Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@KamisB píše:
@MartinaCV - čím konkrétně? Na laparce se doktor docela kdysi zděsil. že mne nebolelo břicho ani při MS nebo ovulaci.Vím, že holky mají dítě i později. A s přirozeným početím to i beru. Ale na druhou stranu je každého věc kdy a jak chce mít dítě či další děti.
Já taky vypadám o hodně mladší a i AHM prý tomu „vzhledu“ odpovídá. Ale prostě tohle vidím jinak. Ale rozhodně nikoho nesoudím. Jak píšu každého věc.
Kamarádka taky letos rodila v asi 43 letech. Po několika letech neúspěšných IVF počala přirozeně.
Zaujaly mě srůsty takového rozsahu v souvislosti s neúspěšným KETem zdravého embrya. Nabízí se to jako důvod neúspěchu.
Jo, je každého věc, do kdy chce mít děti. Ostatně proto vznikají podobné skupiny, kde jsou ženy stejného názoru.
@MartinaCV - srůsty v břiše tomu nebrání. Mám to prodiskutováno s více doktory a hlavně u mne teda každý dálší zásah do břicha prý není doporučován.
A vzhledem k tomu, že se chytilo to nevyšetřené, tak to problém nebude.
Holky v pondeli me ceka 1.screening, myslete na me. Jdu k MUDr. Brestakovi na Hloubetine.
@Kamilaa7 píše:
ty ses dabel, s tou skolou ![]()
@MartinaCV píše:
A kamarádka řekla dneska, že jsem buldok s tou školouUvažuju do budoucna o soudním znalectví, tak potřebuju bejt co nejvíc vzdělaná
Teď to mám jen na dva roky a jde to strašně rychle, protože už do konce března musím odevzdat téma diplomky. Tak snad to do konce uteče. Sice mě ta škola štve, ale zas jsem někde četla, že člověk nemusí bejt jen maminka na mateřské, aby si to mateřství užil a možná je dobře mít i něco jinýho, než jen šišlat na miminko. Věřím, že vzděláním pomůžu rodinnému rozpočtu a zajistím si tak možnost práce na vždy, potažmo klidně z domova. Jen co seženeme pozemek, Standa si bere hypotéku a já si nějk neumím představit mít ji na krku 25 - 30 let. Musím ty prachy vydělat.
Njn to se to Marti studuje, když ji Laurinka mezitím přemáchne prádlo, při sledování pohádky Tři oříšky pro Popelku.
Kam se hrabe moje automatická pračka
.
@luca22 píše:
Ahoj Petruško, mrzí mě čím jsi si už prošla, ale věř že není vše stracené.
Jinak co se Kontryhelu týče, mně udělal strašnou neplechu, hned týden po ms, nečekané krvácení a velké kusy sliznice. Takže mám doma celé balení a dr. v Gennetu hned říkala ať už ho neužívám…
Jak si se ptala na IVF, tak nám tenkrát vyšlo na poprvé a to nám zůstalo jen jedno jediné dobré embrijko při prodloužené kultivaci, to byla jediná metoda navíc, kterou jsme si platili, žádné ICSI..
Stimulovala jsem gonalem, minimalní stimulace a i tak jsem měla hned na začátku těhu hyperstimulační syndrom, zjistili mi to na pohotovosti a musela jsem píchat fraxiparin, ale nic hrozného to naštěstí nebylo, jen že jsem měla strašně velké břicho, museli mi i přešívat svatební šaty.
Odběr mi dělala myslím Vykysalá a transfer Langerová, embriolog Míka.Držím Ti moc palce, ať je vše bez komplikací a všechno dobře dopadne!
Ahojky, moc děkuji za podporu
. Musí to dobře dopadnout, sice jsem hodně riziková - Crohn, Leiden, arytmie (říkala MUDr. Jarošová), ale zvládly to jiné a jááá jsem bojovník!
Nic jiného mi ani nezbývá.
A kolik Ti je prosím let a kolik jsi měla AMH hodnotu? A kdy se Ti zadařilo, jak je to dlouho? Budete chtít další mimi? Moc děkuji a taky držím palce!!! ![]()
@Linda Li píše:
Ahojky, snažím se, od včerejška jenom spím a zeru
me se to taky nelíbí, ze člověk tam pokaždé ma jineho lékaře, ale co my s tim naděláme
OPU a transfery jsou dane terminy, my to neovlivníme a ten den kdo bude na sál tak mu musime věřit
. Stimulace jsem mela ty inejkci jak jsi psala, nemela jsem komplikací, mela jsem stimulace od 10/01-17/01, Gonal 187,5 a posledni tri noci pred Ovitrelle jsem mela Cetrodite a Luveris a Gonal zvýšeno na 200. Myslim si, ze jsem stimulovala docela krátkou dobu a male dávky. Vse zatim klape a snad to vsichni tady dotahneme do konce s úspěchem!
