soused debil

162
30.4.06 10:14

soused debil

Ahoj,
potřebuju se trochu vypovídat ,ale hlavně by mě zajímal něčí názor-názor nezůčastněné osoby.
Bydlíme na vesnici ,doslovně díra po granátu ,ale krásné prostředí,polosamota,do města 5m.autem,super spojení autobusem.
Máme domek a k němu jsme koupili cca hektar pozemku,který se stal jablkem sváru.Je to nudle cca 400m a na druhém konci bydlí soused debil .
Popis :všechno vim,všechno znám,všude jsem byl.Udělal ze sebe majitele vinic někde v Mikulově,státní degustátor vín,inženýr,disident a kdo ví co ještě.
Ve skutečnosti je to nějaký snad polocikán,idiot na entou a hlavně ochlasta.Už ráno je pod obraz.Jezdí ožralej autem,je to myslivec,takže často slyšíme jak střílí z okna brokovnicí.....

No a co se stalo:Že nám zabral část pozemku a chová tam ovce,které stále bečí hlady a lidi je tajně chodí krmit,to jsme přešli(nemáme po celém pozemku plot),ale tohle…
Když roztál led na místním rybníku,zjistil,že tam jsou leklý ryby.Ten magor se neštítil,vylovil asi 20 kaprů a poházel nám je cca 200m pod barákem na náš pozemek .Když jsme za ním šli,odpálil nás,že přikrmuje divoký prasata.Jsem asi blbá,ale v životě jsem neslyšela,že by prase žralo ryby,jak by je asi chytalo?Nic méně,ryby se neuklidily,to bylo smradu v těch teplých dnech.
Teď jsme zjistili,že tam hodil pošlou ovci.Opět smrad,podle toho jsme to našli a navíc jsme zjistili,že už jí ožírají kočky z okolí.
Já mám strach,ty kočky chodí na zahradu,lezou všude,a já mám strach z infekce,máme miminko.

Manžel opět šel za sousedem,marně,už ráno byl na mol,poslal manžela do pr…,on je myslivec a má zákony,může na pozemky a bla,bla.
Jestli to tady někdo zjistí,budem muset my,jako majitelé pozemku zajistit odvoz na kafilérku(to nám řekl veterinář) a zajistit rozbor studny,která je cca 20m od toho(používá se na zahradu),řádově nás to bude stát cca 7000,–Kč.

Co by jste dělaly v takové situaci?
Já jsem navrhla,že zavoláme Mě.policii a podáme na něj tr.oznámení.Manžel nechce spory a chce vzít pytle a jít to uklidit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
966
30.4.06 10:29

Stěpko,
je to teda blbá situace, ale já bych asi místo placení sousedovejch diverzních akcí (odvoz ryb, chcíplejch ovcí, kafilérka), zaplatila pořádnej plot a ten pozemek si oplotila. Pak tam dala ceduli Zákaz vstupu, možná si i pořídila psa. Pokud by potom měl chuť porušovat vaše vlastnická práva, volala bych policii…

Hodně štěstí

Makýš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
30.4.06 10:33

Štěpko,
sohlasím s Makýskem - OPLOTIT! Zjevně s ním dohoda není, problémy budou pořád a tohle je jediné řešení, pokud nechcete vyvolávat spory, hlásit to na policii atd. Držím palce, ať máte brzy klid. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
374
30.4.06 10:41

soused

Ahojky ,první co bych udělala je ,že bych šla na Obecní uřad,Policii aVeterinární správu v okrese.Pozemek oplotila a všechno co bych zaplatila pak od něj vymáhala ,hlavně musíš mít všechny stížnosti vyřízený.Jinak nevim co dál poradit ,ale podle toho jak to u nás je s uřady to bude asi na dlouho.
Majdalenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
30.4.06 10:49

Já bych to asi ohlásila na obecní úřad, aby to alespoň zdokumentovali. Je totiž pravděpodobné, že vás bude obtěžovat dál, tak ať máte něco v ruce při případném sporu. S tím plotem to asi nebude tak snadné, je mi jasné, že je to velká investice u tak velkého pozemku a u podobného člověka ani ničemu nezabrání. Závist je strašná !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1983
30.4.06 10:50

Přidávám se k holkám. Když manžel vezme pytel a uklidí to, zítra tam bude něco dalšího a s pytlem uklízet bude chodit napořád …
Oploťte, zavolejte policii, podejte oznámení … je nutné se bránit, ne to snášet. Zvlášť pokud tam chcete zůstat a vychovávat dítě. Říkáš že střílí z okna z brokovnice. Co až vám dítě bude běhat po zahradě a on „náhodou“ bude ožralej střílet z okna … :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
30.4.06 12:02

Ahoj Štěpíku,
bohužel nevím co poradit. Plot je dobrý nápad. I když samozřejmě u takového dementa každá akce vyvolá reakci a bude ještě hůř. Při tom, jak u nás funguje policie a soudy to bude běh na dlouhou trať. Nevím, jestli by nedokázalo pomoct třeba Občanské judo nebo Černé ovce. Takové případy tam bývají často. Bohužel s takovýmito kretény bývá velmi těžké jednání a dohoda nemožná. Také pár takových znám a opravdu hádat se s takovýmto člověkem (dá-li se toto stvoření tak nazvat) nikam nevede. Ne nadarmo se říká: „Nejhorší srážka je srážka s blbcem.“
Budu Vám držet palce, abyste dobře dopadli a hlavně, aby Vás ještě nepostřelil. Psa by Vám mohl i otrávit, takže nevím jestli si ho pořizovat.
Ještě mne napadá - všechno fotit, natočit na kameru, dokumentovat a nejlépe si sehnat očité svědky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.4.06 13:42

Ahoj,
určitě si postavte plot cca 180 cm vysoký, policie překonání této překážky posuzuje jako trestný čin. Ale ! Před tím, než začnete plot stavět, si nechte pozemek vytyčit geodetickou firmou, která sezve všechny sousední vlastníky (pokud se tento soused nedostaví, je to jeho problém), sepíše protokol a dokumentaci předá na příslušný katastrální úřad. Potom podejte na stavebním úřadě ohlášení stavby plotu.
Přeji pevné nervy. F.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1352
30.4.06 14:57

Ten plot bych doporučovala nejlíp betonovej aby si oň kretén rozbil hlavu až k vám v noci ožralej půjde. Upřímně tě lituju, ale myslím, že policie s tím nic nenadělá. Obecní úřad to sice řešit bude, ale taky s tím nic nenadělá. U nás máme podobnou záležitost, naštěstí přes celou dědinu. Jestli potřebuješ nějaký myslivecký věci ověřit, tak napiš kamoška je myslivec tak bych to vyzjistila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
1.5.06 13:17

Ahoj, pozemek bych oplotila a pripadne kdyby Vam stale neco hazel a dupnout na nej nejde bych podala nejake trestne oznameni. Taky sme meli podobne problemy, typ nam na zahradu (oplocenou) hazel susenky psum, kosti, a dokonce i psi nohu. U nas zabralo si ho odchytit a pohrozit. A ze prase zere rybu myslim neni nic nemoznyho, vzdyt prase je vsezravec, tedy pokud to divoke je stejne jako domaci, sezere napr. slepici i s perim a kostma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
straka Josef
8.9.11 14:05

plot to nevyřeší a je zbytečně nákladný, nejlepší
jsou ploty digitální, nehyzdí Vám okolí

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová