Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Už rok mě trápí nadměrné padání vlasů. Vyzkoušela jsem už hodně vitamínů, ale nic mi nezabírá. Jsem fakt zoufalá. Snažím se to přehlížet. Ale nejde to, ty vlasy se mi „sypou" z hlavy pořád. Chtěla bych se vás jen zeptat, kolik vlasů vám přibližně vypadne ráno při česání a pak třeba při mytí? Děkuji za odpovědi.
Nekde jsem cetla, ze do 100/den je to normalni s tim, ze na jare a na podzim je to vic, coz je u me pravda, ze na jare a podzim je mam horsi, takove bez lesku a vic padaji…tak si koupim nejake vitaminy a sampony a za mesic je to lepsi…treba Nutricap..maji tobolky, sampon, kondicioner nebo je taky dobry sampon od Panthenolu..je levnejsi
Všechny výrobky Nutricap jsem vyzkoušela, ale nepomohly mi. Mně jich vypadne určitě víc než 100 za den. Byla jsem už u několika kožních lékařů, ale bohužel nic nezjistili, takže nevím, čím by to mohlo být. Byla jsem si nechat vyšetřit i štítnou žlázu. Vše mám v pořádku. Vlasy mám jinak pěkné, nepoškozené, vůbec se mi nelámou, jen vypadávají. Nikdy jsem si je nebarvila, ani nepoužívám laky a tužidla.
Ahoj. Bohužel nevím, co ti poradit, kromě těch vitamínových přípravků…Ale zkoušela sis ty vlasy spočítat
?
Když jsem nosila dlouhé vlasy, taky jsem měla dojem, že mi hodně padají. U krátkého účesu se mi to nejeví tak strašně
, i když mi mršky padají stejně pořád
. Prý se mi tělo po porodu dává pomalej dohromady, potřebuje víc času. Možná to máš taky tak.
Já si dělala zábaly z kopřiv. čaje na hlavu a umývala jsem si hlavu šampónem Pregaine z lékárny. Mají tam i vodičku stejné značky a je opravdu dobrá.
Doporučuji navštívit kožní. Tam by ti napsali i Neocapil vodu na vlasy. Jestli se tak ješte jmenuje. Mně to zastavilo padání vlasů.
Já už jsem po porodu 3,5 roku. Celý rok jsem kojila a to mi ještě nepadaly. Začalo to poslední rok. Ráno, když se česu, tak jich mám tak přes 60 a to pak celý den někde sbírám vlasy. A kdybych se učesala, tak jich budu mít určitě zas tak 50. Při mytí mi jich vypadne ke 200. Myslím, že vitamíny jsem vyzkoušela skoro všechny, ale nepomohly mi. Takže problém bude asi někde jinde, než že by mi chyběly nějaké vitamíny.
Dokonce mě poslední dobou napadla myšlenka, jestli mi nepadají, že mám ty kořínky přeživené.
Ahoj Lendulko,
já jsem do porodu měla nádherně husté a dlouhé vlasy, ale pak to byla hrůza, pokaždé, když jsem se ráno probudila, tak jsem měla plný polštář a prostěradlo vlasů, sbírala jsem je po hrstech. Koberce jsem musela čistit navlhčenou houbičkou, protože vysavač to nevysál a odpad u vany jsem musela čistit po každém mytí hlavy. Vyzkoušela jsem strašně moc různých prostředků, chodila jsem na kožní a nic nezabíralo. nakonec jsem zápas s věčně vypadávajícími vlasy vzdala a nechala jsem se ostříhat nakrátko. Bylo mi dlouhých vlasů líto, ale teď jsem ráda, že jsem to udělala. Vlasy mi postupně dorůstají, prvně v životě jsem si nechala udělat melír a já jsem spokojená. A hlavně, už nemusím každé ráno čistit postele ![]()
Lendulko,
a byla jsi na koznim? Neni ten problem hormonalni? Nebo je taky mozne, jak pises, ze telo reaguje na vsechny mozne preparaty, ktere jsi uzivala nebo uzivas.
Co kosmetika z konopi, zkousela jsi? A obycejny b-komplex.
Radka
Jak už jsem psala, byla jsem u několika kožních. Dávali mi Alpicort, Betacorton S, nic nezabralo. B komplex jsem taky užívala, píchali mě injekce B12. Nechala jsem si vyšetřit štítnou žlázu na endokrinologii. Vlasy jsem zkrátila o min. 30 cm. Ale žádná změna k lepšímu. Konopný šampón jsem zkoušela, ale dost se mi cuchaly vlasy. Už jsem vyzkoušela co se dalo. Už jsem příšerně zoufalá a na nic jiného nemyslím. Uvítám každou radu. A kde se dají zjistit ty hormony?
Ahoj Tterko. Děkuji za odpověď. Jsem na tom stejně. Měla jsem krásné husté vlnité vlasy až do pasu (15 let). Rok a půl po porodu se mi hrozně změnily- začaly se mastit, zeslábly a hrozně padají. Celý rok je postupně zkacuji a teď už jsem to taky vzdala a nechala je ostřihat a sestříhat nad ramena. Dlouho jsem se tím ostříháním smiřovala a doufala jsem, že to bude lepší, ale není. Když se ráno češu, mám plný hřeben, záda, vanu, podlahu (prostě jsou vlasy všude). Tobě přestaly padat nebo to spíš tolik nevnímáš? A víš příčinu tvého padání? Mně právě nic nezjistili. Napadlo mě, jestli to nemůže být antikoncepcí. Brala jsem 2 roky Minervu. Teď jsem se jí rozhodla vy:,–(it. Ale můj doktor to vyloučil.