Co jste dostaly na hematom v těhotenství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2255
9.5.11 13:26

No fakt, přesně.
Po každém větším jídle si beru dva espumisany a je to lepší, ale furt sem jak vzducholoď. Vrchem, spodem. :oops: Jestli ten vzduch polykám, nebo nevím. Ale i mě pálí žáha a tak by to vše naznačovalo nějaké té poruše na „záklopce“ v trubici co vede do žaludku . Cosi sem o tom četla že vlivem hormonů se špatně uzavírá a dělá to problémy s pálením a nadýmáním.
V prvním těhu sem byla ta ukázková bezproblémová mamina co běhala jak čamrda ještě den před porodem. Ze začátku ukázkové těhu nevolnsoti, s 13. týdnem konec a jási jen užívala. Ve 23. týdnu dovolená po vlastní ose do Chorvatska. I ke konci těhu bez otoků, s normálním tlakem, pupek jen překážel ale dalo se s ním normálně žít. spokojená těhule.
Druhé těhu v 10tt zamlklé. Tak sem si říkala že nejhorší je za náma. No že další těhu bude zase bezproblémové, když bylo první. Jak sem se mýlila. :-(
Ne no vybranou smůlu máme už na dlouho dopředu, tak i na nás se už usměje štěstí a už bude snad vše v pořádku.
Chlap je teda neskutečnej! :palec:
Verunku mám na seznamu taky :mrgreen: a Pavlíka. Tak uvidíme. V prvním těhu sem pohlaví řešila, chtěla sem kluka. Pak mě stresli s blbejma testama na VVV a od té doby mi to bylo ábsolutně fuk. Teď jakbysmet. Hlavně zdraví!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2559
11.5.11 09:00

Hematom

Ahoj,

na pohlaví taky prdím, hlavně, aby bylo mimčo zdravé a hlavně, aby se tam teď udrželo… Já jsem teď druhý den bez špinění - ale kdykoli to vyslovím, tak se něco semele, tak snad když jsem to jen napsala, tak to bude dobré :-), jsem zvědavá, co mi v pátek řekne pan doktor, snad jen samé příznivé zprávy.

Letos mě žáha vůbec nepálí, což je super, ale také jsem hned od začátku dostala na žáhu nějaké léky, neb se p. doktorovi nelíbila výše hladiny hormonu, takže léků papkám tolik, jako by mi bylo osmdesát. Nu což, všechno vydržet.

A jak si užíváš sluníčkové dny? Já si vždy odpoledne sednu do křesla na zahradu a trošku se vyhřívám, ale včera jsem furt musela chodit dovnitř, protože bylo až moc horko a nedalo se to vydržet.

Zdraví těhule z Plzně, Jája :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2559
13.5.11 11:20

Ahoj,

tak já už jsem bez hematomu!!!! :-)

Ale pořád mám radši ležet doma, další kontrola 2.6.

Jája

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
švejnožka
13.5.11 11:34

Jájo,
moc gratuluju..a závidím:-)) Mně čeká kontrola až v pondělí, nějaký super veleultrazvuk, tak doufám, že když už tam pořád ještě bude, bude alespoň menší!
Užívej si bříška a opatruj se!
 kačka

• Citovat
  • Upravit
2255
13.5.11 12:11

Jájo tak to je super zpráva!
S tím jejich ležením :roll: Jako , vím že to je drsný, ikdyby nás pověsili za nohy ke stropu tak potratu nezabrání. Je to blbost. Jo odpočívat co to dá, povalovat se, nezvedat raději nic, nedělat těžší domácí práce(manža dělá vše krom utírání prachu, vaření a umývání nádobí, to zvládnu)a být v klidu.
Tak tfuj, tfuj, jen tak dále a ať už si těhu konečně začneš naplno užívat :huban:

švejnožka tak ať jsou zprávy od dr. také tak pozitivní! :hug:

S těma kontrolama mě dr. sejří. Byla sem tam minulý týden a mám dojít za 3-4 týdny. Jako každá jiná, bez obtíží. Jenže já se cítím jako riziková a myslím že bych měla být pod větší kontrolou. :think: Ještě že sme byli na NT screeningu a prcka sme viděli v úterý. Tak těch 14 dní do kontroly nějak přežiju. Dr. má smůlu, objednám se hned po 3. týdnech.
Kurnik a pořád špiním. :-( Tmavý hnus, jen na papíře, ale je. To se fakt tak dlouho může čistit? Hematom na UZ vidět nebyl, ale tak dr. po něm nepátral, zajímalo ho mimčo.
Naordinovala jsem si ascorutin 3×1 a večer 500mg magnesko. Chci začít pít i kontryhel, jen nevím když píšou že je vhodný od 3. měsíce zda od začátku nebo od ukončeného. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
švejnožka
13.5.11 12:24

Chulo, já špinila asi 6 týdnů…teď už 3 týdny ne a hematom tam byl pořád..takže ono je asi jedno, jestli špiníš nebo ne. Máš pravdu s tím, že jestli se mimčo udržet má, tak se udrží. Já jsem ve 20.týdnu, vypadá to na holčičku a na ten utz jdu jen díky genetice, jinak jsem ke své doktorce chodila taky po 4 týdnech ( jen jsem občas výletila do porodnice, když jsem začala víc špinit a jako správná hysterka jsme hne djela na pohotovost:-).
Tak se drž, hlavněm že je mimi v pořádku a břicha nám krásně rostou:-) Báječný víkend!

• Citovat
  • Upravit
2255
13.5.11 14:13

Jojo ten UZ ve 20. týdnu si chci i nechat natočit na dvd. Je to krásně už všechno vidět a i srdíčko se pouští nahlas jak bije. :srdce: zážitek. Užij si to! a ať je vše tak jak má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
slávuška
16.5.11 10:10

Ahojky,přečetla jsem si Váš příspěvěk - bohužel jsem na tom stejně,před rokem jsem takto přišla o mimi a teď když jsem konečně znovu otěhotněla tak ve 13 týdnu jsem začala špinit,doufám,že to bude OK - jen bych se Vás chtěla zeptat jestli náhodou hematom nemá vliv na mimi - nikdo mi nic nechce říct.....děkuji a nezlobte se

• Citovat
  • Upravit
2255
16.5.11 10:45

Slavuško sou to nervy ale špinění nemusí nic znamenat. Sliznice prokrvené, slabé cévky popraskají od samy od sebe a je to.
Byla si u dr?
Hematom mimču nemá jak ublížit, nijak mu nevadí tím že tam je. Hematom ale může odloučit ten obal a jak to tam je zaklubané a tím se potratí.To je nebezpečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
slávuška
16.5.11 10:57

Hematom

Chulo - právě,že byla,naordinoval mi utrogestan a ascorutin a hlavně klid na lůžku,miminko je prý v pořádku,ale stejně mám strach,že bude mít nějakou vadu - já vím asi moc sýčkuju,jsem hrozná,ale ta nejistota,taky jsem četla,že prý pomáhá kontryhelový čaj, holky poraďte mi.....pomooc :roll:

• Citovat
  • Upravit
2559
16.5.11 11:08

Ahoj,

do čajů se moc nepouštím, piju jen tak max 2× denně čaj pro těhotné od Lerosu, ale snažím se to nepřehánět.

A co se týče ultrazvukových kontrol, nejradši bych chodila každý týden, ty tři týdny, co mi teď dal oraz, tak snad nevydržím, ale hlavní je, že už 5 dní nešpiním, tak snad bude vše v pořádku!!!!

Příště už mi prý dá i průkazku a už tam bude prý vidět víc človíček, ale stejně jsem si v pátek nechala vytisknout fotečku.

Tak Vám všem držím palce, a nesmíme se zbytečně stresovat. Ležení mi nebaví, ale rozhodla jsem se, že se budu doma učit angličtinu, abych to zase všechno nezapomněla :-)

Držte se, holky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2255
16.5.11 11:42

Slávuško a proč vadu ? co to jako má společného s hematomem. Simtě uklidni se, papkej prášky jak napsal dr. a vynech ty teorie. Je to těžké, ale jen si tak víc ubližuješ. Pozitivní myšlení! jinak si vše zlé přivoláš sama.Věř svému tělu.
Kontryhel až od 3. měsíce těhu. Dřív ne. Tak sem četla v chytré literatuře.
Osobní rada, klid na lůžku je ta největší ..píp.. na světě. Ještě se nestalo aby některá ze sebe dítě chůzí vytřepala. Má se udržet udrží se, nemá se udržet, potratí se i kdyby nás přivázali za nohy ke stropu jak netopýry. Jen jak se člověk v posteli nudí, má čas myslet na kraviny a tak se sám ničí a deptá. Nedělat nic těžkého, namáhavého, odpočívat, poflakovat se, ale nějak se zaměstnat, nebo člověk dočista zmagoří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
slávuška
16.5.11 11:54

Si moc hodná,moc ti děkuju za podporu,já vím,myslím na to nejhorší…tak já budu myslet pozitivně,bude to OK a až se mi narodí prcek zdravej tak písnu…děkuju paaaaaa

• Citovat
  • Upravit
2255
16.5.11 12:17

Jistě že to bude OK! páč smůlu už sme si vybraly na hooodně dlouho dopředu. :wink:

Jáji však už to je pěkný človíček ne? :srdce: ten nejkrásnější

Co sem přestala zavádět utroš tak špiním čím dál míň, někdy už vůbec. Tak ať dr. nedělají chytré že utroš nezaviňuje větší špinění. :cert: Když jsem ho v nemocnici polykala tak sem taky po 3 dnech přestala špinit, po tom krvácení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2559
16.5.11 12:23

Já Utroš taky přestala zavádět, ale polykám ho, taky si myslím,že mi způsoboval špinění…, naštěstí už nešpiním, ale polykám ho dál, doktor řekl, že až do konce třetího měsíce ho necháme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí