Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@TerezaRyš Ahoj, jak se dívám na obrázek, co to je značku testů? Není to náhodou tohle ? Tyhle mi totiž ukázaly pozitivní úplně pokaždé
Nějaké šmejdy ![]()
Příspěvek upraven 09.02.16 v 18:24
@Petule030 jjj to jsou ony ale ja jen nemam pozitivni vzdycky.
a hlavne priznaky te oevni ovulace byly jasne a ted teda nevim ale bolest v podbrisku je furt ![]()
@TerezaRyš Tak to s bolestí nevím. Ale já si myslím, že tyhle testy nejsou spolehlivé, protože jsem je měla pozitivní každý den a potom jsem tu v diskuzi o ovu testech četla, že ukazují falešnou druhou čárku. Za mě vyhozené peníze ![]()
Ještě mě napadá, nejsi už třeba těhotná?
Prý se stává, že i ovu testy jsou pozitiní.
@TerezaRyš Takže v sobotu jsi byla 6.dc a myslíš, že už jsi měla ovulaci? Možné to je, ale spíš bych koupila jiné testy ![]()
@Petule030 jj prave.. Delala jsem si ten test jen diky tomu ze jsem mela hlen (pred ovulaci nemivam nic…) a bolel me ten podbrisek… Tak proto… Ale ted ta bolest neustala, a boli na druhe strane…no jsem z toho jelen ![]()
Ahoj treba se tu jeste nekdo objeví a odpoví mi. Zeptám se asi jako trubka ale pokud je možné mit za cyklus 2 ovu, je taky treba mozne kdyz je jedna ovu v patek a druha v nedeli, ze dojde k oplodnění az v neděli jen jednoho vajíčka a to páteční normalne odejde v podobe MS? Vim, ze je to asi blbá otázka, ale fakt me to zajímá.
@carllo ahoj myslim si, ze mozne to je, i to ze se vstreba a ms neprijde… Kazdopadne moje mamca dostala mesicky jeste trikrat a tehotna byla… A vse oka…
Ahoj holky, mám dotaz. Má někdo zkušenost s dvěmi ovulacemi po týdnu? A nevíte jak se to projevuje na BT? Minuly týden ve čtvrtek jsem měla 100% OVU potvrzenou gyne. A další dny BT o 4 stupně výš, ale včera a dnes mi teplota zase spadla na predovulacni a dnes mám ty stejne bolesti co před týdnem a doprovází to bilkovy hlen, proste to samé co ve čtvrtek. Vím, ze dvě OVU jsou možné, ale nevíte jak to tady je s BT? Jestli by se zdržela nahoře i přes další OVU? Nebo jen nějaký výkyv a doopravdy minuly týdne vůbec neproběhla? Díky za odpovědi ![]()
Na BT by se to neprojevilo, protože progesteron ze žlutého tělíska první ovulace by ji držel nahoře. Navíc druhá ovulace po týdnu je už dost pozdě, to už to ten progesteron zablokoval, pokud 2 ovulace, tak v rozmezí hodin, max 2 dny, ale ne týden.
Co bylo vidět před týdnem na UZ?
Byla ovu potvrzena přítomností žlutého tělíska nebo tam byl jen folikul? Někdy může teplota klesnout, taky mě napadá nidační pokles.
Není ovulace po tak dlouhé době blbost? Co vím, tak 2 (nebo i více ovulací) v 1 cyklu jsou možné, ale měly by proběhnout nejpozději do 48 hodin od té první. Rozhodně ne po 6 dnech. Alespoň před 10 lety se to tak učilo. ![]()
Dve ovulace jsou mozne max 48 hodin po sobe. Spise nidacni pokles by to mohl byt.