Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
potřebovala bych znát váš názor!!
Moje švagrová je v 18tt
Dnes vytáhla ze schránky dopis ve kterém se píše,aby se okamžitě objednala ke svému gynekologovi ohledně výsledků z genetiky!!!!
Je to běžný postup v těhotenství?????????
Moc se bojí a já ji nedokážu poradit!!!!!!!!!!
Mockrát všem děkuji za vaše názory a zkušenosti
![]()
Martinko,
pravdepodobne ma pozitivni vysledky tripple testu......a chteji ji poslat bud na Amnio, nebo spec. UZV
Ale udivuje mne ze ji nevolal jeji gynekolog
Ahoj MartinoR
Je to docela neobvyklé. Většinou ti výsledky příjdou poštou a donesou se k doktorovi. Nevím ale, jak to mají v jiné nemocnici. Předpokládám, že byla na genetice v Olomouci. Jestli podstoupila Amnio, tak by jí měly výsledky dorazit domů. Raději ať se uklidní a zajde ke gynekologovi. Třeba mají teď jiný systém.
Držím palce tvojí švagrové. ať je mimi v pořádku.
Ona ale na genetice nebyla!!!!!
Brali ji jen krev!!!
Taky nechápeme proč ji nezavolali!!!
TAk je to jasne, asi to budou spatne vysledky tripple testu.....
Ale porad nechapu, proc ji to poslali takhle domu a jeji gyn ji nevolal, nebo mozna o tom ani nevi !!!
Poslali jí,že se má objednat,ale napsali tam jméno doktora,který ji zastupuje!!!!
Tak si myslím,že to píšou automaticky,když to není v pořádku a její doktor o tom možná ani neví!!
A jak se postupuje při špatných výsledcích??
dela se bud amnio, nebo jen podrobny UZV na spec pracovisku........
ja bych se moc nebala, ted v posledni dobe vychazi 1 ze 3 tripple pozitivnich a pak to nic neni. maji prisna kriteria a pak jsou takove vysledky¨
K
Tak to bude špatný výsledek tripple testů. Tím bych se vůbec neznepokojovala. Tripple testy jsou strašně nepřesné a už se od nich opouští. Většinou jí gynekolog objedná na genetiku a tam jí doporučí UZ a amnio.
Ahoj Martino,
jak píše Kat-ka, vyšly jí špatně tripple testy, které se dělají v 16tt. Nejspíš jí pošlou na amniocentézu a po ní bude čekat 3 týdny na výsledky, proto tam možná zdůrazňují to slovo okamžitě. Jinak mně můj gynekolog bere krev na protilátky v krvi (mám RH-) a pokud by bylo něco špatně, také by mi to poslal poštou!!! Samozřejmě, že má na mě telefon, ale toto je podle mě běžná (i když na hlavu postavená) praxe…
Pokud by ses chtěla na něco zeptat ohledně amnia nebo genetiky, tak mi můžeš napsat, já to vše podstoupila…
Ja sla v patek na krev a v pondeli rano mi volali rovnou z genetiky. Sla jsem znovu na krev k nim a ta uz byla v poradku. stalo mi to tyden nervu, ale dnes uz mame 14 mes. zdravou holcicku. Tak at moc neplasi!
Strašně moooc děkujeme za názory!!!
Tak držte palečky!!!
Děkuji
Já když jsem byla na genetickém vyšetření tak mi za tři dny volali že je všechno v pořádku a výsledky měl potom Dr. u sebe. Byla jsem v Olomouci, když mi dělali testy v 16tt tak bylo vše ok. a výsledky jsem se dověděla také u Dr., ale mojí kamarádce při špatných výsledcích přišel také domů telegram a musela na gen. UTZ a tam se ty vady neprokázaly a má zdravou holčičku, ale ty nervy!!!
Ahoj,
určitě se jedná o triple testy. V prvním těhotenství mi vyšly špatně a taky mi přišel dopis a nikdo mi nevolal. Dopis mi poslal přímo genetik, ke kterému jsem šla a poslal mě na amniocentézu. Výsledky z amniocentézy mi volal osobně protože bohužel dopadly špatně. Pokud dopadnou dobře posílají se poštou.
Přeji hodně štěstí a hlavně zdraví.
Andrea
Martino, já bych tak nepanikařila. U nás to je taky tak-vůbec sestra nechtěla moje číslo a že pokud tripple testy vyjdou pozitivně, poišlou mi to poštou.
Ať se kámoška nebojí, tripple vycházejí velmi často falešně pozitivně, je to jen přibližně. určuje se tam poměr 1 ku nějakému číslu pravděpodobnosti postižení mimča. Ale hraje tam roli např. hmotnost i věk mamky, takže to fakt často vychází falešn pozitivně. A taky pokud to vyjde negativně, nic není zaručeno-známým švagrové se nedávno narodila holčička s Downem, oba rodiče 25 let a tripple vyšly naprosto OK:(((
Takže ať kámoška nestresuje zbytečně, objedná se k dr. a oni ji asi pošlou na amniocentézu.Nic se neděje!!!
K.