Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Kolouchek Já jsem prvně četla knížku a pak jsem viděla seriál a víc se mi líbila knížka, ale ten seriál je také super! Skvělé obsazení. V první sérii seriálu nebyly totiž ukázány některé další souvislosti, takže v tom byla knížka lepší. Ve druhé sérii ještě některé ty souvislosti doplňují ![]()
@potvurka89 Určitě zkus, jsem zvědavá, co na ně budeš říkat ![]()
@Toluma
jak psaly holky výš, měli jsme genetiku 5 embryí, všechna se pak mrazila. Nebyl čerstvý transfer, tudíž první ket jsme měli v rámci toho zdarma.
Koukám do faktury, kterou jsme dostali po ivf a mám tam:
prodloužená kultivace 3500,–
ICSI 8000,–
mražení embryí + 1 rok úschovy 7000,–
doplatek za další mrazená embrya 3×567,– (1701,–)
PGT 3000,–
Tohle platilo na konci června letošního roku. Takže nevím, jestli jsem ti vlastně vůbec poradila. Klidně se ptej…
@kiwiovka
Tak je fajn, ze aspon prvni KET je zdarma. Urcite budeme chtit prodlouzenou kultivaci. Za to PGT se doplaci?
Ahoj holky. Občas vás ještě proctu, jak valcite… některé si mne snad ještě pamatuji..
@kiwiovka koukám že ty už máš prcka u sebe, nebo se pletu? Každopádně je super kolik ti toho prolezlo PGD.
Omlouvám se za spam, ale až to u některé z vás bude aktuální, mám 4 neotevřené olejicky na strie Eucerin a tehu pás do auta, párkrát použity. Porodila jsem dříve. Tak kdyby měl někdo zájem, napište SZ, nějak rozumně bych to všechno přenechala.
@Toluma
jo, za to jsem platila ty 3000,–
uvidíš, až to budeš řešit s doktory, dostaneš ceník, papíry s metodama, můžeš se jich na všechno vyptat a doma si to v klidu projít a promyslet ![]()
@Virgina123
ahoj, ráda tě tu zase vidím
Jj, mám, zítra si musím udělat test, než půjdu k jednomu doktorovi. Ale nevidím to moc dobře, břicho mě dost pobolívá a vypadá to, že se mi dneska rozjede i špinění ![]()
Jak se máš ty? Doufám, že dobře i s malou (A teď doufám, že jsem to nespletla
)
@kiwiovka nespletla, s malou ![]()
Z necelých 2,5 kg pri narození má dnes ve 2 měs 4500 g, papa hezky, jen nás šílené trápí břicho. Jinak by byla zlatá a bohužel nic nezabírá.
Hele já se na ms cítila pořád když mi tam malou dali a ted mi spí na břiše ![]()
Každopádně i kdyby to nedej bože nevyslo, je skvělý, jakou máš zásobu mrazácku, to bude děti, jako smetí ![]()
Jeste se zeptam, takze stimulovane ivf zacina dnem MS? A jak dlouho min a max to pak zhruba trva, nez dojde k odberu?
