Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Kamilaa7 mně je 31.. on vypadá, že se hodně snaží, udělal genetiku, imuno, všelijaká další vyšetření.. právě že chce počkat na výsledky do dalšího IVF, tak možná taky chce udělat něco pro mě, abych se necítila, že jen tak čekám.. asi bych se hodně smála, kdyby se to povedlo:) ale ještě si říkám, jestli si nemáme zaplatit DNA spermií, protože to prý je častou příčinou špatného vývoje vajíček, který jsme měli..Rozhodně se v Gennetu, ale cítím tisíckrát lépe než u Apo, kde se mnou vůbec nediskutovali, nic nevysvětlovali.. 39 už je dost.. to už nemáš ani placené IVF, ne? Máš dostatek vajíček? kamarádce je taky 38 a teď jí prý šíleně klesly..
@Gabriela1234 píše:
@wallz DNA spermií? co je to, holky, za test? Dělá se na imunologii?
Příspěvek upraven 06.03.19 v 08:06
@wallz píše:
@Kamilaa7 mně je 31.. on vypadá, že se hodně snaží, udělal genetiku, imuno, všelijaká další vyšetření.. právě že chce počkat na výsledky do dalšího IVF, tak možná taky chce udělat něco pro mě, abych se necítila, že jen tak čekám.. asi bych se hodně smála, kdyby se to povedlo:) ale ještě si říkám, jestli si nemáme zaplatit DNA spermií, protože to prý je častou příčinou špatného vývoje vajíček, který jsme měli..Rozhodně se v Gennetu, ale cítím tisíckrát lépe než u Apo, kde se mnou vůbec nediskutovali, nic nevysvětlovali.. 39 už je dost.. to už nemáš ani placené IVF, ne? Máš dostatek vajíček? kamarádce je taky 38 a teď jí prý šíleně klesly..
V 31 bych nepanikarila a krok za krokem udelala vyeetreni, zkusil par iui a pak v klidu zamirila na ivf, pripadne
@wallz O poslechove pruchodnosti jsem take neslysela. Ale klidne bych par iui zkusila, to je tak nenarocne a bezbolestne, ze v nizkem veku proc nezkusit nejdriv toto nez podstupovat operativni laparoskopii.
@KamisB píše:
@BublinkaL - pokud nezmizí, tak bych asi vzala na měsíc tu antikoncepci, ale uvidíš no. Mě zabrala hned a hlavně se i vědělo, kdy přijde MS a pak se i hezky plánovalo další IVF.
No asi to zkusim, radeji HA nez hned tu punkci, vcera to Cepelak prirovnal k mikrotenovemu sacku-kdyz ho prasknes, napln utece, ale obal stale zustava, neni jistota, ze se vstreba, cysta muze znovu zacit rust…
A ta HA se bere cely mesic od momentu, kdy zacnu nebo jak to funguje?
@wallz píše:
Ahoj holky, jsem po jednom IVF, kde byl špatný vývoj všech 11 vajíček - bez transferu. Teď jsem přešla do jiného centra - Gennetu, začala nanovo všechna vyšetení. U Apo mi z poslechu řekli, že mám asi téměř neprůchozí vejcovody. Tady chtějí nejdřív zkusit IUI - jdeme v pátek. Nemáte někdo zkušenost na kolik je poslechová průchodnost důvěryhodná? Nebo nejste někdo s podobným příběhem.. Chtěla bych mít zase alespoň malou naději. Děkuji..
Příspěvek upraven 06.03.19 v 08:05
@BublinkaL píše:
No asi to zkusim, radeji HA nez hned tu punkci, vcera to Cepelak prirovnal k mikrotenovemu sacku-kdyz ho prasknes, napln utece, ale obal stale zustava, neni jistota, ze se vstreba, cysta muze znovu zacit rust…
A ta HA se bere cely mesic od momentu, kdy zacnu nebo jak to funguje?
Na cysty jsem vždy četla, že zabírá antikoncepce. Šla bych spíš do toho.
@Kamilaa7 píše:
V 31 bych nepanikarila a krok za krokem udelala vyeetreni, zkusil par iui a pak v klidu zamirila na ivf, pripadne
moje řeč
@MartinaCV píše:
Mrkni k Texlovi do poradny Helios, tam to hodně vysvětluje.
@Gabriela1234 píše:
@wallz DNA spermií? co je to, holky, za test? Dělá se na imunologii?
Teď jsem to řešila s Langerovou v Gennetu. Je to test, kterým se zjišťuje % spermií, které mají poškozenou DNA. Langerová mi říkala, že tímto vyšetřením sice toto % zjistíš, může to vysvětlit příčinu proč se přirozeně nedaří, ale v ničem dalším to moc nepomůže. Můžeš pak zvolit PICSI, ale to i tak zaručeně nevybere jen ty geneticky správné spermie. Existuje ještě jiná metoda, která pracuje jen s těmi geneticky správnými spermiemi, ale v Gennetu ji neprovádí. Někdo ji tady nedávno zmiňoval, je to tady někde v diskuzi.
@KamisB píše:
@LuciisPuciis - ahoj, mě Langerová poslala do podolí, MUDr Hanáček - ale byla jsem na operativní laparoskopii.
Včera jsem o tomto lékaři slyšela 2×. Od jedné holčiny a pak náhodou i od pharma reprezentantky kde jsem zjišťovala info k Hyalobarrier gelu. Má to být šikovný lékař.
@marijan děkuji ![]()
@MartinaCV píše:
Krásný, gratuluji!Mimčo je v děloze vidět od 1000 jednotek, tak to už na utz uvidíš
fakt?tak proč mě nevzala hned? ![]()
@MartinaCV píše:
vyšší HcG je u holčiček
jééé tak v to doufám, kluka už máme a teď bych chtěla culíčky
při prvním IVF jsem říkala že si jdu pro klučíka a ono to vyšlo a to jsem si nenechala říct co to bude a teď jsme řekli že si jdeme pro holčičku tak jsem zvědavá co z toho bude, byla bych nejšťastnější
![]()
@LuciisPuciis děkuji
![]()
@BublinkaL @Mal děkuji ![]()
@BublinkaL píše:
Teď jsem to řešila s Langerovou v Gennetu. Je to test, kterým se zjišťuje % spermií, které mají poškozenou DNA. Langerová mi říkala, že tímto vyšetřením sice toto % zjistíš, může to vysvětlit příčinu proč se přirozeně nedaří, ale v ničem dalším to moc nepomůže. Můžeš pak zvolit PICSI, ale to i tak zaručeně nevybere jen ty geneticky správné spermie. Existuje ještě jiná metoda, která pracuje jen s těmi geneticky správnými spermiemi, ale v Gennetu ji neprovádí. Někdo ji tady nedávno zmiňoval, je to tady někde v diskuzi.
Mohla by to byt metoda IMSI a delaji ji i v Gennetu. Jen je casove velmi narocna, coz je jeji nevyhoda, ze pri vybirani spermii (jednu trva vybrat i hodinu) utika cas pro nejlepsi oplodneni vajicek.
@KamisB píše:No tak děkuji že mi kazíš tu radost z možné holčičky
@MartinaCV - já měla 13 den po ET HCG 1738 - a je to kluk
@KamisB píše:
@evca 28 - krásná hodnotagratuluji.
![]()
jen Ti možná bude trochu víc blbě, to je prý důsledek těch vyšších hodnot.
co že? to fakt neee, stačí mi že mám bolesti než hodím bobana a že se v noci budím hlady ![]()
@evca 28 já měla málo něco kolem 500 a blbě mi bylo ještě nedávno ![]()
já byla dneska na kontrole se štítkou a vše ok, tak dobrý, takže ještě v listopadu a pak asi až po porodu
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.