Gennet Praha - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17
16.12.13 16:25

@KamisB Hmm, no sama jsem na to zvědavá, právě nevim na co se mám připravit :P..tak ale bylo by super, kdyby to bylo už součástí..jasně, ty injekce to je jasný, že si připlatim..no nadstandart snad nepotřebuju, co jsem tam předběžně volala tak spermiogram máme v pořádku, ale radši si připlatim teď, než to podstupovat celý znovu :/..u nás bude spíš problém, aby se našla vůbec nějaká zdravá vajíčka, resp. embryjka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2488
16.12.13 16:25
@Sofie88 píše:
@Vivila No zkusim se podívat :)..ale moc jsem toho o ní právě nenašla :/ tak nevim, na první dojem taková nemastná, neslaná právě :/..Jéé tak to gratuluju a ať to hlavně vyjde :)..No to mě teprve ten počáteční kolotoč čeká, jsem na to zvědavá :D.. tak hlavně ať se ti daří a jste ok ;)!!!

moc děkuji, tobě přeji rychlý průběh a hodně štěstí při cestě za mimískem a hlavně zdárný konec a těhulkování :hug: :hug: :hug:

@KamisB píše:
@Vivila - já vydržela do 10 dne, a měla 4 denní embryjko. Ale jinak doporučují alespon 12 den po KETu. Já to riskla dřív, už jsem to nevydržela a hlavně mě začalo být docela blbě, tak jsem si myslela, že to vyšlo a byly tam krásný dvě čárky. Ale jinak doporučuji vydržet co nejdýl. Já vlastně testila den před očekávanou MS.

Ahoj Kami, no já bych ms jinak měla mít ve čtvrtek, takže myslíš, že bych mohla ve čtvrtek testnout? Asi bych měla vydržet do těch Vánoc, když já jsem táááákkk zvědavá :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2488
16.12.13 16:30
@Sofie88 píše:
@KamisB Hmm, no sama jsem na to zvědavá, právě nevim na co se mám připravit :P..tak ale bylo by super, kdyby to bylo už součástí..jasně, ty injekce to je jasný, že si připlatim..no nadstandart snad nepotřebuju, co jsem tam předběžně volala tak spermiogram máme v pořádku, ale radši si připlatim teď, než to podstupovat celý znovu :/..u nás bude spíš problém, aby se našla vůbec nějaká zdravá vajíčka, resp. embryjka..

My jsme měli spermiogram úplně v normě - tak jak má být, a stejně mi pak embryolog doporučil to ICSI, protože prý k pgd metodě potřebují co nejvíce oplodněných vajíček a některá by se nemusela oplodnit, tak jsme si to nakonec zaplatili a pak jsem nelitovala, protože oplodnilo se nám všech 6 vajíček a nakonec po pgd metodě zbylo zdravé a životaschopné jen 1 za to bojovník nejlepší kvality :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
16.12.13 16:30

@Vivila Děkuju moooooc :) snad to bude dobrý :)..drž se :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2488
16.12.13 16:31
@Sofie88 píše:
@Vivila Děkuju moooooc :) snad to bude dobrý :)..drž se :)
:hug: :hug: :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7021
16.12.13 16:32

@Sofie88 - tak teď se vše dozvíš, ale na PGD se právě musí udělat ICSI, protože prý se musí to vajíčko očistit, aby tam pak nebyly nějaký buňky kolem. Takže to ICSI je prostě součástí, buňky se myslím odebírají 5 den, takže taky PK by měla být součástí a mražení taky.
Ale záleží jak to budou dělat, protože tu už taky holky psaly, že jim odebírali vzorek z embryjka 3 den a 5 den šly normálně na transfer. Tak uvidíš, asi taky záleží co se hledá.

to jsem Ti moc asi nepomohla co? spíš to ještě zhoršila asi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
16.12.13 16:32

@Vivila No já doufám taky v to, že mi poradí co a jak..sice jsem zdravotník, ale v tomhle oboru fakt ne :D :D..tomu nerozumim..:) tak jsem právě chtěla vedet hrubý odhad tý ceny, genetička nám řekla, že kolem 20tis. ale to se mi právě moc nezádlo, když tu vidim někdy ty částky :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7021
16.12.13 16:34

@Vivila - no jestli jsi dneska teprve 5 den, tak bych fakt aspon ještě 5 dní počkala. Takže aspon do soboty. Prý Ti mrazáčci jsou někdy trochu pomalejší.
Víš aby jsi pak třeba nebyla zbytečně zklamaná a přitom bude třeba jen brzo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
16.12.13 16:35

@KamisB Já jsem si to právě myslela, že je to už součástí tý pgd..noo právě mi genetička řekla, že je lepší ta prodloužená kultivace, ale Dr. Vykysalá mi řekla, že je lepší už 3tí den..tak já jsem z toho dost zmatená :D..a že se nezavádí hned, pokud je to PK, ale až za měsíc při dalšim cyklu? ale to je asi individuální, co?:))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2488
16.12.13 16:37
@KamisB píše:
@Vivila - no jestli jsi dneska teprve 5 den, tak bych fakt aspon ještě 5 dní počkala. Takže aspon do soboty. Prý Ti mrazáčci jsou někdy trochu pomalejší.
Víš aby jsi pak třeba nebyla zbytečně zklamaná a přitom bude třeba jen brzo.

Jo asi máš pravdu :hug: jsem hrozně nedočkavá :jazyk:

Vydržím to snad do těch Vánoc :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2488
16.12.13 16:38

@Sofie88 mě teda řekli že to součástí není, že si můžu vybrat, jestli je mají dát oplodit normálně nebo tím ICSI ale že je tím ICSI větší šance na získání více oplodněných vajíček… jinak jak píše Kamis, asi je to i o tom, na co se pgd dělá… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2488
16.12.13 16:40

@Sofie88 Jinak mě řekli že to bude okolo 15 a platili jsme nakonec 30 z toho teda ta ICSI kterou jsme si zvolili dle doporučení sami takže by nás to i bez toho vyšlo na 23 tak být tebou bych rozhodně počítala s tím, že to bude víc než ti tvrdí… a vše si kontroluj s pojišťovnou, protože mě se bohužel několikrát v Gennetu stalo, že po mně chtěli zaplatit něco, co jsem vůbec platit neměla protože to bylo na pojišťovnu :zed: :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7021
16.12.13 16:44

@Sofie88 - no pokud by PGD dělali až ten 5 den, tak to vyšetření bude nějakou dobu trvat a pak se zavádí až v dalším cyklu.
Pokud se dělá 3 den, tak pak podle toho co hledají se to asi dá v ten samý cyklus stihnout.
Ale je pravda, že my jsem to jen nakously, takže moc podrobností nevím. Jen mě teda překvapuje to ICSI, že být nemusí…ale asi fakt záleží co se hledá…jinak nevím… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
16.12.13 16:46

Jo tak trochu chápu :D..No u mě to je z důvodu mojí genetické nemoci, takže oni ví konkrétně co mají hledat, tak v tom nevidim právě moc problém, ale těžko říct ://?..Jinak doufám, že s otěhotněním problém mít nebudu, ale tak nikdy jsem těhotná nebyla, takže nevim :)..Tak to je pěkný, že to po tobě chtely proplatit!! a jak to mám kontrolovat? někaý rozpis? nebo mluvit přímo s pojišťovnou?..Mám svojí pojišťovnu v místě bydliště, tak to by nemusel být problém.. to je teda něco.. :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2488
16.12.13 16:46

@KamisB A jak ti je Kami? Promiň nepamatuju kdy jdeš na konrolu :oops:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.