Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Ivettt78 Mě je Adélka na nutrilonu spokojená, problémy byly na MM, bohužel. Jinak čekám, že teď na 6ti týdnech už budeme mít taky přes 5kg, ale malá je pořádný jedlík a když nedostane najíst, tak řve jako tur a prostě ji nebudu trápit hlady. Měla velkou porodní váhu, tak se prostě nedá nic dělat.
@WmarliesW Já už z toho řevu fakt byla na nervy, teď si konečně malou užívám ![]()
@jezz1e Pro boha jenom k Rožníčkový NE! Ta pokazí co může!
Ahoj holky. Podstupovala jste některé v Gennetu u paní Jarošové minimální stimulaci? Nevíte na kolik vyjde?
Děkuji ![]()
@Lenkýs děkuju.Jarošová se sestřičkou říkaly že mám být v klidu, ale ono se to řekne. snažím se na to tolik nemyslet.
@pajka29 Musíš věřit, že vše bude ok… stejně s tím víc neuděláš a zbytečně se tím budeš trápit. Hledala jsi na netu o jaké onemocnění vůbec jde, co způsobuje?
@Lenkýs já nevím přesně jak se to jmenuje ale jestli je to mikrovaskulární tak to prý je něco o drobných cévách, ale nic moc jsem o tom nenašla, nejspíš by to znamenalo špatné proudění krve a musely by ji ředit nebo podávat léky.
Ahoj holky, máte některá zkušenosti s Elonvou? Já bych jí teď měla mít na 3. ivf, ale trochu se bojím. Dr. Jarošová s ní má prý dobré zkušenosti, ale kamarádky mě spíš odrazovaly, tak nevím… Posledně jsem měla Menopur, který je prý mnohem lepší než Gonal, ale u mě to byla katastrofa. Tak se bojím jít zase do něčeho nového…
@Lamicka2016 píše:
Ahoj holky. Podstupovala jste některé v Gennetu u paní Jarošové minimální stimulaci? Nevíte na kolik vyjde?Děkuji
ahoj, minimální stimulace je to samé jako nativ? Ten prý vyjde tak na 20 tis., když máš icsi.
@lulu79 aha, tak to už je levnější IVF na pojišťovnu. Děkuji ![]()
@lulu79 Tohle je těžké odhadnout, každý reaguje jinak. Já měla napoprvé Menopur a katastrofa, podruhé Ovaleap (což by mělo mít blíž ke Gonalu) a téměř ukázková stimulace - 15 vajíček, 12 zralých. Asi bych jí věřila, že vychází z minulých výsledků a ví, co dělá.
@jezz1e no právě… já jí věřím, ale právě se bojím, aby to nedopadlo jak s menopurem. Je to už můj poslední pokus, tak mám strach…
@Ivettt78 píše:
Ahoj holky, tak já se také po delší době hlásím… KDyž odsávám, stíhám číst, s reakcemi je to už jednou rukou horší…
Anička roste jako z vody, jí více než by měla, je to už pěkný cvalík, v 7 týdnech má už přes 5 kg, což se dr. moc nelíbí, ale co dělat, když mi brečí hlady a nebo bych ji musela krmit co dvě hodiny… S kojením bojujeme stále. Jak má flašku (i když calmu), tak se hůře přisává a jedno prso mám momentálně mimo provoz - tedy na kojení - pěkně rozkousaný do krve, tak z něj jen odsávám. Je to tedy časový zápřah (upřímně moc závidím všem, kdo můžou kojit normálně)… Já kojím, dokrmuju, uspávám, odsvávám a někdy začínám znova, někdy mi dle toho jak usne zbyde čas, kdy můžu něco udělat… Já odsajujen max. 2 dávky a Any jí 7× denně. Měly jsme taky velké problémy s bříškem, ale vyplatila se nám změna UM na HIPP a taky to, že jsem paradoxně MM začala dávat večer. Jinak, když je najedená, přebalená a netrápí ji bříško, tak je o 70% hodnější a spavější než první dcera, to si upřímně UŽÍVÁM. Snad to nezakřiknu a vydrží ji to!!!Také vám všem přejji krásné Vánoce, maminkám, ať si užijí první Vánoce se svými drobečky, těhulkám, ať vše probíhá v pořádku a čekatelkám, ať pod stromečkem, nebo co nejdříve po něm najdou II.
Moc vám všem ještě dodatečně děkuji za podporu při průběhu IVF a hlavně při mém - ne zrovna lehkém těhotenství. Vše naštěstí dobře dopadlo a to je nejdůležitější… ten konec a já věřím, že se tu každá z nás toho svého „dobrého konce“ v podobě miminka dříve nebo později dočká![]()
![]()
je překrásná!!! Mam slabost pro boubelaty miminka. i kdyz 5kg je teda fakt dost. kolik mela porodni vahu? ale vubec tu váhu neres, je fakt krasna
@Cuddy píše:
@Kamilaa7 Pockej, az na ty prikrmy najedete poradne, mne se take mrne v tomto veku budilo casto, nekdy i po hodine. Ale brzy to odeznelo, spis nez sunar bych zkusila dat vecer kasi, pokud ti ji stravi, my s ni meli vecer problemy, nakonec se chytl jogurt, ale to az tak v 7-8 mesicich.
diky za tip,cuddy.kasi zkusim
Přeji pěkné odpoledne. Chtěla bych se zeptat zkušenějších. Dostala sem na gyndě žádanku a telefon s adresou do Gennetu na vyšetření, rok a kousek se nám s partnerem nedaří počít. Objednává se tam k nějakému lékaři konkrétně, nebo si mě někdo „převezme“? Četla sem tady pár stránek dozadu, že existují i lékaři co tam nemají dobré recenze, trochu se bojím toho „Černého Petra“ když sem nováček. Děkuji za info.
@CarnivoraKurama Hadam, ze te zapisi do poradniku, ale rekni si, ke komu chces. Jen budes o to dele cekat.
@lulu79 - elonva prý má podobný složení jako gonal. Jen je to snad šetrnější.
Ale co čtu úspěšnost i v jiný diskuzi tak je to jako se vším. U někoho super u jiný katastrofa.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď