Gennet Praha - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
6.12.16 15:29
@MartinaCV píše:
Reklamu si dělá každý sám. Já jsem jiné diskuze nesledovala a o paní doktorce jsem hledala info když jsme k ní byli v samém počátku objednaní a našla jsem reference o zpackaných stimulacích. Tak jsem chtěla hned změnu, ale doporučili nám na první konzultaci k ní jet, udělat si svůj obrázek a o změnu případně požádat potom. Udělali jsme to tedy tak a výsledek byl, že nám paní doktorka oznámila, že nemáme už nárok na úhradu IVF, což nebyla pravda. Nenabídla nám ani vzhledem k mému věku genetiku embryí. Celkově působila neprofesionálně, i když byla milá. Bylo znát, že je nejistá nebo že je začátečník. Po příjezdu domů, když se mi to rozleželo, jsem začala jednat a měla jsem štěstí, že vrchní sestra přes IVF vše dala do pořádku a stačilo to s námi probrat po telefonu. Hned nás poslala k jiné lékařce - Dr. Jarošové, ta vysvětlila jak to udělají, aby úhrada poj. byla a požádala i o schválení genetiky embryí, odeslala nás na genetiku páru atd. Kdybychom zůstali u Dr. Rožníčkové, vznikla by nám nemalá škoda. Následně jsem se k ní dostala 1× během stimulace, kdy má lékařka měla volno a jak uvedeno výše, ani nešla folikuly, které byly už dost velké. Za dobu, kdy přispívám do této diskuze, tu proběhlo několik žen, které u ní podstoupily IVF s žalostným výsledkem a po přechodu k jiné lékařce otěhotněly. Jedna je ještě aktuálně těhotná, třeba napíše. Nikomu nenabízela genetiku embryí, používala stimulaci, která měla negativní vliv na kvalitu vajíček. Člověk si udělá obrázek a pokud se to opakuje, utvoří si pevný názor. Tyto diskuze jsou o sdělování zkušeností, já ji napsala.

Upřímně, čekala jsem nějaký takový román, vypadá to, že máš skutečně patent na ivf a bohužel jako samozvaný guru rozdáváš rady několik hodin denně. Nic proti tomu, jen je mi líto holek, ktere tapou a chovají se pak podle tvého vzoru a vycházejí z tvých soudů, které nejsou zdaleka vždy objektivní.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.12.16 09:23

@Gabriela1234 čekala jsem takovou reakci, proto anonym. Každý má právo na svůj názor, jak píšeš, ale tyhle soudy a kritika doktorů, ten je dobrý, ten je špatný, tohle CAR je dobré, tohle ne, dokonce tam mají dobrou laboratoř (to se zjistí jak?? exkurzí??) jsou zcestne bláboly a to je můj názor.
Tady se ovšem jiný názor neakceptuje, coz jsem tušila.

• Citovat
  • Upravit
289
7.12.16 13:00
@Anonymní píše:
@Gabriela1234 čekala jsem takovou reakci, proto anonym. Každý má právo na svůj názor, jak píšeš, ale tyhle soudy a kritika doktorů, ten je dobrý, ten je špatný, tohle CAR je dobré, tohle ne, dokonce tam mají dobrou laboratoř (to se zjistí jak?? exkurzí??) jsou zcestne bláboly a to je můj názor.
Tady se ovšem jiný názor neakceptuje, coz jsem tušila.

nejsem pravidelná zdejší přispěvatelka, vlastně občas chodím nakouknout, ale na tvůj příspěvek si reakci neodpustím…

nestěžuj si na to, že jiný názor se tu neuznává… protože ty jsi nenapsala názor.. ono vyjádřit vlastní názor je něco jiného než se do někoho tak pustit a cupovat ho jako jsi to udělala směrem k martině..

O tom přece takhle diskuze je.. o tom, že každý napíše SVOJÍ ZKUŠENOST.. a ta je samozřejmě zcela subjektivní.. co vyhovuje jednomu, nevyhovuje druhému.. a od toho máme v hlavě mozek, abychom si informace přebrali podle svého uvážení..

