Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Hladikovka píše:
Držím moc palce!! Ať to vyjde!!Jak je to s tim PGS? Zamrazí embryjka a kdy ho pak dělají? Za jak dlouho ti oznámí výsledek kolik je jich ok? A ty pak znovu zamrazi jo?
Napsala jsem to koukám obráceně
Dnes z těch zbylých odebrali vzorky na pgs a pak je zamrazili. Výsledky trvají 4-6 týdnů. Díky
@Heidi134 píše:
Napsala jsem to koukám obráceněDnes z těch zbylých odebrali vzorky na pgs a pak je zamrazili. Výsledky trvají 4-6 týdnů. Díky
za mě to bylo 3 týdny (2015) ![]()
@MartinaCV Děkuji za odpověď. Tak bych to spíš brala. Mám PCO, ale asi nějaké ne moc komplikované, protože bt i ovu testy mi vychází a cykly mám cca 29 dní. Takže nevím, kde je chyba, že ani Clostik nezabral. Na co bych si měla dávat pozor? Chtela bych stejne z pocatku zkusit 1-2 iui. Jo a prosím tě, tu další schůzku pak teda objednává už nějaká sestra a te si mohu říct o konkrétního lékaře? Koho by jsi doporučila. Četla jsem tu, že je teď dost dr. Jarosova zaneprázdněna. Děkuju
@MartinaCV a @Heidi134 diky za info. Jsem zas o neco moudřejší ![]()
Tak ať se ri chytne teď ta AB
a pak at má sourozence z PGS ![]()
Ahojky holky, tak dnes UZ 8. den stimulace, vlevo 5 folikulů nepravidelných vel. 14-18mm. Vpravo horší - jeden veliký folikul (prý možná cysta) a zbytek hrozně malé.
Pokračuji dnes a zitra Gonal+Luveris+Cetrotide, Gonal navýšen, ve středu Ovitrele a v PÁ odběr. Je mi každým dnem hůře, dnes se mi chce i hodně zvracet
, omlouvám se za upřímnost. Taky jste měly takto nepravidelné folikuky, holky? V patek to bude 12 dni od začátku stimulace, taky jste některá z Vás měly až 12 dní? Jsem z toho už vyřízená
Jeste cestou domů Tesco, autoservis (byli jsme teď týden bez auta). Moc děkuji za odpovědi. ![]()
Příspěvek upraven 12.03.18 v 19:25
Ahojky holky, uz jsem tu dlouho nebyla, ta nová prace me nejak zaměstnála
ale vse si od vas přečtu vecer, moc gratuluji holkam, které maji neco úspěšně za sebou a těm, kteří jdou teprve do toho držím moc palce
jdu na druhy UTZ ve ctvrtek a doufám, že hematom zmizí a předají me už k své gynekološce.
koukam že, z Gennetu posledni mesice samé dobre zpravy
![]()
@kytkalenka píše:
@PPetruska Určitě se neboj, já bych příště volila to stejný. Já jsem byla na druhém a posledním IVF v tom září, které nedopadlo a jelikož už mi v únoru bylo teď 39 tak jsme se dohodli že už konec. Dostala jsem jeden menses, jeden domácí sex a jsem ve 21tt přirozeně a čekáme holčičku. Po 4 letech. Zrovna jsem byla minulý týden na screeningu v Gennetu a úplně mi došlo, že asi naposledy:-)
Ahojky, moc a moc GRATULUJI, moc Ti to přeji!
To je super zpráva.
Taky jsem si rikala, že pokud to nevyjde, budu zkoušet dále přirozeně, ve všech lékařských studiích se uvádí, že tělo je po IVF tak nastimulované a že je tedy velká šance, že se do 1/2 roka zadaří přirozeně! Uvidim v pátek se svoji “úrodou” - s mým nepříznivým zdravím a ve vyšším věku. Dost se bojím.
Jdu do analgosedace. Dnes mi akorát řekla doktorka, nesmíte se ani trochu cuknout, může to poničit folikuly. Dá se to tedy prosím vydržet, necukla jsi sebou při napíchnutí? Moc děkuji a jen tak dále s těhotenstvím, ať Ti je dobře a brzy napiš.
![]()
@PPetruska píše:
Ahojky holky, tak dnes UZ 8. den stimulace, vlevo 5 folikulů nepravidelných vel. 14-18mm. Vpravo horší - jeden veliký folikul (prý možná cysta) a zbytek hrozně malé.Pokračuji dnes a zitra Gonal+Luveris+Cetrotide, Gonal navýšen, ve středu Ovitrele a v PÁ odběr. Je mi každým dnem hůře, dnes se mi chce i hodně zvracet
, omlouvám se za upřímnost. Taky jste měly takto nepravidelné folikuky, holky? V patek to bude 12 dni od začátku stimulace, taky jste některá z Vás měly až 12 dní? Jsem z toho už vyřízená
Jeste cestou domů Tesco, autoservis (byli jsme teď týden bez auta). Moc děkuji za odpovědi.
