Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, neboj jestli jsi v desátém týdnu tak by mělo být mimi už větší než ten hematomm, a to je dobře, já měla od 6 tt 5 cm hematom a do konce 13 týdne pořád krvácel, řekli mi že do konce 12 týdne, riziko potratu sice trvá, ale jak dítě hematom přeroste, tak ta šance na udržení už jen stouppá, tak ležet a bude to dobré.
h84 píše:
Ahoj, neboj jestli jsi v desátém týdnu tak by mělo být mimi už větší než ten hematomm, a to je dobře, já měla od 6 tt 5 cm hematom a do konce 13 týdne pořád krvácel, řekli mi že do konce 12 týdne, riziko potratu sice trvá, ale jak dítě hematom přeroste, tak ta šance na udržení už jen stouppá, tak ležet a bude to dobré.
no nad tím jsem také přemýšlela…tak snad to zvládne. V ůterý jdu na kontrolu, tak se zeptám jak je ten hematom veliký a jak moc ohrožuje mimi.
Ahojky přidám se můžu?včera na UZ obrovský hematom vedle miminka…jsem v 7tt mám jen ascorutin…dr tomu moc šancí nedává ale nekrvácím krvácela jsem a až pak se hematom udělal ,nikdo mi ani neřekl proč jsem krvácela…ted jen čekám co bude jsou to nervy…holky je velká šance že to zvládnem?Dr mi říkal že to moc dobře envidí:(
Crystal87 píše:
Ahojky přidám se můžu?včera na UZ obrovský hematom vedle miminka…jsem v 7tt mám jen ascorutin…dr tomu moc šancí nedává ale nekrvácím krvácela jsem a až pak se hematom udělal ,nikdo mi ani neřekl proč jsem krvácela…ted jen čekám co bude jsou to nervy…holky je velká šance že to zvládnem?Dr mi říkal že to moc dobře envidí:(
já jsem měla první hematom v 6tt ale byl malý..trochu jsem krvácela ale dopadlo to dobře.Brala jsem Ascorutin a Utrogestan.Hlavně opravdu lež a nic nedělej…alespoň tak tři dny.A jez hodně vitamínu C ten zpevňuje cevy.Jinak mě doktor řekl že se ty hematomy nedají ovlivnit že se dělají tím jak se upravuje děloha tak sem tam může prasknout nějaká cévka nebo žilka a už to je…tak držím palce.
Ahoj děvčata tak já sem v 15tt,a od 7tt mám problém s Hematomem,29.prosince sem byla na genetice a Hematom sem měla o velikosti 8.3cm na 3,4 cm ale jinak vše bylo v pořádku špiním a krvácím už celých osum týdnu jednou ze mě vytekla sražená krav tak že sem to měla doslova až pokolena!!Hematom mi vždy odejde a stejně yse mi udělá znovu,už tomu ale nějak nevěnuji pozornost sem v klidu,jen mě štve že mi doktor nedokáže říct proč se to tam dělá,ale potěšilo mě že na genetice se ktomu stavěli tím stylem že už stím zkušenosti mají ani se nějak nedivili že to tam mám) ale já se cítím moc fajn takže se držte!!!mám už za sebou jedno těhotenství a to bylo bez komplikací,a ted jue to pro mě nové,ale musím říct že sem hubená,a už ted cítím pohyby a kyždý pohyb mě zahřeje na srdci!!) UKLIDNÍ MĚ ŽE JE VŠE V POŘÁDKU
lucka A tom píše:
Ahoj děvčata tak já sem v 15tt,a od 7tt mám problém s Hematomem,29.prosince sem byla na genetice a Hematom sem měla o velikosti 8.3cm na 3,4 cm ale jinak vše bylo v pořádku špiním a krvácím už celých osum týdnu jednou ze mě vytekla sražená krav tak že sem to měla doslova až pokolena!!Hematom mi vždy odejde a stejně yse mi udělá znovu,už tomu ale nějak nevěnuji pozornost sem v klidu,jen mě štve že mi doktor nedokáže říct proč se to tam dělá,ale potěšilo mě že na genetice se ktomu stavěli tím stylem že už stím zkušenosti mají ani se nějak nedivili že to tam mám) ale já se cítím moc fajn takže se držte!!!mám už za sebou jedno těhotenství a to bylo bez komplikací,a ted jue to pro mě nové,ale musím říct že sem hubená,a už ted cítím pohyby a kyždý pohyb mě zahřeje na srdci!!) UKLIDNÍ MĚ ŽE JE VŠE V POŘÁDKU
no mě doktor říkal že se to nedá vůbec ničím ovlivnit, že se to dělá z toho jak se tělo, děloha upravuje a sem tam praskne nějaká cévka nebo žilka a z toho krvácení se udělá hematom (modřina)
Já teda musím zatukat papák ascorutin a homeopatika co mi poradili na hematomy a nešpiním nekrvácím nic a jsem ráda…na KO jdu příští pondělí tka doufám že se nic nepos.. a že to bude dobré.Mně by spíš zajímalo z čeho jsem krvácel a že to bylo krve nejdřív hrozné křeče pomalu jak u porodu a pak ze ěm proudem tekla krev a pak to najednou ustalo nikdo mi neřekl z čeho tolik krve a přitom prcek v pořádku jako by nic zas z cévky nevím nevím jakmile sjem sedla na wc teklo to proudem jako moč tkaže toho bylo skutečně moc
jeidně mě napadlo že to třeba bylo dvojče a nevydrželo alw to by tam zas dr našli nějkaý zbyteček nebo ne?nevím no ale chtěla byhc vědět proč jsem tak krvácela,abyhc věděla zda se to mžůe opakovat nebo ne
stím záchodem sem to měla uplne stejne a mam to tak ted pravidelne kazde rano''ale podle ult.a genetiky je vse ok takze vazne sem klidna a nelamu si stim hlavu me take rekli akorat to ze se mi muze ucpavat cevka,a take tak jak tady pises ze to muze byt odchazejici dvojce nevim nevim,ale neberu nic mam jen kyselinu listovou a magnesko,a citim se skvele!!a to jak tady nekteri pisi byt v klidu a nohy nahoru urcite nepomaha mam tri leteho chlapecka a nic takoveho si dovolit nemuzu,a sem zastancem toho,jestli mas o to prijit,tak ti nepomuze ani se postavit na hlavu proste to ven pujde kdyz to chce :_)) ale ted uz v tom 15tt sem klidna uz je to uplne minimalni sance ze se neco muze stat
hematom mi zmyzne uplne a stejne se mi znova obevi,tak snad uz to ale konecne skonci,docela me obtezuje porad dokola nosit den co den vlozku,coz musim protoze nikdy nevim kdy zacnu spinit nebo kdy ta srazenina vyhrkne ven
Crystal87 píše:
to ten tvůj doktor za moc nestojí, mě samozřejmě varovali že se to může stát ale je tu buď a nebo, mě pomohla má dr. která byla hrozně optimistická a z kontroly jsem jela vždy s dobrým pocitem, po týdnech se mi přiznala že to teda viděla bledě, ale snažila se mě pozitivně naladit a to je myslím dobře. Věř že to dobře dopadně já měla hematom od 6+0 a ted jsem 18+5, tak šance je velkáhlavně jestli pěkně bije
držím palce
Ahoj holky.Nemate nektera zkusenost s tim,kdyz odchazi hematom.Silne jsem krvacela,ale pak ze me vysel takovy kus asi velikosti dlane.Tak ted nevim jestli to mohl byt ten hematom anebo jsem potratila..... ![]()
Aja111 píše:a proč nezajedeš do nemocnice?Já bych tam jela okamžitě…neporadím já zatím nekrvácím ani nešpiním
Ahoj holky.Nemate nektera zkusenost s tim,kdyz odchazi hematom.Silne jsem krvacela,ale pak ze me vysel takovy kus asi velikosti dlane.Tak ted nevim jestli to mohl byt ten hematom anebo jsem potratila.....
Aja111 píše:
Ahoj holky.Nemate nektera zkusenost s tim,kdyz odchazi hematom.Silne jsem krvacela,ale pak ze me vysel takovy kus asi velikosti dlane.Tak ted nevim jestli to mohl byt ten hematom anebo jsem potratila.....
hmm tak to taky nevím…ale určo bych zašla do nemocnice. V kolikátém jsi týdnu…kdyby jsi potratila asi by jsi měla nějaké bolesti
Ahoj holky, tak si tady pročítám vaše trápení a chtěla bych se k vám přidat a potěšit! Já jsem sice ve 20t a doufám, že nejhorší mám za sebou a že jsme se natrápili! Jsem po třetím pokusu ivf. Tak do třetice všeho dobrého. Hodně tady píšete o krvácení a špinění. Hned na začátku se mi v děloze vytvořil hematom a rostl a rostl a rostl!!! Já jsem s malými přestávkami špinila celé 4 měsíce. Pak jsem začala krvácet a v nemocnici jsem si poležela na kapačkách měsíc! Paní doktorka byla velice negativní a při každém ultrazvuku mi říkala, že to vidí špatně, že určitě potratím a bla bla bla!!! To jsem byla v 7-8t. Ale já a prcek jsme velcí bojovníci a právě před týdnem jsme hematom (6×8cm!!!!!!!) porazili!!! A prcek roste a daří se mu. Ale byly to nervy! Tím chci hlavně říci, NEVZDÁVEJTE SE A BOJUJTE!!! Stojí to za to! A tím, že mi první miminko umřelo ve 12t vím o čem mluvím. Tak se držte, přeji hodně sil a pevnou vůli!!