Diky
Ahoj holky… tak jsme zjistili ze tady mame znamou doktorku tak dnes za mnou byla aby mi rekla vice informaci a ne jen sem tam kousky co dostanu…
Rikala ze vlastne nic nemuzou ze vyckavaji. Ze je placenta nizko a ze moje telo se toho tehotenstvi chtelo zbavit. V tuhle chvili je jedina moznost cekat. Nejak do konce tydne by udelali ultrazvuk ale pokud se ta placenta neposune(coz pry moc realne neni protoze ji mam na zadni stene) tak to zasiti mozne neni protoze by mi spis uskodili nez pomohli. Rikala ze ted proste lezet a az budu v tydnu kdy bude miminko vetsi (zminovala 23tt) tak by me presunuli na vyssi prscoviste…(neptejte se co je vysssi prscoviste, nevim
)
Jinak lezim, promlouvam Terezce do duse ze to vse zmakneme a prestavam spinit… tak verime ze je vse na lepsi ceste. I kdybych mela lezet do porodu, vim ze to kvuli nasi sampionce zvladnu ![]()
@Toluma Obecně prvním, ale každý CAR to má trošičku jinak (myslím že v Gennetu se to píchá navečer a třeba v Cube to chtějí píchat ráno), obecně ale prvním dnem. Jak dlouho, to je individuální, v průběhu máš mít aspoň jednu kontrolu pod utz, obecně krátký protokol max 14 dní (spíše třeba 11) a dlouhý protokol déle, ale víc se musíš doptat Tvého doktora, co by Ti navrhl na míru, včetně kombinace léků (a třeba i důvody, proč zrovna tuto kombinaci, můžeš si vybrat preparáty s vyšším doplatkem nebo generika - většinou si pícháš jednu látku na stiulaci, občas dvě; pak další na udržení větších folikulů než dorostou ty menší, a nakonec Ovitrelle). Jsou tu na to specializované diskuse, tam si to pak můžeš porovnat s ostatními co na tom jsou stejně nebo i jinak. Pak následuje odběr v narkóze (OPU) a pak se čeká cca 5 dní a poté by ve Vašem případě embrya zamrazili, předtím by teda ještě provedli odběr buněk, které by se poslaly na genetiku, ale dá se odebrat jen v nějakém stádiu, ne hned ze začátku (tj. jen když se embrya dobře vyvíjí)…
@Mis2 Moc Ti držím palce, nevzdávej se a vyčkávej, třeba se placenta umoudří a posune výš, jsou tu i takové případy. Vyšší pracoviště - nebude to třeba Apolinář nebo Motol, kde mají lepší neonatologii? Nevím, jak je na tom Bulovka, nemám s nimi zkušenosti. Každopádně se moc drž, každý den je pro vás výhrou… Buď opatrná a dávej na sebe pozor
![]()
@Mis2
Tak snad to dobre dopadne? V jake nemocnici lezis a jde? Na rizikovem?
Jinak vyssi pracoviste je v tvem pripade takove, kde by se o Terezku dokazali postarat pri predcasnem porodu v nizkem tt - v Praze je to Apolinar ci Podoli. Krc to ma treba az od 32-34 tt, motol tusim od 30 tt atp
Standarne se zachranuji vsechny deti od 24 tt, od 23 tt je to o zivotaschopnosti ditete a i prani rodicu
@Helca83
Diky, takze OPU se dela max treba 18 DC?
A KET jsem ctetla nekdy 15-20 DC?
Ja teda mam cyklus kratsi tak 21-25 dni. Mam to tak odjakziva. Ty dny resim kvuli planovanemu letu pres vanoce a taky jak to nejlip naplanovat - sem v nove praci.
Ja vim, ze mi vse rekne lekar, ale radeji uz chodim vsude pripravena. O nasi vade jsem nyslim vedela vic nez geneticka, manzel se pak smal, ze byl jen do poctu a ze ja to dr krasne vysvetlila ![]()
@Toluma To se asi takhle neda zobecnit, nebo jen velmi nepresne, to fakt uvidis az pri samotnem IVF. Dobry doktor to udela dle aktualni situace, aby to nepodelal… kdyz pojedes na dny a nebudes se divat na vyvoj, tak Ti odeberou nezrala vajicka a cely IVF bude ztraceny. Spis bych rekla OPU 13.-16.den a u KETu bude zalezet jestli stimulovany nebo ne, ale u Tebe nestimulovane 20.den nevim, to by asi nemelo sanci se uchytit a dalsi ms by to mohla splachnout (kratka lutealni faze) nebo nevim, mozna by se dalo resit utrogestanem? (nekomu to blokuje ms, zeptej se).
A vam slibili IVF nebo KET uz v prosinci? Vzdyt jen mesic trva schvaleni pojistovnou (tzn nic se nedeje, cekate) a pak ta genetika embryi take trva (a zase nic), o Vanocich bude jiste zkracena pracovni doba
jen at nejsi zklamana. Ja si takhle planovala IVF na letosni jaro a genetika plus navazujici veci nas zbrzdily o vice nez pul roku.
@Helca83
Diky, neslibili nam nic, teorve cekame na konzultaci, ta je zacatkem rijna. Takze kdyby to v ten mesic poslali, tak do prosince by to stihnout mohli. Ale pocitam az ze zacatkem roku, na ivf. Spis me ted napadlo, jestli by se teoreticky nestihl uz prosinec. Ale asi je to blbost, abych pak v zahranici neresila nejaky pripadny problem po OPU
. Ja bych to normalne ani tak nehrotila, ale vzhledem k veku uz neni cas, tak si pak rikam, ze je kazdy mesic dobry
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď