Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Ivettt78 jojo souhlasim
jen zas diky recenzim si muzu vsimnout neceho, ceho bych si nevšimla. v nemecku se urcite podivat chci, ale rada bych nejprve omrkla nabidku tady u nas, osahala si je a pripadne se vyptala atd., at vim, na co se v nemecku soustredit.
@Ivettt78 Ahoj Ivet, jen nakukuju, četla jsem zatím jen dva vzkazy.. a ke kočárku chci napsat, že jsme kupovali v Kolíně, kde jich je na prodejně asi 200. Největší prodejna s dětským zbožím. Nakonec jsme tam nakoupili většinu všeho a rádi se vracíme. Ceny srovnatelné tady se severem Čech (nižší), přitom zboží luxus. Kocarky.cz
@marijan Na co jsme narazili při koupi kočárku: většina z těch, co jsou na trhu, jsou buď Polské a s tím souvisí kvalita a nebo jsou vyráběné na jihu (Itálie, Španělsko), kde nemají zimy jako my tady a tudíž nepočítají s tím, že je potřeba do hlubokého dostat v zimě krom dítěte i zimní fusak. Měli jsem možnost v Letňanech v Babiez si do kočárků dát figurínu miminka v reálné velikosti + zimní fusak a ani náhodou se do většiny toto nevešlo. Vzhledem k porodu v půlce září jsme tedy museli přizpůsobit naše požadavky a nechtěli jsme slevit z kvality. Vyhrál to německý Hartan v elegantní, přitom i sportovní nebo ležérní černobílé kombinaci. U autosedačky jsme hleděli na bezpečnost, prošli jsme testy a recenze a vyhrála Cybex platinum. Vypadá luxusně i na podvozku Hartanu. No a isofix do auta, žádné pásy…
@Ivettt78 Ivet, my máme na Hartanu nějaký kolečka, co se ani nedají píchnout. Musela bych mrknout do papírů, co to je přesně za typ.
@marijan píše:
Já bych doplnila, že pro řadu lidí je u sportaku důležitá možnost polohovat do uplne roviny (což řadu trojkombinaci prave rovnou vylucuje z vyberu).
Souhlas, jsme teď ve fázi, kdy jsme přešli z hlubokého do sporťáku a hodně využívám polohu do úplného ležení. Má to několik stupňů sklápění, taky je výhoda přehodit rukojeť na obě strany, třeba doma nebo ve výtahu se kočárek zkrátí o velký kus.. kvůli větru a slunci možnost otočení korbičky na obě strany, dole košík, do kterého se něco vejde, snadné skládání do auta (na stranách otočím rukama hejblátkem, šlápnu nohou na takové tlačítko a kočárek je složen do auta a má velmi malý rozměr), snadnou výměnu hluboké korbičky za sporťák a autosedačku, lehkost kočárku - konstrukce hliník, brzda u rukojeti, výškově nastavitelná rukojeť, nastavitelný podnožník pro dítě, aretovací kolečka s odpružením, termoizolační potah, aby se dítě nepotilo, pětibodový bezpečnostní pás s pojistkou proti vypadnutí, stříška nastavitelná tiše když dítě usne, prací potah, stříška s faktorem 50+.. je toho hodně.. hledali jsme ho strašně dlouho, je to na dlouho, tak, aby pak člověk nebyl naštvanej, že koupil blbě. Já si těch vymožeností fakt užívám.
@Ivettt78 píše:
Holky, a co Imunia v Karlíně? Kamarádka tam byla s manželem taky kvůli problémům, že jim nevychází IVF. Já chodím s dcerou k Dr. Šetinové, tedy byly jsme tam zatím jen jednou, tak asi neumím moc objektivně posoudit, ale zdála se mi být vstřícná - zatím… Ale nevím zda umí - dělá i tu imunologii při problémech s otěhotněním…
Neslyšela jsem extra dobrý reference a pro tyto věci je nutný reprodukční imunolog. My byli nejdřív v Synlabu v Praze a udělali to špatně, Malíčková to pak celé překopala a to nemluvím o tom, jaké měl partner podmínky pro odevzdání vzorku (špinavý záchod, stísněné prostředí a kelímek o velikosti většího náprstku, do kterýho se těžko trefuje i s dobrou muškou..)
@Cuddy píše:
@MartinaCV Nevis neco blizsiho o odchodu pani doktorky Malickove? Jednu dobu se nekde psalo, ze toho ma moc a je prepracovana:-( Takova skoda.
Aha, nevím nic.. Byla jsem u ní nedávno a naopak mě zvala na další schůzku až otěhotním. Probíraly jsme, že se teď do toho pustíme. Říkala, že když budu mít pozitivní test třeba v sobotu, tak v pondělí u nás ať někdo píchne Subcuvii, kterou mám doma a ve středu k ní. To teda koukám, je to tutovka, že odešla?
@Cuddy Dívám se na možnost objednání a pořád tam je uvedena ![]()
http://ulbld.lf1.cuni.cz/…i-imunologie Že byla přepracovaná, to bylo před časem, nepřibírala ani nové pacienty. Potom zase začala přibírat a objevila se u ní další lékařka. Takže vůbec nevím, že by se zase něco dělo.
@Cuddy píše:
@MartinaCV Nevim, zda tutovka, mam jen informace z netu.
myslíš z diskuzí?
@MartinaCV Haha, tak pokud mají i e-shop, tak na tom mám vybraný přebalovák
. Ten původní jsme prodali, protože mi nevyhovoval a malá se tam jako větší sotva vešla. Já naštěstí nic kupovat nemusím (do 40 jsem se rozhodla vše zatím nechat a až pak se toho ev. zbavovat, když by to nevyšlo), takže jen ten přebalovák a odsávačku v mým případě (nevím zda nebude zase CŘ, ale asi spíš ano…) To jste si do Kolína udělali pěkný výlet, od vás docela z ruky…
Příspěvek upraven 10.07.17 v 09:08
@MartinaCV Ten měla kamarádka, taky kvalitní kočárek, ale už tenkrát stál dardu a já měla limit 20 tis. Ona za něj před 5ti lety dala tuším snad 25 nebo i 26 - to už bych kecala. Ale je super - zkoušela jsem a můžu doporučit. Já jak rodila v prosinci, ale ven jsme mohly stejně až na konci ledna a byla ještě malinká, tak jsme se do korbičky Jané krásně vešly. Ale jak píšeš, pokud je dítko an přelomu léta a podzimu je už v zimě větší a to může být problém… Hlavně každý si musí vybrat dle sebe - co preferuje, kde bude hlavně jezdit, co od něj očekává a taky finance. Ne každý si může dovolit vytáhnout 20 a více tis. jen tak…
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď