Gennet Praha - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
259
15.9.16 13:44
@BublinkaL píše:
Napíšu později SZ, ju?

Poprosim take o zpravu. S imunitou je to u me divny… Dekuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
15.9.16 14:04

@Kamilaa7 Bacha, v tom Cube dělají PGS, ale trochu jinak. Tuším, že už u třídenních embryí a to tady psala Martina, že je moc brzy a nedělá to dobrotu.. Sama se v tom už nevyznám. Ale tohle jsem četla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
833
15.9.16 14:35
@Martrich píše:
Od rijna uz pry nepujde chodit jen k 1 dr, bude se to vic stridat pry. A kdyz chci PGS, musim znova na genetiku paru

to snad ne… mj. kvuli tomu jsme odesli od apolinare.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
15.9.16 14:45

@marijan Jako nemam slov s tema lekarema. Navic my napr. tu genetiku nemame udelanou z gennetu. Jestli na ni budem muset znovu, tak at se jdou vycpat. Uz takhle porad jen litame po vysetrenich… Tak proc si neudelat znovu to samy, ze… A nemuze to byt zrovna ekonomicky reseni podle me… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1784
15.9.16 16:02
@Martrich píše:
@Kamilaa7 Bacha, v tom Cube dělají PGS, ale trochu jinak. Tuším, že už u třídenních embryí a to tady psala Martina, že je moc brzy a nedělá to dobrotu.. Sama se v tom už nevyznám. Ale tohle jsem četla

No, hlavně to ohrožuje samotné embryo, protože ve 3 dnech má pár buněk, zatímco když už mu je 5 dní, má přes 100 buněk. Takže mu odběr tří buněk na PGS neublíží, nebo v minimu případů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
15.9.16 16:06

@Gabriela1234 Noja tomu popravde nerozumim, ja to brala tak, ze genetiku mame komplet vysetrenou, karyotyp, vse v pohode. Co si tam potrebujou dodelavat? Ona nam ani Langerova min tyden nerikala, ze bude potreba delat znovu geneticky. Jsem teda dost prekvapena. Uvidim, co nam na pristi navsteve reknou. Jde mi spis o to, zda se zase bude cekat na objednani a pak dva mesice na vysledky? Bylo to tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1784
15.9.16 16:06
@Wildflower píše:
@Gabriela1234 Noja tomu popravde nerozumim, ja to brala tak, ze genetiku mame komplet vysetrenou, karyotyp, vse v pohode. Co si tam potrebujou dodelavat? Ona nam ani Langerova min tyden nerikala, ze bude potreba delat znovu geneticky. Jsem teda dost prekvapena. Uvidim, co nam na pristi navsteve reknou. Jde mi spis o to, zda se zase bude cekat na objednani a pak dva mesice na vysledky? Bylo to tak?

Jo, na genetiku se čeká 2 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
15.9.16 16:13

@Kamilaa7 Proste nechapu, nechce se mi tomu verit. My uz si na genetiku pockali dva mesice v Podoli (plus mesic cekacka na termin). Vse mame v poradku, neverim, ze bychom znovu meli podstupovat uplne to same v gennetu. Genetika se nemeni. Kopii vysledku jsme v gennetu odevzdali a langerova nic nerikala. O PGS v nasem pripade vedela :nevim: to jsem teda zvedava…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31010
15.9.16 16:15
@Wildflower píše:
@Kamilaa7 Proste nechapu, nechce se mi tomu verit. My uz si na genetiku pockali dva mesice v Podoli (plus mesic cekacka na termin). Vse mame v poradku, neverim, ze bychom znovu meli podstupovat uplne to same v gennetu. Genetika se nemeni. Kopii vysledku jsme v gennetu odevzdali a langerova nic nerikala. O PGS v nasem pripade vedela :nevim: to jsem teda zvedava…

Hlavne ja jsem nekde cetla, bohuzel nevim kde, ze pojistovna hradi toto vysetreni 1× za zivot. Tak je divne, ze by se melo delat cele znovu, jestli se nebude jednat jen o konzultaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
15.9.16 16:22

@Cuddy Hmm take mi to nesedi :think: genetika se opravdu nemeni. Na PGS mame dopiruceni jak od geneticky, tak od imunolozky (potracim), takze moc nevim, co by chteli dat vysetrovat a schvalovat. Uvidime. Diky za reakci :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
399
15.9.16 16:35

@Wildflower měla jsem Genetiku z Plzně a nikomu v Gennetu to nevadilo, tam jsem jen byla na konzultaci s genetičkou a nic víc. Nesmíte to tak vidět černě. Celou dobu jsem chodila k Langerové a nemohu si na ní stěžovat, dnes jsem s ní rozloučila a v pondělí jdu k Mudr. Vykysalé, už stimuluji, příští týden mě čeká odběr a pak PGS. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
15.9.16 16:37

@Wildflower @Cuddy to je pravda, říkala mi to v červenci genetička, že genetické vyšetření hradí pojišťovna každému člověku jen jednou za život, protože se nemění…pokud by ho někdo chtěl udělat znovu, musí si ho zaplatit a stojí cca 5 tisíc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1784
15.9.16 16:41
@Wildflower píše:
@Cuddy Hmm take mi to nesedi :think: genetika se opravdu nemeni. Na PGS mame dopiruceni jak od geneticky, tak od imunolozky (potracim), takze moc nevim, co by chteli dat vysetrovat a schvalovat. Uvidime. Diky za reakci :palec:

Ty brďo, to nevím, co tam vymýšlej…Zeptej se na to. 8o :roll: Koho a kdy se na to zeptáš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7021
15.9.16 16:44

HOlky z tou genetikou, já si spíš myslím, že jde o tu konzultaci tak u tý jejich genetičky. Dřív seděla v patře nad recepcí. Jak prochází tu rodinou anamnézu. Podle mě to nebudou opětovně odběry krve apod.

@FFany - v kolik máš být v pondělí u Vykysalé? já tam jdu taky, ale až na 15h.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1784
15.9.16 16:45
@FFany píše:
@Wildflower měla jsem Genetiku z Plzně a nikomu v Gennetu to nevadilo, tam jsem jen byla na konzultaci s genetičkou a nic víc. Nesmíte to tak vidět černě. Celou dobu jsem chodila k Langerové a nemohu si na ní stěžovat, dnes jsem s ní rozloučila a v pondělí jdu k Mudr. Vykysalé, už stimuluji, příští týden mě čeká odběr a pak PGS. :potlesk:

Fany, já sama pořád hledám tu hranici, kdy se ještě zajímat a klást dotazy a kdy už to nechat na lékaři. A bohužel ale stále docházím k závěru, že když se zeptám na víc nebo jinak než v Gennetu slýchávají, tak je oheň na střeše. To není o tom, že to vidím černě. Můžu se zeptat čím stimuluješ a kolik jednotek a jak dlouho bude stimulace trvat? Děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.