Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky! ![]()
Už druhý rok se snažíme s partnerem o mimíska, ale stále nic
, tak jsem začla cvičit Mojžíšovu, cvičím podle DVD, které jsem si objednala, ale jak se i v knize o Mojžíšové píše, je potřeba cvičení sloučit s mobilizaci u fyzioterapeuta. Tak se vás chci zeptat, zda nevíte o nějaké rehabce v Brně. Jak to probíhá, jak často se chodí (kdy se mám objednat) a jak je to s placením? Něco jsem už tady pročítala, ale hledám kam zajít na mobilizaci v Brně, prosím o radu! Děkuji ![]()
Milá Snažilko, moje sestra chodila do porodnice na Obilný trh, před IVF, měla to zdarma, ostaní, kteří nebyly pacientkami před IVF si platily tuším cca 500,– K4. Už je ve 13 tt, tak neváhej zaběhni nyní na „Obilnák“ zacvičit a za rok prodit! Přeji povedený máj i miminko… Nane2
Ahoj mám 2 roky starou zkušenost,tak snad si ještě něco vzpomenu. Aby jsi mobilizaci neplatila musíš mít doporučení od gynekologa nebo centra, což snad nebude problém.
Terapeutek je hodně já volala na různá zdravotní střediska a tam se ptala. Byla jsem se podívat u sv. Anny, ale paní mi moc sympatická nebyla a nezdálo se mi že setkání jsou skupinová. Pak jsem přišla na první návštěvu do zdr, střediska v Bohunicích a tam jsem byla spokojená. Paní mi předvedla všechny cviky a je je po ní opakovala, moc mě chválila a vůbec byla optimistická a příjemná. Domluvili jsme se na odblokování a já mezi tím otěhotněla po IUI - hned další měsíc.
Tak přeji hodně štěstí a určitě někam jdi ono samotné cvičení je málo.
Wity
Ahoj,
já mám pro změnu dobrou zkušenost od Milosrdných bratří a nejen já, ale i moje kolegyně a pár známých. Je tam nějaká paní Tesařová, která je fakt dost dobrá, všechno ti vysvětlí, dělá i tzv. mobilicazaci. Tu jsem nestihla, protože v den, kdy jsem měla jít na mobilizaci poprvé, jsem paní Tesařové oznámila, že jsem v 5. týdnu těhotenství - aniž bych to tušila, začala jsem na cvičení chodit asi 2 dny před svým otěhotněním!
Další kolegyně byla u svaté Anny, ale byla nespokojená. Prý jí nic neukázali, takže nevěděla, jestli cvičí dobře.
Držím palečky,
Bebet
Holky moc vám všem děkuju za vaše rady, jste hodný, moc dííííky!
![]()
Hned v týdnu si skáknu ke gyndr. pro doporučenku na cvičení, beztak k ní musím kvůli recepisu na Clomhexal a Utrogestan, které beru, ale zatím bohužel bez výsledků, tak proto zkouším cvičení Mojžíšové. Jsem i ráda, že slyším kladný reakce na cvičení, to je bezva!
Mocky děkuju! ![]()
Evulka, p.Tesařovou můžu jen doporučit.Kolegyně z rehabky,tuto metodu taky provádí a pracuje tuším na Hybešce na soukromé rehabce,jmenuje se Hanka Zaplatilová a je taky moc fajn.Na Obilňáku bývala p.Volejníková ta dokonce tuto metodu vyučovala.Hodně štěstí
Moje známá, která chodila k paní Tesařové, otěhotněla po téměř devíti letech snažení a po cca 8 měsících cvičení.
To už stojí za zkoušku!!!
Bebet
Evulko,
už jsem ti odpovídala v diskuzi neplodnost.Doporučuji paní Volejníkovou,která je teď v nemocnici u sv.Anny na Pekařské.Super ženská,vše vysvětlí a nemusíš se bát se jí na cokoliv zeptat.Prostě 1*****.
Holky ,
sopti i ostatní, ještě jednou vám moc děkuju za rady a tipy ![]()
Ahoj,
já chodím do Osteologického centra na Hybešovu, zatím cvičím a mobilizace mě čeká po MS (a na tu stále čekám…).
S pravidelností cvičení mám trochu problém, nestíhám každý večer, někdy je celý den docela náročný a když se vrátím pozdě domů, tak jsem ráda, že lehnu do postele… Později bych měla cvičit 2× denně…
Jak si toto organizujete vy?
Mějte se hezky
Inka
Ahoj dámy,
ráda bych oživila diskuzi.
Jsem po 2 IVF, kdy v prvním se nepodařilo uchytit žádné embryo (3×) a u druhého se nám zadařilo ihned napoprvé, ale skončilo to bohužel špatně ve 20 týdnu. Necelý rok jsem se z toho dávala dohromady a po roce jsme se vrhli na mražáčky, bohužel 2 krát neúspěšně. Ještě máme několik mražáčků, ale KET bych chtěla raději ještě nějak podpořit. Nejsem úplně zastánce alterativní cesty, ale cesta za mimčem je už opravdu dlouhá a člověk se snaží hledat i v neznámých vodách. Hodně jsem si pročítala o fyzioterapii pánevního dna a mobilizaci. Na internetu je nespočet kontaktů na fyzioterapeuty, nemáte prosím někdo nějaký kontakt na někoho šikovného z Brna?
Moc děkuju ![]()
Já jsem v těhotenství chodila k Pavle Horáčkové do fyzioterapie Veškrna, ta se specializuje na ženskou fyzioterapii. Já tedy měla jen obyčejný problém se zády, takze neposoudím, jak u problémů s početím, ale byla to fajn ženská, přišla mi šikovná. ![]()