Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@kiwiovka ja se prave dostala asi k nejakym recenzim 3 roky zpet a vsichni nadavali, ze cekali i pres hodinu, pravidelne. Nekdy se to asi muze stat, to pochopim, ale kdyby to melo byt pravidlo, tak to by me pekne stvalo
ja budu dojizdet nekdy autem a nekdy vlakem a mhd po praze
Tak snad to nejak pujde…
@Miracleelcarim píše:
@kiwiovka ja se prave dostala asi k nejakym recenzim 3 roky zpet a vsichni nadavali, ze cekali i pres hodinu, pravidelne. Nekdy se to asi muze stat, to pochopim, ale kdyby to melo byt pravidlo, tak to by me pekne stvaloja budu dojizdet nekdy autem a nekdy vlakem a mhd po praze
Tak snad to nejak pujde…
Ahoj, chodím do Gennetu k Černému a nejvíc jsem čekala asi 20 min. Což za rok a půl - tři iui, 2 x ivf, mezitím kvanta utz - mi nepřijde nijak hrozné ![]()
Hodně dlouhou dobu jsme čekali na genetice dole v přízemí, doktorka si to asi neuměla zkoordinovat (v čase, kdy jsme správně měli jít na řadu, vyšel jeden pár, a a po nich vcházel teprve pár, který byl na řadě před námi), a pak jsme zjistili na vlastní kůži, že se ráda a dlouho vykecava, tak to jsme byli docela už namíchlý. Čekali jsme přes hodinu, snad hodinu dvacet, a opakovaně. A když jsme se konečně dostali na řadu, tak ta konzultace trvala strašně dlouho (to by mi za normálních okolností nevadilo, jsem ráda, když je to důkladné), a já musela odejít před koncem a nechat tam manžela, protože bych to nestihla na 13:00 do práce (domluvená konzultace byla na 9:30). Takže to jsme nadšeni fakt nebyli.
@OpportunityNox diky za reakci
20min by bylo v pohode, na to jsem zvykla temer u kazdeho lekare
Teeda, tak na te genetice, to bylo na dlouho…to by muj partner pekne remcal, ten nerad ceka, nervozne poslapuje…takze budu pocitat s dovolenou na cely den
ja jsem zvedava, kestli nam hned na te prvne v navsteve car naberou krev na genetiku a imuno…budu po rizenem ketu s estrofenem, tak nevim, jestli to nevadi ![]()
@OpportunityNox
máš pravdu, dole na geentice je to tragédie. Ještě ten systém, že se sice ohlásíš na recepci, pak se ale musíš ohlásit znovu dole u nich, ale nikdo tě nevolá, žádná cedule, že máš jít dovnitř… My tam takhle čekali docela dlouho, než jsem pochopila, že musím k nim, tak jsem se šla zeptat a ještě mi sestřička vynadala, že to je přece jasný. No nebylo, když nikde ani čárka
A pak další čekání k doktorce… Jsem ráda, že to bylo jen 2×.
@Miracleelcarim
jo, to by odpovídalo, to se čekalo dlouho. Asi si to lépe zorganizovali
Na první konzultaci bych si vyhradila víc času, pak už to sama odhadneš.
Nám brali krev na všechno možný, ale zda jim nebude vadit předchozí ket nevím. Uvidíš, jak se domluvíte, třeba ne, záleží, co budou chtít vědět a kde je u vás problém. ![]()
@kiwiovka tak uvidime, jak to dopadne
a na kolikaty pokus se povedlo, jestli se muzu zeptat?
@Miracleelcarim
celkově 3., ale v Gennetu první
Nebyl tedy ET kvůli ohhs, ale až KET a klaplo to. Teď budu doufat, že to vyjde podruhé ![]()
@Miracleelcarim píše:
@OpportunityNox diky za reakci20min by bylo v pohode, na to jsem zvykla temer u kazdeho lekare
Teeda, tak na te genetice, to bylo na dlouho…to by muj partner pekne remcal, ten nerad ceka, nervozne poslapuje…takze budu pocitat s dovolenou na cely den
ja jsem zvedava, kestli nam hned na te prvne v navsteve car naberou krev na genetiku a imuno…budu po rizenem ketu s estrofenem, tak nevim, jestli to nevadi
Je, tak to na tom jsme stejně, mě teď taky má čekat KET, a taky mám brát estrofem, jen čekám na ms…
@kiwiovka píše:
@OpportunityNox
máš pravdu, dole na geentice je to tragédie. Ještě ten systém, že se sice ohlásíš na recepci, pak se ale musíš ohlásit znovu dole u nich, ale nikdo tě nevolá, žádná cedule, že máš jít dovnitř… My tam takhle čekali docela dlouho, než jsem pochopila, že musím k nim, tak jsem se šla zeptat a ještě mi sestřička vynadala, že to je přece jasný. No nebylo, když nikde ani čárkaA pak další čekání k doktorce… Jsem ráda, že to bylo jen 2×.
Jj, taky jsem to nějak nepochopila, proč tě na recepci odkazou na genetiku, ty jsi sice objednána na nějaký čas k nějakému doktorovi, sle stejně ještě čekáš, až tě vyzvou z té „jejich“ recepce… Divný, no. Taky už by se mi tam nechtělo, doufám, že tam už nebudeme muset. Přitom nahoře ve třetím patře jsou fakt milý a celkem to tam odsejpá… I ve druhým patře na lůžkovým, tam se mi taky ani jednou nestlao, že by byl někdo nepříjemnej nebo protivnej.
@kiwiovka tak to je super, ze se v Gennetu hned zadarilo…nam se na zadny problem neprislo, jsme jeste na dnesni dobu celkem mlady, na stimulaci reaguji dobre, tak me stve, ze se ted nedari
tak si rikam, ze nam treba zmena centra prospeje, daji mi jinou stimulaci, dodelaji treba vysetreni, nevim no…cim jsi stimulovla ty?
@OpportunityNox
drzim palce, ja byla ted v patek na ketu, tak uvidime no…embryologove mi jen rikaji, ze jsou krasna a stejne nic
ted je to muj treti transfer, beru ho nejvic v klidu
protoze spis pocam, ze to nedopadne…prekvapena muzu byt pozdeji ![]()
@OpportunityNox
není genetika neměnná? Nebo se mi to pořád plete s imunologií?
Takže já doufám, že už tam nebudeme muset.
Tebe teď taky čeká ket? To je fajn, mě snad příští měsíc taky, tak by bylo fajn se tu pak sejít.
Minule jsem se tu sešla s jednou holčinou, termíny porodu jsme měly od sebe o jeden den ![]()
Jinak si na péči vůbec nestěžuju, na žádném patře ani nikde jinde. Má-li být cílem i psychická pohoda, za mě se jim to daří ![]()
@Miracleelcarim
myslím, že máš správný přístup ![]()
Hm, koukla jsem do papírů, už si to nepamatuju ![]()
Elonva, Luveris, Gonal, Centrotide
Nutno podotknout, mám PCOS a vysoké NK buňky. ![]()
@Miracleelcarim
jo, ale Elonva byla jednorázově, a pak se docela překrývalo. Myslím, že jsem celou dobu nebrala všechno najednou
Ale zabralo to, odběr byl 50 oocytů, ale jen půlka jich byla dobrá k oplodnění. Oplodnilo se 12, do 5. dne přežilo 5. Takže sama vidíš, kolik toho odpadlo.
Což nebude úplně stimulací, ale tím pcos.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.