Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, odpověď bohužel neznám, ale zajímá mě, co ti holky poradí. Já mám totiž taky pocit, že ovuluju dvakrát. Někdy mám ten bílkovitý hlen třeba 10 až 11 den, pak třeba 3 dny vůbec žádný a pak zase cca 13 až 14 den znovu. V obou případech mám bolesti břicha a další příznaky ovulace. Plánujeme třetí, tak se snažím vypozorovat, kdy mám ovulaci, ale tohle mě dost mate, protože jsem to nikdy předtím neměla (asi budu muset zakoupit ovulační testy
)
Přízaky jako hlen nebo poloha čípku jsou druhotné, neurčují ovulaci přesně. To ukáže jen teplotní skok. Mohlo se třeba k ovu schylovat, ale byla o 3(x) dny posunutá. Mně se to tak stalo. Dvojitá ovu je fakt raritní, ale na druhou stranu to neznamená, že b se to stát nemohlo
.
ahoj tak prvni ovulaci po vysazeni HA si pamatuju presne, brala jsem ji 7 let a uz nikdy vice
cca. uprostred cyklu me vydesila bolest na pravem vajecniku, podotykam dost ostra, jeji razance me doslova zaskocila. Pri dalsich cyklech uz se to stalo pravidlem. Tazny hlen mam taky, ale ta bolest prichazi asi o 2 dny driv a je jasnym indikatorem. Po sestinedeli, prestoze plne kojim, jsem dostala velmi slabou MS a opet v pulce cyklu ostra bolest vlevo. V te dobe jsem byla na kontrole po sestinedeli, tak mi gynekolozka jen potvrdila, ze ovulace prichazi
jinak dve ovulace behem jednoho cyklu mohou nastat, ale zpravidla to druhe vajicko se uvoloni po poradnem orgasmu ![]()
u lidi prej druha ovulace neni -respektive vzacne ano, pokud dozraji dva folikuly a oba prasknou, potom jsou vlastne ovulace dve, ale to bejva cca ve stejnou dobu. Ze by byly dve ovulace posunute od sebe nekolik dni je dost nepravdepodobne. Ze by to bylo pravidelne mi uz pripada fakt (skoro) nemozne.
Prej není
Naše známá má z druhé ovulace roční mimino, jinak páté v pořadí. Ale ti předchozí jsou určitě z první ![]()
Ahoj, ja mam taky ovulacni hlen cca trikrat v cyklu. Mam je teda delsi cca 35 - 40 dni. Vetsinou mi i zaroven zmekne a otevre cipek. Narust teploty ale ovulaci potvrdi jen jendou, u toho poslendiho ovul. hlenu v rade. Nevim proc se to deje… Doporucuju merit teplotu, jestli si chcete byt jiste. Pak zjistite kolik dni pred ms ovulaci mate a to pak bude kazdy mesic stejne.
Moc děkuji všem za užitečné rady! Možná je to způsobené nedávným vysazením HA a celý cyklus si možná teprve „sedá“. Zkusím ještě bazální teplotu a uvidím ![]()
Hezký den všem!!!
Ahojky…
tak chci podotknout že dvojitá ovulace opravdu může nastat. Já měla jednu v pátek a po ní na pravém vaječníku mám zkolabovaný folikul, a nyní, v sobotu mám dle UZ další folikul 16-17mm…takže dvojitá ovu opravdu existuje, jsem tomu zdárným příkladem ![]()
Ahojte holky, potřebovala bych poradit..Minulý měsíc jsem měla ovulku 15 DC (poznám to na sobě podle předpisovového ovu hleníku a bolesti jako na MS tak tři dny).Nějak v té době jsme měli přerušovaný sex, ale manžel si dává velice dobrý pozor, takže nepředpokládám,že bych mohla otěhotnět z tohoto..Potom jsme měli nechráněný sex 24 DC a 30 DC dorazila normální silná MS. Teď jsem 16 DC a ovulaci na na sobě tento měsíc vůbec nepozoruju, žádný plodný hlen, břicho mě bolí, ale jinak než při ovulce, je to takové píchání v celém podbříšku, hlavně když si sednu, stoupnu apod. Mám výtok, ale úplně jiný než při ovu, teče ze mě tak, že mám pocit, jako bych učurávala, ale je to hustší bílý hleník bez zápachu. Mám střídání zimy a horka, včera večer jsem mi úplně hořely tváře a leskly se oči, a tři dny mi krvácí dásna, na to nikdy netrpím. Nechci si vsugerovávat těhu příznaky, jen mi to přijde zvláštní..Nečekáme, že mi tu někdo napíše, jestli jsem nebo nejsem těhu, ale jestli je to vůbec možné?? Mohla jsem mít kolem toho 24 DC druhou ovulku, aniž bych to na sobě poznala? Děkuju moc za odpovědi!
sestramona píše:
Ahojky…
tak chci podotknout že dvojitá ovulace opravdu může nastat. Já měla jednu v pátek a po ní na pravém vaječníku mám zkolabovaný folikul, a nyní, v sobotu mám dle UZ další folikul 16-17mm…takže dvojitá ovu opravdu existuje, jsem tomu zdárným příkladem
Ahoj, muzu se zeptat, ten druhy folikl Ti narostl na stejnem vajecniku? A na UZ nebyl videt nikde kolem toho zkolabovaneho foliklu? Klucici jsou vysledkem tehle dvojte ovu? Velika gratulace!
Ahoj holky, to by mě taky zajímalo, jestli je možné mít dvě ovulace v rozmezí třeba tří i více dnů. Na ultrazvuku je vidět zkolabovaný folikul? Já myslela, že když už praskne, není vidět nic. A narostlé jsou vždy na jednom vaječníku? Já teď měla na UTZ na pravém dva, 17 a 19 mm, ale doktor tvrdil, že praská vždy jeden - ten větší a druhý zanikne, tak nevim…:-(
Oživuji diskuzi…
mě se tenhle měsíc stalo že jsem měla od 9. dne cyklu bolesti na pravém vaječníku, myslela jsem že je to ovulace, ale o mimčo se nepokoušíme, tak si to nehlídám testama apod. prostě jsem myslela že je to ovulační bolest - pravý vaječník asi 3dny, pak se to přesunulo do středu podbřišku. v tu dobu byl i nechráněný sex. po asi týdnu jsem začala špinit podobně jako když mi začíná MS a protože jsem měla druhý den začít užívat duphaston, radila jsem se s dr. - bohužel ne se svojí, ale na pohotovosti - zda užívat nebo je to začátek MS a nemam ho brát nebo co. dělal mi utz a našel 2cm folikul na levém vaječníku a že prý budu mít brzy ovulaci. tak jsem zmatená… co ta týdenní bolest pravého vaječníku a podbřišku? nebo jsem měla ovulaci tam a o pár dní později na druhé straně?
@Jan-icka tezko rict, ale rozhodne je dvojita ovulace možná. Jsem si tim stoprocentne jista protoze mam diky tomu dvojvajecny dvojcata brachy ktery jak mame doktor rekl pocala jeden a pul tydne po sobe.
tak bacha na to, neni to blud ![]()
Dobrý den, ráda bych slyšela Váš názor:
před 3 měsíci jsem přestala brát HA (problémy s žílama), před týdnem (neděle) jsme jako ochranu použili čípky Pharmatex. Byla jsem v 5. DC a protože si i sleduji plodné a neplodné dny na základě děložního hlenu, bylo to bez jakékoli jiné ochrany. Nicméně ten samý den večer se u mě objevil lehce tažný bílkový „hlen“, který trval i druhý den. Pokládala jsem to za zbytky spermatu, popř. obalu čípku. 10. DC se mi objevil výrazně tažnější, ukázkový „ovulační“ hlen a dost mě i bolely vaječníky (zvláštně pravý). Teď, 12. DC mě mírně pobolívá břicho, hlen zatím žádný nepozoruji, ale cítím se tak nějak „vlhká“. Popravdě řečeno jsem z toho dost zmatená - je to ovulace? Nebo se jedná o příznaky těhotenství (pokud ovu proběhla hned po MS - zatím jsem to nikdy nepozorovala). A může proběhnout „2. ovulace“ i v případě, že vajíčko již bylo oplodněno? Doufám, že jsem to popsala aspoň trochu srozumitelně.. Děkuji za jakékoli info/rady/postřehy!