Příspěvek upraven 12.03.18 v 19:25
Ahojky Peti, tak ted jsem se Koukla do své stimulacni protokolu, mela jsem uplne stejne jako ty, jak délka stimulace tak i léky, jenom rozdíl Luveris od 6. Dne. Byla jsem 12.den na OPU a dva dny pred OPU jsem mela posledni UTZ levá strana 6 folikulu 16mmx2,17mmx2 a 19mmx2, na pravé straně jenom jeden menší než 12mm. Takze taky nepravidelné. Me bylo celou dobu taky spatne, nafoukla, svaly a klouby me boleli jako po horečce
, vypila jsem denně 0.5l sójové mléko, to dodržuji od stimulaci do teď, obsahuje bílkoviny a zvyšuje i progesteron, doporučuji. Jdu na UTZ ve ctvrtek pak ti napisu a ty dej vedet jak jsi dopadla v patek, ale věřím tomu ze vse bude OK ![]()
@Heidi134 píše:
Ahoj, tak mám to za sebouNakonec mám dohromady 5 embryi z 9. Jedno zavedli a 4 do mrazáku a jdou na pgs. Zavedli mi 3AB hatchujici blastocysta, tak to snad není tak špatný výsledek
Ahojky, moc gratuluji, tak to je super výsledek!
Tak teď odpocivej a držím moc palce!
Kdo Ti dělal ET a kdo vlastně OPU? Kolik dní jsi stimulovala? Děkuji a dej vědět prosím ![]()
@Dannylinka píše:
@MartinaCV Děkuji za odpověď. Tak bych to spíš brala. Mám PCO, ale asi nějaké ne moc komplikované, protože bt i ovu testy mi vychází a cykly mám cca 29 dní. Takže nevím, kde je chyba, že ani Clostik nezabral. Na co bych si měla dávat pozor? Chtela bych stejne z pocatku zkusit 1-2 iui. Jo a prosím tě, tu další schůzku pak teda objednává už nějaká sestra a te si mohu říct o konkrétního lékaře? Koho by jsi doporučila. Četla jsem tu, že je teď dost dr. Jarosova zaneprázdněna. Děkuju
Jestli máš čas kvůli věku na IUI, tak zkus to. Kolik ti je? Po první schůzce se objednej telefonicky přes sestru k někomu jinému. Dr. Jarošová (ale jak čteme, má toho teď nad hlavu) a pak je šikovná Dr. Langerová. ![]()
@PPetruska píše:
Ahojky, moc gratuluji, tak to je super výsledek!Tak teď odpocivej a držím moc palce!
Kdo Ti dělal ET a kdo vlastně OPU? Kolik dní jsi stimulovala? Děkuji a dej vědět prosím
Ahoj, díky
Stimulovala jsem 9 dní. OPU mi dělala dr. Langerová a ET dnes dr. Rožníčková- musim přiznat, že když mi to na pokoji těsně před řekli, tak jsem se opotila viz. celá tato diskuze, ale nejsem takovej husťák, abych tam řekla: ne, vás nechci
vlastně by mě zajímalo, jak by to řešili, ostatní doktorky mají objednané pacienty. No prostě jsem si řekla, že zavést tam katetr musí umět, dělá to tam jistě xkrát týdně
Tak snad se ti udělá lépe, zkoušelas ty nutridrinky?
@MartinaCV píše:
@PPetruska Péťo, jak to vypadá?
Martinko, už jsem psala cca před hoďkou, jsi hodná, už jsi to podala?, kdyžtak do SZ, přeposílám moji původní zprávu:
Ahojky holky, tak dnes UZ 8. den stimulace, vlevo 5 folikulů nepravidelných vel. 14-18mm. Vpravo horší - jeden veliký folikul (prý možná cysta) a zbytek hrozně malé.
Pokračuji dnes a zitra Gonal+Luveris+Cetrotide, Gonal navýšen, ve středu Ovitrele a v PÁ odběr. Je mi každým dnem hůře, dnes se mi chce i hodně zvracet
Jeste cestou domů Tesco, autoservis (byli jsme teď týden bez auta). Moc děkuji za odpovědi.
@Linda Li píše:
Ahojky Peti, tak ted jsem se Koukla do své stimulacni protokolu, mela jsem uplne stejne jako ty, jak délka stimulace tak i léky, jenom rozdíl Luveris od 6. Dne. Byla jsem 12.den na OPU a dva dny pred OPU jsem mela posledni UTZ levá strana 6 folikulu 16mmx2,17mmx2 a 19mmx2, na pravé straně jenom jeden menší než 12mm. Takze taky nepravidelné. Me bylo celou dobu taky spatne, nafoukla, svaly a klouby me boleli jako po horečce, vypila jsem denně 0.5l sójové mléko, to dodržuji od stimulaci do teď, obsahuje bílkoviny a zvyšuje i progesteron, doporučuji. Jdu na UTZ ve ctvrtek pak ti napisu a ty dej vedet jak jsi dopadla v patek, ale věřím tomu ze vse bude OK
Ahojky Lindi, už jsem si dělala starost, co je s Tebou
, chtěla jsem Ti dneska napsat. Už jsi v 9. týdnu, že jo? Pamatuji si to dobře? No a jak Ti je? Moc děkuji, takže jsi na tom byla stejně, mě zareagovala jen L strana, na pravé docela masakr, jeden obrovský folikul (nejpíše ale cysta) a další piďi, které už to prý nedoženou, snad bude alespoň L strana k něčemu. Sójové mléko já nemůže, mám alergii na sóju. Dnes se mi přidalo zvracení a k tomu mám od začátku hodně vysoký tlak až kolapsové stavy, snad to dám, i doktoři v Gennetu mají ze mne vítr, když mne vidí, ani mne nechtějí v pátek uspat
. Drž se a brzy písni, držím Ti moc palce ať v pátek už vidíš cca 2cm mimíska - to odpovídá 9. týdnu.
![]()
Příspěvek upraven 12.03.18 v 21:41
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď