivf. Tak do třetice všeho dobrého. Hodně tady píšete o krvácení a špinění. Hned na začátku se mi v děloze vytvořil hematom a rostl a rostl a rostl!!! Já jsem s malými přestávkami špinila celé 4 měsíce. Pak jsem začala krvácet a v nemocnici jsem si poležela na kapačkách měsíc! Paní doktorka byla velice negativní a při každém ultrazvuku mi říkala, že to vidí špatně, že určitě potratím a bla bla bla!!! To jsem byla v 7-8t. Ale já a prcek jsme velcí bojovníci a právě před týdnem jsme hematom (6×8cm!!!!!!!) porazili!!! A prcek roste a daří se mu. Ale byly to nervy! Tím chci hlavně říci, NEVZDÁVEJTE SE A BOJUJTE!!! Stojí to za to! A tím, že mi první miminko umřelo ve 12t vím o čem mluvím. Tak se držte, přeji hodně sil a pevnou vůli!!
Ahoj a můžu se zeptat co se stalo že zemřelo ve 12tt to bylo následkem hematomu?
kuratko1976 píše:
Ne ne, prvnímu miminku přestalo bít srdíčko…
hmm to je smutný
a já myslela že pak po tom 12tt už je to relativně v pohodě.
holky a tkovje dotaz zakázal vám dr sex?mně teda ne ale nesexujeme bojím se …ons e ted ao tomhle nezmínil a už máme docela chut tka jeslti můžeme nebo ne ![]()
Crystal87 píše:
holky a tkovje dotaz zakázal vám dr sex?mně teda ne ale nesexujeme bojím se …ons e ted ao tomhle nezmínil a už máme docela chut tka jeslti můžeme nebo ne
mě teda jo…ani cvičit nesmím.
Pce píše:no tak holdradši počkám do pondělka co řekne chjoooooCrystal87 píše:mě teda jo…ani cvičit nesmím.
holky a tkovje dotaz zakázal vám dr sex?mně teda ne ale nesexujeme bojím se …ons e ted ao tomhle nezmínil a už máme docela chut tka jeslti můžeme nebo ne
Já jsem po celou dobu, kdy jsem měla hematom nesměla vařit, uklízet natož sexovat… Pořád klidový režim jako v nemocnici a protože to je náš třetí pokus, dodržovala jsem vše!!! Wc, sprcha a do pelíšku ![]()
Sex určitě ne, jakmile doktor řekne klidový režim tak do toho počítá i sex ![]()
ahoj,narazila jsem na tuto diskuzi,mám hematom asik jen 1cm jsem v osmém týdnu těhu,doktor říkal že by to nemělo vliv na těhu mít,beru jen utrogestan a mám nařízený klid.režim a žádný sex,jen by mě zajímalo jestli je to vážný,špiním snad od té doby co jsem zjistila že jsem těhu,někdy míň někdy víc,je to tím hematomem?díky moc za odpověďi ![]()
Verucira píše:
ahoj,narazila jsem na tuto diskuzi,mám hematom asik jen 1cm jsem v osmém týdnu těhu,doktor říkal že by to nemělo vliv na těhu mít,beru jen utrogestan a mám nařízený klid.režim a žádný sex,jen by mě zajímalo jestli je to vážný,špiním snad od té doby co jsem zjistila že jsem těhu,někdy míň někdy víc,je to tím hematomem?díky moc za odpověďi
Ahoj já jsem měla první hematom v 6tt a měl taky asi 1cm druhý v 10tt a ten už měl stejne jako mimi 3cm a to už bylo kritické…nechali si mě v nemocnici na dva dny a píchali mi injekce, když mě propouštěli měl už hematom jenom 12mm a mimi to všechno zvládlo…tak neboj, hlavně buď opravdu v klídku. A ještě ti můžu doporučit Ascorutin, je volně prodejný bere se 3×1 a měl by pomoci vstřebání hematomu a zesílit cévky aby nepraskaly a netvořily ty hematomy. Dostala jsem ho pokaždé už v nemocnici pak tedy nechápu že to ho mudr nenapsal. V příbalovém letáku je sice psáno že se nesmí brát v těhu ale ptala jsem se na to doktorky a ta mi řekla že tohle nemám vůbec číst že se běžne v těhu píše a ty firmy se tím jen chrání.Ten prášek obsahuje v podstatě jenom vitamín C (ten zpevňuje cévy) a rutin (ten obsahuje pohanka a nejsem si vědoma toho že by se v těhu nesměla jíst) Takže neboj…mimi to určo zvládne ![]()
ahoj tak to moc děkuji,doufám že se nebude zvětšovat.no já myslím že mám vitamínu c dost až moc,jelikož furt jim ovoce a na kiwi mám nejvíc chuť tak ho jím ve velkém i když vím že se moc nesmí,tak doufám že bude vše ok,nebo si mám přece ten ascorutin koupit?
Verucira píše:
ahoj tak to moc děkuji,doufám že se nebude zvětšovat.no já myslím že mám vitamínu c dost až moc,jelikož furt jim ovoce a na kiwi mám nejvíc chuť tak ho jím ve velkém i když vím že se moc nesmí,tak doufám že bude vše ok,nebo si mám přece ten ascorutin koupit?
myslím že tím nic nezkazíš a jestli si nejsi jistá cinkni mudr.
já mylsím že ascorutin pokud špiníš určitě kup…já nešpiním a stejně ho mám brát ![]()
já jsem už pak taky nešpinila a měla jsem ho brát dál…on totiž napomáhá k upevnění těch cévek které praskají a tvoří ty hematomy