Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@BublinkaL píše:
Napíšu později SZ, ju?
Poprosim take o zpravu. S imunitou je to u me divny… Dekuji ![]()
@Kamilaa7 Bacha, v tom Cube dělají PGS, ale trochu jinak. Tuším, že už u třídenních embryí a to tady psala Martina, že je moc brzy a nedělá to dobrotu.. Sama se v tom už nevyznám. Ale tohle jsem četla
@Martrich píše:
Od rijna uz pry nepujde chodit jen k 1 dr, bude se to vic stridat pry. A kdyz chci PGS, musim znova na genetiku paru
to snad ne… mj. kvuli tomu jsme odesli od apolinare.
@marijan Jako nemam slov s tema lekarema. Navic my napr. tu genetiku nemame udelanou z gennetu. Jestli na ni budem muset znovu, tak at se jdou vycpat. Uz takhle porad jen litame po vysetrenich… Tak proc si neudelat znovu to samy, ze… A nemuze to byt zrovna ekonomicky reseni podle me… ![]()
@Martrich píše:
@Kamilaa7 Bacha, v tom Cube dělají PGS, ale trochu jinak. Tuším, že už u třídenních embryí a to tady psala Martina, že je moc brzy a nedělá to dobrotu.. Sama se v tom už nevyznám. Ale tohle jsem četla
No, hlavně to ohrožuje samotné embryo, protože ve 3 dnech má pár buněk, zatímco když už mu je 5 dní, má přes 100 buněk. Takže mu odběr tří buněk na PGS neublíží, nebo v minimu případů.
@Gabriela1234 Noja tomu popravde nerozumim, ja to brala tak, ze genetiku mame komplet vysetrenou, karyotyp, vse v pohode. Co si tam potrebujou dodelavat? Ona nam ani Langerova min tyden nerikala, ze bude potreba delat znovu geneticky. Jsem teda dost prekvapena. Uvidim, co nam na pristi navsteve reknou. Jde mi spis o to, zda se zase bude cekat na objednani a pak dva mesice na vysledky? Bylo to tak?
@Wildflower píše:
@Gabriela1234 Noja tomu popravde nerozumim, ja to brala tak, ze genetiku mame komplet vysetrenou, karyotyp, vse v pohode. Co si tam potrebujou dodelavat? Ona nam ani Langerova min tyden nerikala, ze bude potreba delat znovu geneticky. Jsem teda dost prekvapena. Uvidim, co nam na pristi navsteve reknou. Jde mi spis o to, zda se zase bude cekat na objednani a pak dva mesice na vysledky? Bylo to tak?
Jo, na genetiku se čeká 2 měsíce.
@Kamilaa7 Proste nechapu, nechce se mi tomu verit. My uz si na genetiku pockali dva mesice v Podoli (plus mesic cekacka na termin). Vse mame v poradku, neverim, ze bychom znovu meli podstupovat uplne to same v gennetu. Genetika se nemeni. Kopii vysledku jsme v gennetu odevzdali a langerova nic nerikala. O PGS v nasem pripade vedela
to jsem teda zvedava…
@Wildflower píše:
@Kamilaa7 Proste nechapu, nechce se mi tomu verit. My uz si na genetiku pockali dva mesice v Podoli (plus mesic cekacka na termin). Vse mame v poradku, neverim, ze bychom znovu meli podstupovat uplne to same v gennetu. Genetika se nemeni. Kopii vysledku jsme v gennetu odevzdali a langerova nic nerikala. O PGS v nasem pripade vedelato jsem teda zvedava…
Hlavne ja jsem nekde cetla, bohuzel nevim kde, ze pojistovna hradi toto vysetreni 1× za zivot. Tak je divne, ze by se melo delat cele znovu, jestli se nebude jednat jen o konzultaci.
@Cuddy Hmm take mi to nesedi
genetika se opravdu nemeni. Na PGS mame dopiruceni jak od geneticky, tak od imunolozky (potracim), takze moc nevim, co by chteli dat vysetrovat a schvalovat. Uvidime. Diky za reakci ![]()
@Wildflower měla jsem Genetiku z Plzně a nikomu v Gennetu to nevadilo, tam jsem jen byla na konzultaci s genetičkou a nic víc. Nesmíte to tak vidět černě. Celou dobu jsem chodila k Langerové a nemohu si na ní stěžovat, dnes jsem s ní rozloučila a v pondělí jdu k Mudr. Vykysalé, už stimuluji, příští týden mě čeká odběr a pak PGS. ![]()
@Wildflower @Cuddy to je pravda, říkala mi to v červenci genetička, že genetické vyšetření hradí pojišťovna každému člověku jen jednou za život, protože se nemění…pokud by ho někdo chtěl udělat znovu, musí si ho zaplatit a stojí cca 5 tisíc
@Wildflower píše:
@Cuddy Hmm take mi to nesedigenetika se opravdu nemeni. Na PGS mame dopiruceni jak od geneticky, tak od imunolozky (potracim), takze moc nevim, co by chteli dat vysetrovat a schvalovat. Uvidime. Diky za reakci
Ty brďo, to nevím, co tam vymýšlej…Zeptej se na to.
Koho a kdy se na to zeptáš?
HOlky z tou genetikou, já si spíš myslím, že jde o tu konzultaci tak u tý jejich genetičky. Dřív seděla v patře nad recepcí. Jak prochází tu rodinou anamnézu. Podle mě to nebudou opětovně odběry krve apod.
@FFany - v kolik máš být v pondělí u Vykysalé? já tam jdu taky, ale až na 15h.
@FFany píše:
@Wildflower měla jsem Genetiku z Plzně a nikomu v Gennetu to nevadilo, tam jsem jen byla na konzultaci s genetičkou a nic víc. Nesmíte to tak vidět černě. Celou dobu jsem chodila k Langerové a nemohu si na ní stěžovat, dnes jsem s ní rozloučila a v pondělí jdu k Mudr. Vykysalé, už stimuluji, příští týden mě čeká odběr a pak PGS.
Fany, já sama pořád hledám tu hranici, kdy se ještě zajímat a klást dotazy a kdy už to nechat na lékaři. A bohužel ale stále docházím k závěru, že když se zeptám na víc nebo jinak než v Gennetu slýchávají, tak je oheň na střeše. To není o tom, že to vidím černě. Můžu se zeptat čím stimuluješ a kolik jednotek a jak dlouho bude stimulace trvat? Děkuju.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď