Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
…jinak k tomu zrušení anonymity dárců, o tom jsem taky četla a větší hovadinu jsem teda v životě neviděla. Hlavně by tím podle mě rapidně poklesl počet dárců. Navíc, upřímně, kde je dáno, že pokud daruju aŤ vajíčka nebo sperma, zrovna to vyjde??? My jsme použili dárcovské spermie 2 dárců na celkem 7 vajíček a sorry, oplodnila se jen celkem 3, jednou byl ET. Sorry, ale kdybych byla chlap, řekli mi, že moje spermie použili, dokonce metodou ICSI, ale nic z toho nebylo, tak se složím a jdu se spláchnout do hajzlu. Vždyť si vemte, jak jsou chlapi na tohle citlivi
To samý i u ženský, budu dárkyně, nepovede se…tak mám pocit, že jsem si vyplýtvala ovariální zásobu a ještě nikomu nepomohla, to je kur_a depka ![]()
@dendulina tak to máš pravdu, ale stjně mě to hodně vytáčí, jenže nic neuděláme
Adenduli už se ti ozvala Dr.?
@dendulina píše: …jinak k tomu zrušení anonymity dárců, o tom jsem taky četla a větší hovadinu jsem teda v životě neviděla. Hlavně by tím podle mě rapidně poklesl počet dárců. Navíc, upřímně, kde je dáno, že pokud daruju aŤ vajíčka nebo sperma, zrovna to vyjde??? My jsme použili dárcovské spermie 2 dárců na celkem 7 vajíček a sorry, oplodnila se jen celkem 3, jednou byl ET. Sorry, ale kdybych byla chlap, řekli mi, že moje spermie použili, dokonce metodou ICSI, ale nic z toho nebylo, tak se složím a jdu se spláchnout do hajzlu. Vždyť si vemte, jak jsou chlapi na tohle citliviTo samý i u ženský, budu dárkyně, nepovede se…tak mám pocit, že jsem si vyplýtvala ovariální zásobu a ještě nikomu nepomohla, to je kur_a depka
no a zde to mi už hlava vůbec nebere a taky se může stát, že za tebou dojde 20 dětí a,,,to je vidět, že nemají moc práce jinak by je nemohlo něco takového ani napadnout
,dendulinko a prosím tě můžu se zeptat jak jste to měli s placením za ICSI, když jste měli svoje i dárcovské? ale jestli nechceš neodpovídej ![]()
@Mončiči ozvala, ale jen tak letem světem mi odsouhlasila AIUI, že prý tak za 2 měsíce…když jsem se zeptala, co si myslí o údajné vyšší úspěšnosti inseminace hned v cyklu po IVF, tak mi jen řekla, ať se ukážu 10.-12.DC a uvidíme, jak to bude vypadat. Takže asi tak. Každopádně, kdybych se šprajcla a chtěla si to nechat udělat jinde, tak to nestihnu, protože mrcha už dorazila (tentokrát po 22 dnech), tím pádem bych tuhle jedinečnou šanci promrhala. Četla jsem totiž i tady v diskuzích, i mi to potvrdili nezávisle na sobě jeden doktor z Heliosu a jeden ještě odjinud, že dost často inseminace v cyklu hned po IVF má větší úspěch, protože to tělo je ještě nastimulovaný
Takže 4.3. jdu opět k Jarošový a uvidíme. Ona je většinou příjemná a usměvavá, ale přijde mi, že trochu bez vlastního názoru a navíc prostě nesouhlasí s mou volbou partnera ![]()
@Mončiči ICSI bylo pořád stejně drahé, protože i na ty dárcovské ho použili (teda aspoň doufám, protože o jiném postupu jsme nemluvili). To je na tom největší sranda, ráno před OPU jsme ještě platili dárce (2 tis.), kterého nakonec použili jen na 4 vajíčka a stejně se oplodnilo jen jedno. Pak ti po 5-ti dnech zavolají, že se to sice celé posr.lo, ale ať si přijdeš zaplatit ICSI a prodlouženou kultivaci 9.5 tis. Tyhle zprávy miluju ![]()
@dendulina jj to mě kvůli těm 9500kč volali ve čt, v pá výsledky již věděli, ale nikdo mě neinformoval, protože má Dr. měla ŘD a nikomu jinému se jim do této zprávy asi nechtělo a v po jsem se to dozvěděla
a ještě ten jejich slavný kod, když už je to v prde… proč se aspon tehdy na ten kod nevykašlou, chjo mě to tak za nás všechny sere!!!
@dendulina píše:
@Mončiči ozvala, ale jen tak letem světem mi odsouhlasila AIUI, že prý tak za 2 měsíce…když jsem se zeptala, co si myslí o údajné vyšší úspěšnosti inseminace hned v cyklu po IVF, tak mi jen řekla, ať se ukážu 10.-12.DC a uvidíme, jak to bude vypadat. Takže asi tak. Každopádně, kdybych se šprajcla a chtěla si to nechat udělat jinde, tak to nestihnu, protože mrcha už dorazila (tentokrát po 22 dnech), tím pádem bych tuhle jedinečnou šanci promrhala. Četla jsem totiž i tady v diskuzích, i mi to potvrdili nezávisle na sobě jeden doktor z Heliosu a jeden ještě odjinud, že dost často inseminace v cyklu hned po IVF má větší úspěch, protože to tělo je ještě nastimulovanýTakže 4.3. jdu opět k Jarošový a uvidíme. Ona je většinou příjemná a usměvavá, ale přijde mi, že trochu bez vlastního názoru a navíc prostě nesouhlasí s mou volbou partnera
tak budu mooooc držet vše co mám
![]()
Ahoj holky moje.
Tak jsem přijela z Gennetu a nic novýho extra zajímavýho nemam. Domluvili jsme se, že ted necháme tělo odpočinout min 4 měsíce určitě, já jí sama řekla, že by jsme to chtěli nechat asi až na podzim zase tak řekla že je to dobrý nápad. Na nativ jsem se ptala, ale říkala mi že jako můžeme ale že tam uspěšnost je tam fakt minimální (8%) tak jsem řekla sama, že to zatim necháme a raději ty peníze ušetříme.. ptala jem se kvůli tomu že jsem si myslela, že jsou ty vaječníky ještě nakopnutý a prostě ještě plivou ty vajíčka a ona řekla že ne, že ted to tělo právě odpočívá.. no takže nativ ne ani semi nechce vyhazovat 17tis za 8% tní šanci.. ted.. no.. takže mám kontakt na pani co mě naučí Mojžíšovku, pojedeme na tu imunologii do tý Plzně ale až 2 měsíce před plánovanym pokusem a hysteroskopii dělohy uděláme po dubnovym cyklu..Jsme domluvený na tom PGD..takže si myslim, že by to bylo asi časově takhle.. v létě by jsem chtěla asi stimulovat a OPUovat
protože pak se to zamrazí a v tom září nebo řijnu by byl KET.. teda pokud by byli nějaký emryjka ke ketu.. ukazovala nám ty výsledky z tý genetiky a jsou úplně v pořádku.. Jo ale co je teda mazec je to, že mi řekla, že jsem na to prostě až nezdravě upnutá a angažovaná, normálně mi nabídla kontakt na psycholožku která se zabývá léčbou neplodnosti..
no prostě mi normálně řekla, že na to prostě moc myslim a že si za to můžu možná sama.Jako nemyslela to vyloženě zle, samotnou mě to napadlo, ale slyšet to takhle..no.. chtělo se mi tam zase brečet.. je fakt že dneska jsem byla na černáku nakupovat a čekala jsem tam a běhalo kolem mě snad milion maminek s kočárkama a kolem nich 2 letý prťata a já se tam asi 5× málem fakt rozbulela a slzy jsem zamáčkla silou vůle… jako jo, hodně jsem si na tom miminku ulítla..ale co s tim udělám..? Strašně mě děsí že máme před sebou poslední pokus a pak může být konec i mým nadějím..
ale vím holky, že na tom nejsem zdaleka nejhůr, vím že mám aspon tu svoji zlobivou puberťačku a za tu jsem štastná.. ale strašně bych si přála ještě jednu…
![]()
Denííí, já tě tady od rána vyhlížím, ale to je tedy mazec, říc ti, že jsi nezdravě upnutá na mimi-to jsme přeci všechny, kdyby jsme nebyly tak se nepídíme proč to nejde ne???
tak to jsem moooc zvědavá co řekne mě, nebo napíše, jsem tak trochu nemohla večer spát, tak jsem jí napsala email, aby mi ještě jednou vysvětlila jak je to s tou minimálkou, tobě doporučila psycholožku, mě tam rovnou nechá zavřít, né???
ale třeba si ho ani nepřečte, jinak mě dnes dočela v Gennetu, vytočili, v po mi říkala Dr. že mě určo budouvolat z embryologie, jak naložit s tím naším nemocným em, nikdo nevolal, tak tam volám já asi až na 3pokus kdy mě přepojili, ale nikdo to nebral tak jsem se dozvěděla, že to musí projednat pan ředitel, mě to hlava nebere, no nic tak jsem se chtěla zeptat aspon na sondy a to oni neví, zavolejte znovu a přepojte se na gen. laboratoř, no volám znovu a někdo to zvedne a hned položí, tý jo to je chování, takže nevím NIC
Já si na gennet nemůžu stěžovat, řekli že zavolájí, vždy zavolali
jsme tam spokojená a chodím k prim. Brandejské ![]()
@Mončiči No jako jo, je to celkem mazec, ale ona má asi fakt pravdu, prostě strašně jsem se na to miminko upnula, já jsem prostě poslední půl rok nežila pro nic jiného..
příští pokus prostě budu normáně chodit do práce a e-mimino si zakážu, abych na to prostě tolik nemyslela..snad to vydržim..možná tý psycholožce i zavolám.. mě se chce pořád brečet ach jo.
Jinak Moni, na tu minimálku jsem se dneska taky ptala a řikala že jako můžeme ale že ty prášky který se při minimálce berou že moc nezabíraj a že by to zatim nechala být.. že ted by to na mě určitě moc nepusobilo. No já už tohle moc nevnímala, zase se mi chtělo brečet tak jsem se soustředila abych zamáčkla slzy.
ale jako dělaj jí. Jinak to je hrozný no jakou teda máš smůlu na to jednání s nima, já musim říct, že teda vždycky jen super jednání zažila, nikdy se nestalo že by mě nějakým přístupem zklamali.. vždycky zavolali, tak jak slíbili a všechno na 100% proto u nich chci zustat i přes ty dva neuspěchy.. ![]()
@LuciTau píše:
Já si na gennet nemůžu stěžovat, řekli že zavolájí, vždy zavolalijsme tam spokojená a chodím k prim. Brandejské
to mě taky vždy Dr. Langerová jak slíbila tak zavolala, jestli něky nezavolají jak slibují, myslím, že to není ani vina Dr. ale sester, no dnes je asi vyjímka, volám -přepojí mě, ale tam to nikdo nebere
a pak ho někdo zvedne a hned položí
,ale… jen potřebuji vědět jak to máme s těma sondama
@Denis11 píše:
@Mončiči No jako jo, je to celkem mazec, ale ona má asi fakt pravdu, prostě strašně jsem se na to miminko upnula, já jsem prostě poslední půl rok nežila pro nic jiného..příští pokus prostě budu normáně chodit do práce a e-mimino si zakážu, abych na to prostě tolik nemyslela..snad to vydržim..možná tý psycholožce i zavolám.. mě se chce pořád brečet ach jo.
Jinak Moni, na tu minimálku jsem se dneska taky ptala a řikala že jako můžeme ale že ty prášky který se při minimálce berou že moc nezabíraj a že by to zatim nechala být.. že ted by to na mě určitě moc nepusobilo. No já už tohle moc nevnímala, zase se mi chtělo brečet tak jsem se soustředila abych zamáčkla slzy.![]()
ale jako dělaj jí. Jinak to je hrozný no jakou teda máš smůlu na to jednání s nima, já musim říct, že teda vždycky jen super jednání zažila, nikdy se nestalo že by mě nějakým přístupem zklamali.. vždycky zavolali, tak jak slíbili a všechno na 100% proto u nich chci zustat i přes ty dva neuspěchy..
to mě taky, ale dnes, no ale třeba je to náhoda, já jsem i moc spokojená s Dr. Langerovou, tak nechápu proč vám všem říká, že minimálka je a mě že NENÍ:nevim: a Deni, že u ní zůstaneš, neodejdeš kvůli tomu, že tě nevzala a pask ti zavolala se spožděním, že ne
,já myslím, že je moc fajn i přesto, že mě už nechce
,možná to myslíse mnou dobře, proto mě doté minimálky nechce, nebo já nevím
každopádně mě to štve, všechno mě štve, jsem předevčírem říkala malému, když nebude mimi poletíme na nějakou krásnou dovču k moři jo? a malej mi povídá „já bych raději miminko-sestřičku“No a pak se na to nemáš upínat, když už i to dítko po tom sourozenci tak dlouho touží, hele to já už jsem fak zdravá na léčení ![]()
Holky budte v pohode užvejte si veku sněhu, běžte se projít, nemyxslete na to
mě už je zase dobře, oklepala jsme se jdu dál, já budu bojováááát ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď