Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj. Volala jsem teď do Archy a potvrdili mi, že Malíčková tam skutečně teď pracuje. Slečna mi s ní domluvila telefonickou konzultaci mých výsledků na 10.1.2018. Tak aspoň zjistím, jestli to imuno je kompletní nebo ne a co by případně dodělala. ![]()
@Ladka02 mne kdysi pomohla po mailu, tak telefonicky to bude urcite stacit.
jsem zoufala z toho kojeni, bohuzel se to nezlepsilo, mliko se mi poradne nespustilo. sice je stale plne kojena, ale mam velky bolesti, vetsinou u toho brecim/vyjiknu bolesti, to preci dite musi vnimat
nevim, co s tim. ted jsem po cca 10 dnech znova sahla na odsavacku, dalsi kojeni ted nedam a s odsavackou z obou jen 60 ml, tak jsem tu na zhrouceni, protoze tohle urcite bezne nevysaje a co hur, 60 ml je malo. tak se strasne bojim, ze nebude prospivat. detska doktorka se ke kojeni moc nehlasi, gynekolozka me prehazuje na LP. delame vse dle LP, ale moc to nepomaha. vubec si nevim rady. ale mala neplace hlady, v noci se moc nebudi, nemam pocit, ze by ji neco bylo, jenze takova davka ji preci nemuze stacit, kdyz ma mit temer dvojnasobek
vubec si nevim rady ![]()
@KamisB píše:
@lulu79 - elonva prý má podobný složení jako gonal. Jen je to snad šetrnější.
Ale co čtu úspěšnost i v jiný diskuzi tak je to jako se vším. U někoho super u jiný katastrofa.
ahoj, děkuji za odpověď. Mně zase někdo říkal, že elonva je generikum puregonu, ale v gennetu zase říkali, že je to úplně jiný lék, tak nevím, jž se v tom nevyznám. Tak mi asi nezbývá, než to risknout a doufat, že to zafunguje…
@marijan po kolika hodinách kojíš? Já většinou po dvou a přes noc vydrží i 6 hodin, vypije přibližně to co dáváš dceři a navíc hodně ublinkává. v 9 týdnech cca 5kg, porodní váha 2680g, taky jsem tedy zvědavá až ve 3 měsících půjdem do poradny, jestli váha bude ok.do teď to bylo v pohodě a brečí jen když má hlad, bolení nebo nemůže usnout. jestli ji dáš 60ml a nebrečí hlady, tak bych se toho nebála.
@pajka29 no po trech. v noci spi, na dnesek 2× 4,5 hod., nebudi se placem, spis se tak vrti a je vzhuru, tak vstanu a nakojim. breci po kojeni, pred skoro nikdy. predevcirem spala skoro 6 hodin, zaspala jsem kojeni
jenze ja si myslim, ze tech 60 ona z prsu (obou) nevytahne, ze to bylo tou odsavackou.
@marijan aha,jestli brečí po kojení, tak je možný že je to málo a nebo to nedokáže pořádně vysát. jinak na začátku mě kojení taky bolelo, ale teď už ani ne. jinak já kojím v leže, takhle mi to jde nejlíp.
@pajka29 píše:
@marijan aha,jestli brečí po kojení, tak je možný že je to málo a nebo to nedokáže pořádně vysát. jinak na začátku mě kojení taky bolelo, ale teď už ani ne. jinak já kojím v leže, takhle mi to jde nejlíp.
hm ja myslela, ze kdyz po kojeni, tak ji treba trapi brisko (prdiky) a ne to, ze ma hlad
polohu kojeni drzim tu od LP, vzhledem k tomu, ze nam nejde ani ta, tak se do experimentu moc nepoustim ![]()
@MartinaCV tak u ne zatim nic nezkazila,2.ivf jsem itehotnela, suce jsem pak potratila, ale byla jsem těhotná a 3.ivf se taky povedlo, ted musim doufat, aby se udrzelo ![]()
@marijan to je taky možný, záleží na tom jak dlouho brečí a při bolení brečí i na ruce. Hlady ne, teda tak je to u nás. jestli máš pochybnosti, tak skus kojit po dvou hodinách. častější kojení by mělo pomoct i větší tvorbě mléka.
Tak jsem dneska byla na odberu a jsem tehule, hcg jsem mela 360,dneska jsem 12.den od ET, dontorka koukala na ultrazvuk a nic nevidela jeste, hlavne se ptala, jestli jsem si pichala nejake hormony, takze asi ty vajecniky se jeste nezmensily. Mam hodne pit, ve ct pujdu zase na ultrazvuk a jeste asi zas na krev…Ale trapi me bolesti bricha, ne moc velky, mam problemy se strevama dlouho, trpim s zacpy a asi 2 dny mam na stridacku prujem nebo zacpu, tak jsou to nejspis streva, ale i tak se trochu toho bojim..
.dontorka mi rekla, ze kdyz budu mit velke bolesti nebo zacnu krvacet, tak mam jit hned do nemocnice, tak se modlim, aby to byly jen streva a vse bylo v poradku.
@pajuskawolfu - super gratuluji zatím potichu.
Při 360 jednotkách ani na ultrazvuku vidět nemohla.
Já v těhotenství s Adim mela zácpu snad celou dobu - chce to hodně vlákniny a hlavně hodně pit.
Hodně štěstí
@KamisB dekuji ti… @marijan to doufame… Ale muzu vam rict, ze je tezky to drzet v tajnosti, dneska jsem byla s mamkou ve meste a mela jsem co delat, abych ji to nerekla… ![]()
@pajuskawolfu - u nás to rodiče věděli, takže tohle jsem řešit nemusela ![]()
vlastně každý pokus nějak tak „citili“ s námi
@marijan píše:
@Ladka02 mne kdysi pomohla po mailu, tak telefonicky to bude urcite stacit.jsem zoufala z toho kojeni, bohuzel se to nezlepsilo, mliko se mi poradne nespustilo. sice je stale plne kojena, ale mam velky bolesti, vetsinou u toho brecim/vyjiknu bolesti, to preci dite musi vnimatnevim, co s tim. ted jsem po cca 10 dnech znova sahla na odsavacku, dalsi kojeni ted nedam a s odsavackou z obou jen 60 ml, tak jsem tu na zhrouceni, protoze tohle urcite bezne nevysaje a co hur, 60 ml je malo. tak se strasne bojim, ze nebude prospivat. detska doktorka se ke kojeni moc nehlasi, gynekolozka me prehazuje na LP. delame vse dle LP, ale moc to nepomaha. vubec si nevim rady. ale mala neplace hlady, v noci se moc nebudi, nemam pocit, ze by ji neco bylo, jenze takova davka ji preci nemuze stacit, kdyz ma mit temer dvojnasobek
vubec si nevim rady
tak ji dáš um. lepsi nez se zhroutit.moje švagrová kvuli kojení skutecne skoncila na psychiatrii. hospitalizovana na 3 tydny. myslim, ze kojit je dobře, ale vocut pocut
fakt se nic nestane, kdyz ji dáš um a treba se přes nej pak jeste ke kojení vratis a nebo to bude pul na pul. nenech se u toho vynervovat.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď