Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Romčinka Nebyla jsi dnes na krvi nebo utz? Ze by byly nejake optimistictejsi zpravy?
@MartinaCV píše:
Holky, psala jsem teď doktorce, ale samozřejmě už není v ordinaci. Ptala jsem se co čeká Laurí teď v roce za očkování a prý nejspíše Infanrix hexa a Synflorix. Můžete mi, prosím, k tomu někdo napsat víc, kdo jste v obraze? Jestli to jsou dvě, tak jí samozřejmě nenechám dát dvě najednou. Kdyžtak do soukromé zprávy, díky.
ano, jsou to dve.hexa je povinna, synflorix ne. dávám jen povinne.hexa v systemu 2+1,a nejdriv v pul roce 1.davku. najednou bych to nedala.ale jak pisu, nepovinné nedam vubec.
@Kamilaa7 píše:
ano, jsou to dve.hexa je povinna, synflorix ne. dávám jen povinne.hexa v systemu 2+1,a nejdriv v pul roce 1.davku. najednou bych to nedala.ale jak pisu, nepovinné nedam vubec.
Kamčo, co je systém 2+1?
@MartinaCV píše:
Snad to dopadne dobře, moc bych ti to přála.Jinak mě bolelo břicho po OPU opravdu fest 10 dní, jen jsem ležela a musela si vzít prášek a to mi dávali v Gennetu ještě i kapačku. Bylo to po odběru 14 ti kousků. Před tím v Iscare 20 folikulů - očistec. Když jsem četla, že jich nějaká holka měla i 30, nemohla jsem tomu uvěřit…
Nejhorsi je to, ze do toho chodim do prace, tam se tak 8 hodin placam a prijdu domu a sup do pelechu s praskem. Uz je to lepsi, tak doufam, ze se to bude lepsit kazdym dnem. A tim i pocet embriek. Taky sem v gennetu dostala kapacku. Ja mela 15 folikulu i kdyz Dr. Langerova rikala 16. Asi se nekam zatoulal ten jeden. ![]()
@Tanik86 píše:zeptam se.. snad nevadi, ale nejak sem nepostrehla copak se vam stalo… drzim palce.
@Airin Lovely Dobrý počet, jen ať se jich pár udrží do blastulek.A je úspěch ta zralost.
Ach ta Elonva. Teď už bych měla taky po OPU po stimulaci s Elonvou, kdyby to život nenaplánovat jinak.
Tak držím pěstičky a ať je ti brzy lépe.Mě tedy po 1.OPu nebylo skoro nic ale po druhém OPU docela očistec, bolelo mě břicho asi 4 dny a dost. Polehávala jsem a nic semnou nebylo. Nakonec vložili krásné 3 denní embryo kt.se nechytlo, tenkrát opět nic k mražení. A tak tahle Elonva mi byla doporučena, že ývá lepší úspěšnost a jak je vudno, je opravdu dobrá.
@Airin Lovely píše:
Dekuju holky… snad bude lip. Dneska volali ze nam jich zbylo 11 a z nich jedno hezke a dalsi pomalejsi. Trochu sem si zazoufala, ale nesmim veset hlavu. Manzel rika, ze kdyz znovu zadne nebude, ze uz do toho nejdeme. Fakt mam strach.
Já jsem měla 16 vajíček, oplodnilo se jich asi 13.do 4 dne jich vydrželo 5.vkládali mi 4 denní embryo, které nevyšlo a 5 den zamrazily 4 krásný blasty. jednu mám u sebe a za měsíc mám termín. opravdu jich moc do 5 dne nevydrží. u tebe je pořád velká naděje. ![]()
Jinak včera jsem byla v poradně, bála jsem se že s tím panděrem nevylezu na kozu, ale dobrý, vyskočila jsem tam jako netěhotná:D, jinak jsem nabrala za měsíc 6kilo
,přijde mi to divný, řekla bych že jím pořád stejně. byla jsem akorát víc oblečená a mám otoky na nohou.dr mi na to nic neřekl, spíš řešil tlak, měla jsem vysokej, nakonec na po čtvrtý to bylo už lepší. dělal mi stěry, utz, ozvy a měřil pánev. malej má 2900g odhad. vše je v pořádku a zatím není důvod rodit císařem. teď budu chodit každé pondělí a už konečně mi budou dělat monitory.
@pajka29 Jestli máš otoky, tak většina váhy je v zadržované vodě v těle, zkus víc pít, mě to na otoky docela pomáhá. Proč by tě měl čekat císař? Jinak já mám poradnu za 2 týdny a pak čekám, že už mě začnou honit co týden taky. Už se nám to blíží ![]()
@Lenkýs kvůli mojí výšce, větší miminko bych nevytlačila, ale zatím že je to dobrý. prý se uvidí za dva týdny, jak bude velký a podle toho už se rozhodne. To jo a tím jak se to blíží, tak mám větší strach z porodu. zkoušel jestli se neotvírám a zatím je to dobrý. odpovídá to 36tt. rozměr pánve mám 21 tu nejmenší velikost, nevím jak se to bere.
@pajka29 2.900 v 36.tt je dobrá váha, to máš ještě drobka
Vem si, že Adélka měla před týdnem v 32.tt 2.085
Já mám taky strach z porodu, ale spíš kvůli tomu, že u císaře mám obavy, abych se z něj rychle oklepala (pokud by se rodilo SC) a u klasického, aby se něco nepos.alo. Sebe neřeším, nechám si píchnout epidurál a nějak se s tím poperu, zvládly to jiný, tak to zvládneme taky
A po pravdě, s tím, jak mě poslední dny bolí břicho z toho jak je malá příčně, tak se fakt začínám na porod hodně těšit ![]()
@Lenkýs já totiž ani nevím jakou podle něj by měl mít váhu, abych to mohla zvládnout. navíc jak mi dělal ty stěry a ještě kontroloval prstama tak mě to trochu bolelo, takže o to víc se tý bolesti bojím.
No já byla ve 32+3tt a to měl 2130g
, takže teď nějak začal přibírat pomaleji
@pajka29 ono to není jenom o velikosti miminka, ale i o jeho poloze a podle toho se rozhoduje, jak budeš rodit, ale ještě máš čas. Bolestí se dopředu nestresuj. Bolí to fakt hodně, to ti řekne každá, která kdy rodila, ale pak na to prostě zapomeneš až budeš mít mrně u sebe
A když už jsme si tím vším prošly, tak tohle už zvládneme taky
Co by tady ve skupině kolik holek dalo za porodní bolesti
Už máš připravenou výbavičku a tašku do porodnice? ![]()
@Lenkýs už mám připravené skoro všechno, chybí mi pár drobností. je pořád hlavičkou dolů, takže v tom problém nevidím, ledaže by se ještě stihnul přetočit jinak. příjde mi že mi chce ten zážtek z porodu dopřát
.
@pajka29 To zvládneš, neboj. Budeš mít u porodu chlapa? Já se toho svýho musím ještě zeptat, ale počítám, že řekne, že ne a ani mi to nebude vadit, protože špatně snáší, když trpím a byl by schopen se mi tam skácet ![]()
@Lenkýs přesně tak je to u nás. ale možná že by tam byl a pak až by se blížil porod, tak by čekal na chodbě. uvidíme jak to nakonec bude.na jednu stranu bych ho tam chtěla, pomáhá mi, když mi není dobře nebo mám bolesti, tak když je semnou.na druhou stranu dívat se jak trpí on, to by mi moc nepomohlo.budu muset, ale mě stačí když, mě bolí v kříži nebo v podbříšku a už to hůř snáším a to zdaleka není taková bolest jako před a při porodu.sice si to představit nedokážu, ale věřím tomu. když by se ty bolesti dali alespoň k něčemu přirovnat, abych měla trochu představu ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.