Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Hedulinko pokud je to opravdu závažné onemocnění, neriskovala bych to. Poraďte se a skonzultujte v CARu. S těma jejich čekačkama to stejně vyjde nejdřív za 3 měsíce.
Hele nám se vždy podařilo přirozeně a taky sem potratila, to s tím nemá nic společného, žádný trest.
Závažný onemocnění to je dost. Vím, že je spousta potratů i při normálním oplození, ale v tu chvíly si člověk říká různý, proč? My jezdíme do Brna do Heliosu poprvé jsme tam byli na konzultaci v listopadu a od prosince jsem začala užívat léky a v únoru už byla těhotná. Takže tam to šlo docela rychle. Akorát,že to je taky nápot na psychyku a hlavně čas, protože to přece jen máme dál. Ale určitě si tam zavoláme a prodiskutujem. Muj gynekolok mi dá i papíry o celém průběhu,aby věděli co se stalo a rozhodli oni kdy na to jít. Fakt moc díky za rady a povzbuzování. Cítím se líp, když vím, že na to nejsem sama a někdo mi poradí.
To víš, že jo, všechny jsme s Tebou a dá se říct, že skoro každá máme za sebou i potrat, bohužel
, ale člověk musí pořád doufat!!!! ![]()
Ahoj holky, mám na vás dotaz. Vy co jste prodělaly takový nějaký potrat jako já. Jak jste to měly s první menstruací ? Já ji dostalo totiž po 4 týdnech a to první dva dny takovou slaboučkou a teď už 3tí den hrozně silnou
. Připadámi to jako, když sem ležela v nemocnici a krvácela. Až na to, že tam to bylo třeba dvakrát za den a teď to je celý den. Cítím jak to pořád ze mě vytýká. Je to normální? Měl to někdy taky takhle? A jak to může dlouho trvat. Normálně sem ji měla 6 dní,ale teď to vypadá na dýl. Dík za odpověď
Ahoj Hedulinko, už je to sice přes rok, ale vzpomínám si, že ta první menstruace byla hodně hodně silná, připadala jsem si, jako by se mi tam uvolnilo stavidlo. Ale to se určitě děloha ještě čistí a přestane to, neboj se nic. A určitě jsem jí taky měla déle, než normálně. Tak se drž.
Ahojda, děkuji Ti moc za uklidnění. Už mi ztoho krvácení jde hlava kolem. Člověk neví co si o tam pak má myslet. Ještě, že jsou takovýhle různý stránky, kde poradí ty co si to prožily. Díky moc a přeju krásný den ![]()
Tobě taky, a ať už Ti to brzy skončí - nejlépe na dalších 9 měsíců!!!! ![]()
Jo jo, díky moc. Taky bych byla ráda kdyby to dopadlo. To je to moje nejvetší přání co teď mám.Pa a dík
Zdravim,ja jsem v 7tt a v sobotu jsem zacala silne krvacet,na pohotovosti mi zjistili hematom 33mmx15mm a dostala jsem take Ascorutin,Utrogestan a Magne B a samozdrejme klidovy rezim.Dnes jsem ale byla u sveho dr a ten mi rikal,ze podle ultrazvuku ma plod jiny tvar nez by mel mit,ptz ten hematom na nej tlaci ci ho zakryva,nevim!Bojim se jestli to nemuze mit vliv na vyvoj plodu,tak se chci zeptat,jestli jste to nektera nahodou taky neprodelala!Mam opravdu strach,uz jednou jsem potratila,takze se bojim!
Ahoj,
já měla hematom taky. Kolem 9tt jsem měla prudké píchnutí v podbřišku a silné krvácení. Do nemo jsem si jela dle svého mínění na vyčištění. I sestřička byla hrozně hodná a konejšila mě,že příště se to podaří. A když mi pan doktor řekl,jako srdíčko bije,ale je tam hematom,věděla jsem,že to bude OK. Můj gyndař se zpětně díval na snímky z 6tt a byl tam,jen malinký-on si toho ale nevšiml:-(. Měla jsem ho tam cca do 14tt a pak zmizel. Narodil se nám chlapeček v 35tt císařem,protože jsem měla těžký oligohydramnion(nedostatek plodové vody). Ale je tu s námi a je to čipera a zlobíšek. Taky jsem už nedoufala,ale vše dobře dopadlo. Určitě i u tebe,držíme palečky. Jinak jsem brala standartní léky,co zde byli popsány,o kterých moc sympatický doktor v nemo řekl,že to je skoro jako placebo
.
Ve 12.t.t. mi dr. objevila v dolním pólu plodového vejce hematom 25×4 mm, kontrola za 14 dní (26×6 mm) a v 17. tt už byl úplně vstřebán.
Já jsem teda vůbec nekrvácela ani nešpinila.
Měla jsem taky nařízený klidový režim, ale měla jsem v tu dobu skoro dvouletou holčičku, takže to nešlo moc dodržovat, jenom jsem ji nenosila v náručí.
A léky jsem taky žádné nebrala.
Syn se narodil 39+6.
Ahojte. Dneska jsem byla v nemocnici, protoze jsem zacala krvacet. Nasli mi hematom 45×14 mm pod plodem. Jsem 12plus0, takze pry zadne leky na udrzeni tehu brat uz nemuzu a musim jen vyckavat.. Mate nejaka podobnou zkusenost v teto fazi tehu? Ja jsem z toho docela na nervy, prvni tehu bylo mimodelozni, tak doufam, ze tentokrat vse dopadne dobre …
Ahoj, ![]()
mám podobnou zkušenost. Na hematom mi přišli již v 6tt,pár dní na to jsem začala krvácet a ležela jsem týden v nemocnici. Brala jsem ascorutin a kanavit. Hematom se zmenšovla, občas jsem špinila. Ale ve 12tt jsem začala opět krvácet, jela jsem hned do nemocnice,tam mi zjistili, že se hemtom zvětšil a nechali si mě tam opět na týden. Opět jsem brala ascorutin a kanavit. Při odchodu mi nasadili utrogestan na udržení a beru ještě teď v 17tt a budu ho mít až do 20tt. V příbalovém letáku sice píší, že v těhotenství je jen do 12tt a měl by se zavádět, ale mě vív lékařů nezávisle na sobě řekli, že se může brát i později a dovolili mi ho polykat.
Být tebou poradila bych se s tvým gynekologen, třeba ti ho také napíše.
Držím pěsti, aby se hematom rychle vstřebal a nezlobil ![]()
Zdravim vsechny,ja krvacela v 19tt cerstvou cervenou krvi,v noci odvoz do nemocnice,kde nasledujici den jeste dalsi UTZ,prvni verdikt byl,ze krvacim z nizko polozene placenty,rano nalezen hematom 10×6 cm tedy hodne velky,viz obr.Doktori se tvarili vselijak,nevedelo se,z ceho vznikl,lezela jsem 3 tydny v nemocnici,jen klid,Ascorutin,Akiferin,pak i Utrogestan,Magnesium,jen se cekalo.Po trech tydnech jsem podepsala revers,doma jsem jeste nekolikrat zakrvacela,ale starou krvi z hematomu,po 2,5 mesicich se vstrebal uplne,vse v poradku a jsem 36tt bez omezeni a potizi.Ackoli vypadal hrozive a strasili me,da se to ustat,hlavne klid a pozitivni mysleni,drzim palecky vsem !
Ahoj holky, ráda bych se přidala.Je to moje první těhotenství a v 6tt první drobný hematom při kterém jsem krvácela,tehdy mi napsali Ascorutin a poslali mě domů že mám dodržovat klidový režim.Teď jsem v 10tt a je to tu opět, akorát že hematom měl cca 3cm, tak si mě nechali dva dny v nemocnici,píchali nějaké injekce a dávali Ascorutin.Miminko je prý v pořádku ale já se strašně bojím že to vzdá ![]()