Pro mě je tato diskuze přínosem, a i když můj přístup je třeba jiný než některých holek tady, ale je ten můj špatný? Je jejich přístup špatný? Ani tak ani tak.. tak co řešíš?
Takové řeči se vedou přece i mezi lidmi osobně.. pro příklad - moje kamarádka má s mojí lékařkou špatnou zkušenost, tak od ní odešla.. já jsem s ní nadmíru spokojená, měnit nebudu.. ale ani lékařku, ani kamarádku, přece..a nebudu se do ní pouštět, že ona je ta špatná, protože „si dovolí“ někde svojí špatnou zkušenost předat..
A pro vysvětlení, není to o žádné přispěvatelce tady, ale o reálné osobě z mého reálného života..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7021
7.12.16 13:58

Holky některý „příspěvky“ by se měly nechávat bez reakcí. Kolikrát už to tady proběhlo a vzniká jen zbytečný osočování.
Protože anonym většinou už stejně bývá o něčem rozhodnut a jistý si v odpovědí apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
7.12.16 14:06
@smile001 píše:
nejsem pravidelná zdejší přispěvatelka, vlastně občas chodím nakouknout, ale na tvůj příspěvek si reakci neodpustím…

nestěžuj si na to, že jiný názor se tu neuznává… protože ty jsi nenapsala názor.. ono vyjádřit vlastní názor je něco jiného než se do někoho tak pustit a cupovat ho jako jsi to udělala směrem k martině..

O tom přece takhle diskuze je.. o tom, že každý napíše SVOJÍ ZKUŠENOST.. a ta je samozřejmě zcela subjektivní.. co vyhovuje jednomu, nevyhovuje druhému.. a od toho máme v hlavě mozek, abychom si informace přebrali podle svého uvážení..

Pro mě je tato diskuze přínosem, a i když můj přístup je třeba jiný než některých holek tady, ale je ten můj špatný? Je jejich přístup špatný? Ani tak ani tak.. tak co řešíš?
Takové řeči se vedou přece i mezi lidmi osobně.. pro příklad - moje kamarádka má s mojí lékařkou špatnou zkušenost, tak od ní odešla.. já jsem s ní nadmíru spokojená, měnit nebudu.. ale ani lékařku, ani kamarádku, přece..a nebudu se do ní pouštět, že ona je ta špatná, protože „si dovolí“ někde svojí špatnou zkušenost předat..
A pro vysvětlení, není to o žádné přispěvatelce tady, ale o reálné osobě z mého reálného života..

souhlas se vsim co pises.Tato diskuze je velmi prinosna a je na kazdem z nas, jak se k tomu postavime.Neni treba kritizovat a urazet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
349
7.12.16 16:11

@MartinaCV Ahoj. Tak já zrovna chodím k paní MUDr. Rožníčkové. Zatím jen na pozorování ultrazvukem a píchnutí pregnylu. Ale v brzký době nás u ní čeká IUI… a teď jsem tedy z toho zmatená a nevím zda se mám přeřadit k někomu jinýmu. Je tedy fakt, že první věc která mě zarazila, je, když jsem volala na výsledky spermiogramu muže a sestřička mi řekla že jsou línější ale žádná katastrofa, že otěhotnět se dá. Potom když jsem byla asi za 14 dní u paní doktorky, tak ta mi zase řekla, že přirozeně s tímhle spermiogramem neotěhotním, že nic moc… Že to vidí na IUI. tak to mě zarazilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
349
7.12.16 16:13

@pandiiik Pandí, chtěla jsem se Tě zeptat. Jaká abstinenční doba muže je ideální před IUI? Myslím, ohledně sexu…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1819
7.12.16 16:28

@Leena15 doporučují se 2-3 dny, vždy jsme raději dodrželi 3 dny. p při První IUI proběhlo den před takové škádlení, kdy se Teda manžel udržel, ale hned se to projevilo abnormálním vzhledem, prý měl ve spermatu jakoby Vločkové sraženiny, takže doporučuji fakt 3 dny vydržet a večer po IUI to pojistit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7021
7.12.16 17:07

@Leena15 - vlezu do dotazu ;-) záleží jaký má spermiogram. Pokud je fakt dobrý tak stačí 2 dny, pokud horší tak je ideální 3-5 dní, déle ne, to už by zase byly staré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7021
7.12.16 17:10

@Leena15 - tak co říká sestřička je sice hezký, ale dala bych spíš na doktorku.
Asi bych ji dala šanci na koníkovi píší i holky co k ní chodí a jsou spojené.
I těhotné už jsem někde „viděla“ - IUI bych zkusila a pak uvidíš. Je mladá, tak teprve sbírá zkušenosti, chápu, že si říkáme proč zrovna na nás, ale hold tak to je. Většina se ale když neví radí s Brandejskou, takže kontrola tam bude. Zas tam moc bych se nebála. Zkus IUI a když se Ti něco nebude zdát, vždycky můžeš jít k jinému doktorovi. HOdně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
7.12.16 17:47
@Gabriela1234 píše:
Nám převáželi zmražené spermie (pro jistotu), takže to určitě jde!

Ahojky moc děkuji za informace. Mohu se prosím zeptat kam jste je stěhovaly? Do jiného Gennetu nebo na jiné pracoviště?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
162
8.12.16 01:38
@evca 28 píše:
@pajuskawolfu nejake nove zpravy? dlouho jsem tu zase nebyla a nedocitam..syn mi od soboty marodi, mame za sebou 48h kritickych, nevim kdo byl vic vyrizeny jestli ja nebo on, ac ma jen virozu tak s 40kama a nic nam nezabira :( Neji, pije minimalne, nelezi, nespi :cert:

Vcera musela prijet chuva a ja sla do poradny na kontrolu.. v patek jedu k Apolinari, dr se nelibila placenta na utz tak jsem jeste vic vyrizena, v hlave mi srotuje proc, co se deje atd..

Nene stale tajime, chteli to oznamit ted o vikendu na synovych narozeninach..Tchyne me ma rada, ale jen do te doby nez ji reknu kdyz se mi neco nelibi.. Vzhledem k tomu ze za 8let nepochopila ze jeji syn uz neni dite a ze ma svuj zivot a svoji rodinu, musim davat najevo svuj nazor, jinak bych ho s malym vubec nevidelai.. Navic neni ani hlidaci, ani k nam nechodi na navstevu, s kubim (synem) nema vztah teda krom jidla to by ho nacpala k prasknuti vsim moznym :cert: Na jeji ksicht se tesim, protoze uplne vim jaka bude reakce nasich a jeji :mrgreen:

Ahoj, promiň ze píšu až teď. No potratila jsem. Už je to 3tydny. Už jsem se s tím srovnala. Takže máme teď pauzu a v únoru zkusíme další embryotransfer, tak uvidíme. Treba se nám podaří do té doby otěhotnět. A co syn, doufám, že je už zdravý :) a co miminko v bříšku? Doufám, že je všechno v poradku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1984
8.12.16 07:16

@Leena15 ahojky, co se tyce pani doktorky Roznickove.. Me moc sympaticka nebyla ackoli je dost mladicka a mela by mi sednout lepe nez starsi pani. Chodim k primarce(predtim Dr. Langerove)a ani ba jednu si nemuzi stezovat. Obesla jsem diky UTZ sbad vsechny krom Vykysale, ale prvni IUI mi delal Lechomski(omlouvam se za zkomoleninu asi) a to bylo spermio spatne(manzel byl nachlazeny)bylo na lejstru napsano, ze se IUI nedoporucuje, ale rekl, ze se to povest muze a ze kdyz je to pripraveno, tak ho udelame.. Druhe IUI mi delala prave Roznickova.. Rekla ze spermio je super a ja zacala jasat a pak mi oznamila, ze se spletla a koukla na vstupni spermio, uz to me zarazilo.. :think: Pak mi predlozila papir s vysledky a rekla, ze by zadala o IVF, koukala jsem na ni jak puk.. IUI nakonec probehlo, trochu bolestive. Kdyz jsem doma zkoumala papiry ze vsech spermiogramu dopadlo skoro jako to ukazkove prvni, jen jich bylo mene, ale rychlost dobra..a o tom ze by se IUI nemelo provadet ani pismenko. Od prvniho dne jsem verila, ze se povedlo a pripmarka na UTZ pred IUI mi rekla na muj dotaz jesi mam brat zase utrogestan at neberu, ze budu tehotna. 8o Od ni obrovska podpora narozdil od Roznickove, ktera zrejme jede byznys a hned by me posilala na IVF v 25 letech a bez nalezeni problemu. A dnes jsem 13DPO a mam dve carecky :dance: Jsem moc rada, ze ae to po 2letem snazeni povedlo, ale k Roznickove uz nikdy..i kdyz to tam foukla nejspis dobre :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1984
8.12.16 07:30

Jezis to jsem se rozepsala :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1784
8.12.16 10:37

spontánní koncepce ve 12tt :-)

Ahoj děvčata!! Vůbec nestíhám přispívat, ale sleduju Vás :D Mám za sebou utz ve 12tt, tedy u gynekologa, na utz v rámci screeningu jdu do Gennetu příští týden. Tady je ta naše spontánní koncepce :mrgreen: na fotce. Hrozně to letí, po víkendu začínám už 4. měsíc. Všem přeju, ať se zadaří, od stimulace, přes OPU až po KET. Mimochodem, když byste některá měla radu, zda se registrovat do Motola nebo do Podolí, budu ráda. Já tedy budu stejně rodit mimo Prahu, ale registraci pro jistotu udělám. K dotazům ohledně lékařů v Gennetu už jsem toho tady napsala kila, tak už se zdržím :)Myslím na Vás, neúspěchy mě mrzí, ale asi je třeba vytrvat :kytka: :hug: Všem přeju hezký předvánoční čas. :srdce: :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.