Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
potřebuju se trochu vypovídat ,ale hlavně by mě zajímal něčí názor-názor nezůčastněné osoby.
Bydlíme na vesnici ,doslovně díra po granátu ,ale krásné prostředí,polosamota,do města 5m.autem,super spojení autobusem.
Máme domek a k němu jsme koupili cca hektar pozemku,který se stal jablkem sváru.Je to nudle cca 400m a na druhém konci bydlí soused debil .
Popis :všechno vim,všechno znám,všude jsem byl.Udělal ze sebe majitele vinic někde v Mikulově,státní degustátor vín,inženýr,disident a kdo ví co ještě.
Ve skutečnosti je to nějaký snad polocikán,idiot na entou a hlavně ochlasta.Už ráno je pod obraz.Jezdí ožralej autem,je to myslivec,takže často slyšíme jak střílí z okna brokovnicí.....
No a co se stalo:Že nám zabral část pozemku a chová tam ovce,které stále bečí hlady a lidi je tajně chodí krmit,to jsme přešli(nemáme po celém pozemku plot),ale tohle…
Když roztál led na místním rybníku,zjistil,že tam jsou leklý ryby.Ten magor se neštítil,vylovil asi 20 kaprů a poházel nám je cca 200m pod barákem na náš pozemek .Když jsme za ním šli,odpálil nás,že přikrmuje divoký prasata.Jsem asi blbá,ale v životě jsem neslyšela,že by prase žralo ryby,jak by je asi chytalo?Nic méně,ryby se neuklidily,to bylo smradu v těch teplých dnech.
Teď jsme zjistili,že tam hodil pošlou ovci.Opět smrad,podle toho jsme to našli a navíc jsme zjistili,že už jí ožírají kočky z okolí.
Já mám strach,ty kočky chodí na zahradu,lezou všude,a já mám strach z infekce,máme miminko.
Manžel opět šel za sousedem,marně,už ráno byl na mol,poslal manžela do pr…,on je myslivec a má zákony,může na pozemky a bla,bla.
Jestli to tady někdo zjistí,budem muset my,jako majitelé pozemku zajistit odvoz na kafilérku(to nám řekl veterinář) a zajistit rozbor studny,která je cca 20m od toho(používá se na zahradu),řádově nás to bude stát cca 7000,–Kč.
Co by jste dělaly v takové situaci?
Já jsem navrhla,že zavoláme Mě.policii a podáme na něj tr.oznámení.Manžel nechce spory a chce vzít pytle a jít to uklidit.
Stěpko,
je to teda blbá situace, ale já bych asi místo placení sousedovejch diverzních akcí (odvoz ryb, chcíplejch ovcí, kafilérka), zaplatila pořádnej plot a ten pozemek si oplotila. Pak tam dala ceduli Zákaz vstupu, možná si i pořídila psa. Pokud by potom měl chuť porušovat vaše vlastnická práva, volala bych policii…
Hodně štěstí
Makýš
Štěpko,
sohlasím s Makýskem - OPLOTIT! Zjevně s ním dohoda není, problémy budou pořád a tohle je jediné řešení, pokud nechcete vyvolávat spory, hlásit to na policii atd. Držím palce, ať máte brzy klid. ![]()
Ahojky ,první co bych udělala je ,že bych šla na Obecní uřad,Policii aVeterinární správu v okrese.Pozemek oplotila a všechno co bych zaplatila pak od něj vymáhala ,hlavně musíš mít všechny stížnosti vyřízený.Jinak nevim co dál poradit ,ale podle toho jak to u nás je s uřady to bude asi na dlouho.
Majdalenka
Já bych to asi ohlásila na obecní úřad, aby to alespoň zdokumentovali. Je totiž pravděpodobné, že vás bude obtěžovat dál, tak ať máte něco v ruce při případném sporu. S tím plotem to asi nebude tak snadné, je mi jasné, že je to velká investice u tak velkého pozemku a u podobného člověka ani ničemu nezabrání. Závist je strašná !
Přidávám se k holkám. Když manžel vezme pytel a uklidí to, zítra tam bude něco dalšího a s pytlem uklízet bude chodit napořád …
Oploťte, zavolejte policii, podejte oznámení … je nutné se bránit, ne to snášet. Zvlášť pokud tam chcete zůstat a vychovávat dítě. Říkáš že střílí z okna z brokovnice. Co až vám dítě bude běhat po zahradě a on „náhodou“ bude ožralej střílet z okna … ![]()
Ahoj Štěpíku,
bohužel nevím co poradit. Plot je dobrý nápad. I když samozřejmě u takového dementa každá akce vyvolá reakci a bude ještě hůř. Při tom, jak u nás funguje policie a soudy to bude běh na dlouhou trať. Nevím, jestli by nedokázalo pomoct třeba Občanské judo nebo Černé ovce. Takové případy tam bývají často. Bohužel s takovýmito kretény bývá velmi těžké jednání a dohoda nemožná. Také pár takových znám a opravdu hádat se s takovýmto člověkem (dá-li se toto stvoření tak nazvat) nikam nevede. Ne nadarmo se říká: „Nejhorší srážka je srážka s blbcem.“
Budu Vám držet palce, abyste dobře dopadli a hlavně, aby Vás ještě nepostřelil. Psa by Vám mohl i otrávit, takže nevím jestli si ho pořizovat.
Ještě mne napadá - všechno fotit, natočit na kameru, dokumentovat a nejlépe si sehnat očité svědky.
Ahoj,
určitě si postavte plot cca 180 cm vysoký, policie překonání této překážky posuzuje jako trestný čin. Ale ! Před tím, než začnete plot stavět, si nechte pozemek vytyčit geodetickou firmou, která sezve všechny sousední vlastníky (pokud se tento soused nedostaví, je to jeho problém), sepíše protokol a dokumentaci předá na příslušný katastrální úřad. Potom podejte na stavebním úřadě ohlášení stavby plotu.
Přeji pevné nervy. F.
Ten plot bych doporučovala nejlíp betonovej aby si oň kretén rozbil hlavu až k vám v noci ožralej půjde. Upřímně tě lituju, ale myslím, že policie s tím nic nenadělá. Obecní úřad to sice řešit bude, ale taky s tím nic nenadělá. U nás máme podobnou záležitost, naštěstí přes celou dědinu. Jestli potřebuješ nějaký myslivecký věci ověřit, tak napiš kamoška je myslivec tak bych to vyzjistila.
Ahoj, pozemek bych oplotila a pripadne kdyby Vam stale neco hazel a dupnout na nej nejde bych podala nejake trestne oznameni. Taky sme meli podobne problemy, typ nam na zahradu (oplocenou) hazel susenky psum, kosti, a dokonce i psi nohu. U nas zabralo si ho odchytit a pohrozit. A ze prase zere rybu myslim neni nic nemoznyho, vzdyt prase je vsezravec, tedy pokud to divoke je stejne jako domaci, sezere napr. slepici i s perim a kostma.
plot to nevyřeší a je zbytečně nákladný, nejlepší
jsou ploty digitální, nehyzdí Vám okolí