![]()
Ahojky Lindo, to je dobře, nech se obsluhovat od partnera, teď je nejdůležitější KLID ty první dny po ET. To jsi stimulovala krátkou dobu, ale evidentně to stačilo. A kdy tam teď jdeš do Gennetu? Cca za 2 týdny? Díky moc, já začínám za týden, no to bude mazec. Po Clostíku mi bylo tak ZLE od žaludku, návaly a břicho jsem měla jako v 5. měsíci, nějak přehnaně reaguji na hormon. stimulaci, no tak uvidíme, hlavně, aby manžel nemusel kvůli mne vysadit dveře
. Jinak budu asi překládat a pracovat z domova, lepší se hází šavle doma, že?
Moc díky za podporu! ![]()
@boule76 píše:
Holky v pondeli me ceka 1.screening, myslete na me. Jdu k MUDr. Brestakovi na Hloubetine.
skvela volba! Napis pak prosim dojmy,dekuju.at ti to dobre dopadne ![]()
@PPetruska píše:
@Kamilaa7 píše:
ty ses dabel, s tou skolouNjn to se to Marti studuje, když ji Laurinka mezitím přemáchne prádlo, při sledování pohádky Tři oříšky pro Popelku.
Kam se hrabe moje automatická pračka
![]()
.
To jo teda
A to nemáme ani jednu hlídací babičku, ani jiné hlídání. Ale partner dělá dva dny práce a dva dny volno, takže mám jasný režim kdy se můžu učit. No a když to vychází blbě, tak se naučil si brát volno
To dřív bylo nepředstavitelné. Musela jsem si ho na to naučit a vůbec na všechno. A já jsem se musela naučit to s ním „koulet“ a nečekat, že ho něco napadne samotnýho. Teď to už vše klape jak má. ![]()
@boule76 píše:
Držím pěsti taky a dej vědět! ![]()
Ahoj, možná to tady už bylo ale chtěla bych se zeptat, jestli jste některá byla s manželem na genetickém vysetreni v gennetu a jak dlouho jste přibližně čekali na výsledky? Přijde mi to jako věčnost to čekání
děkuji.
@Kamilaa7 píše:
skvela volba! Napis pak prosim dojmy,dekuju.at ti to dobre dopadne
@Nikini111 píše:
Ahoj, možná to tady už bylo ale chtěla bych se zeptat, jestli jste některá byla s manželem na genetickém vysetreni v gennetu a jak dlouho jste přibližně čekali na výsledky? Přijde mi to jako věčnost to čekáníděkuji.
Ahoj, byly jsme všechny, je to součást a může ti přinést mnoho výhod. Krev se posílá do Honkongu a výsledky trvají dva měsíce. Neboj, to uteče. Je to nejdéle trvající vyšetření.
@Linda Li píše:
Ahojky holky, jsem dnes ja po ET, jedno embryo BL4aa, nevíte nekdo z Vas co to znamená? Mražene jsou BL3aa, BL3aa a BL2g1. Prosim nevíte nekdo co znamenají ty cisla a písmena? Dekuji!
Ty cislice jsou oznaceni casoveho stadia, ve kterem se blastocysta nachazela - od 1 (velmi časná bl.) po 6 (plne vyhatchovana bl. z obalu). Pismena jsou pak oznaceni kvality - embryoblastu (prvni pismeno) a trofoblastu (druhé písmeno) - a je nejlepsi, c nejhorsi.
Takže ti vlozili expandovanou blastocystu s kvalitou AA, cili tu nej ![]()
V aj je to pekne popsane treba tady https://pcostomommy.wordpress.com/…g-to-embryo/
PS: nekdy pouzivaji zkracenejsi hodnoceni - napr. Bl2g1, je casna blastocysta stupen (kvalita) 1 (g = grade)
@jezz1e píše:
@Synekdoche7 Nemám zkušenost z Gennetu (snad se někdo ozve, taky mě to zajímá), ale obecně si myslím, že pojišťovna nikdy nehradí biopsii - to je těch 14000 (v Podolí 15 000, v Cube 10 000 + 1500/embryo), ale jen samotné vyšetření embryí.Blbá zpráva je, že dnes se má prý sejít nějaká rada, kde chtěj pojišťovny protlačit omezení úhrad za PGSTak snad stihnem stimulovat dřív, než to zrealizují.
v Gennetu prave jako v jednom z mala (ne-li jedinem) CAR hradi pojistovna i tu biopsii, takze za PGS/PGD nehradis nic.
@PPetruska Ahojky, jdu do Gennetu 8.2 na krev a asi od 5.2 si udelam testik doma
, snad mrcha neprijde do te doby. Nedokážu si představit delší stimulaci a větší dávky, ja jsem tech deset dny pri stimulaci cítila jako by me deset lidi zmlátili, hlava se točila horem dolem a kosti svaly hrozne boleli jako pri horečce. Ted se cítím mnohem lepe, obcas zaboli břicho, sem tam pichne, ale jinak jsem poho, hlavne hlava střizlivá
Čím začínaš za tyden? Taky Gonalem? Držím palečky bude to dobry uvidis ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď