Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@MartinaCV píše:
Aha, ok. Já jsem měla taky apendektomii někdy na střední škole a to mi ten zánět před tím neúspěšně rozháněli několik let ledováním. Potom jsem ve 28 letech měla vážnou autonehodu, kde došlo k dislokované čtyřnásobné fraktuře pánve s krvácením do malé pánve a všichni čekali, že u mě bude tutově problém s průchodností vejcovodů po tom krvácení do břicha a když jsem letos v Gennetu podstoupila to ultrazvukové vyšetření s kontrastem, ukázalo se, že vejcovody jsou průchodné úplně krásně.Na imuno půjdeš k Dr. Malíčkové?
Někam do Karlína. Musím se zítra objednat dnes jsem to nestihla.
@NikaVero84 píše:
Někam do Karlína. Musím se zítra objednat dnes jsem to nestihla.
Aha.. já nejsem z Prahy, ale Malíčková je na Karlově náměstí. Je to sice taky od „K“, ale asi to bude jinde ![]()
@MartinaCV píše:
Holky, jak řešíte v těhotenství barvení vlasů, obočí, řas a třeba aplikaci masek nebo krémů s bylinkami apod. Líbí se mi ricinový olej na vlasy a ruce, ale to je asi už moc velký risk, že?
ja teda se vsim min. první trimestr počkala, ale na nej. setrnou barvu si ted uz zajdu..
pokud tohle resis, tak bych rekla, ze ty // uz vykoukly a cekas ted na první utz
potichounku gratuluji ![]()
@MartinaCV Já si spíš myslím, že paní doktorka je mladá, relativně nová a sbírá zkušenosti a ty bez pacientů nenabere. A s přibývajícími pacienty je lepší a lepší. Z mého mateřského fóra k ní jedna holčina chodí a je spokojená (došli k IVF). A na reálné darování nedošlo, změnila jsem kontakty a tak se mi asi nedovolali tenkrát. A teď mám sama potíž. Po vánocích mi ještě má známá neuroložka doporučí někoho na rovnání kostrče, jelikož jsem po několika pádech z koně na zadek… Nemyslím si, že bych měla protekci a jsem ráda, že se to vyšetření dělá tam a je mi jasné, že z toho mají prachy, ale 1500 Kč není tak moc a když je možnost vyloučit nějakou překážku, je to asi dost na místě. Laparoskopicky mi řekla, že mi to zatím nedoporučuje, že na to je dost brzy, že rok snažení není ještě tak moc, shodly jsme se na tom, že nepotřebujeme uplně extrémně chvátat(třeba ve smyslu směřování k IVF), že uděláme testy a uvidíme co ukážou, ještě se budeme snažit přirozeně a pak se zařídíme podle výsledků testů a snažení. Celkově bych řekla, že jsme se s paní doktorkou fakt shodli všichni 3 i s manželem
.
@veveruse78 píše:
@MartinaCV v Karline je Imunnia, tam se taky často posila…
JJ, to je ono.Je na mně těch informací dnes nějak hodně
Ale pamatuju si, že jakmile začnu menstruovat, mám okamžitě volat
Což bude tak zítra, nebo pozítří, už jsem dnes nepatrně zašpinila. ![]()
@NikaVero84 jj, to je jasny
jinak ale Karin Malíčková je v oboru jednička a kdyby ti náhodou některé výsledky z Imunnie nebo navržená léčba nebyly jasné, tak to s ní klidně zkonzultuj po emailu, ona docela reaguje a je na ní spoleh ![]()
@veveruse78 píše:
@NikaVero84 jj, to je jasnyjinak ale Karin Malíčková je v oboru jednička a kdyby ti náhodou některé výsledky z Imunnie nebo navržená léčba nebyly jasné, tak to s ní klidně zkonzultuj po emailu, ona docela reaguje a je na ní spoleh
Super, moc díky za tip. ![]()
@NikaVero84 píše:
@MartinaCV Já si spíš myslím, že paní doktorka je mladá, relativně nová a sbírá zkušenosti a ty bez pacientů nenabere. A s přibývajícími pacienty je lepší a lepší. Z mého mateřského fóra k ní jedna holčina chodí a je spokojená (došli k IVF). A na reálné darování nedošlo, změnila jsem kontakty a tak se mi asi nedovolali tenkrát. A teď mám sama potíž. Po vánocích mi ještě má známá neuroložka doporučí někoho na rovnání kostrče, jelikož jsem po několika pádech z koně na zadek… Nemyslím si, že bych měla protekci a jsem ráda, že se to vyšetření dělá tam a je mi jasné, že z toho mají prachy, ale 1500 Kč není tak moc a když je možnost vyloučit nějakou překážku, je to asi dost na místě. Laparoskopicky mi řekla, že mi to zatím nedoporučuje, že na to je dost brzy, že rok snažení není ještě tak moc, shodly jsme se na tom, že nepotřebujeme uplně extrémně chvátat(třeba ve smyslu směřování k IVF), že uděláme testy a uvidíme co ukážou, ještě se budeme snažit přirozeně a pak se zařídíme podle výsledků testů a snažení. Celkově bych řekla, že jsme se s paní doktorkou fakt shodli všichni 3 i s manželem.
Tak to je fajn. Jinak, v diskuzích jsem hodně četla, že holky chodí na laparo, aby zjistily průchodnost, tak jsem se divila, když dnes medicína už umí průchodnost zjistit neinvazivně. Taky jsem žila v domnění, že bych musela na laparo. Jinak mě to vyšetření na průchodnost bolelo, ale já mám tuhle oblast prostě citlivou. Bylo mi tedy předem řečeno, že to bude bolet jako slabší porodní bolesti, tak jsem byla vyjukaná už dopředu. Jinak Dr. Rožníčková před Gennetem působila ve stejném oboru jinde, nejsem si jistá, ale asi u Apolináře, takže nováček je pouze v Gennetu, ale to už od března. Já na ní mám dost negativní názor, protože v mém případě tedy nasekala chyby, z čehož byly potíže, ale je to pouze má osobní zkušenost a je dobře, že ty máš k ní důvěru a dobrý pocit, protože bez toho to nejde. Ta kostrč - to by člověk neřekl, ale je to dost časté teď, narovnávat si kostrč, hodně to čtu.
@MartinaCV píše:
Tak to je fajn. Jinak, v diskuzích jsem hodně četla, že holky chodí na laparo, aby zjistily průchodnost, tak jsem se divila, když dnes medicína už umí průchodnost zjistit neinvazivně. Taky jsem žila v domnění, že bych musela na laparo. Jinak mě to vyšetření na průchodnost bolelo, ale já mám tuhle oblast prostě citlivou. Bylo mi tedy předem řečeno, že to bude bolet jako slabší porodní bolesti, tak jsem byla vyjukaná už dopředu. Jinak Dr. Rožníčková před Gennetem působila ve stejném oboru jinde, nejsem si jistá, ale asi u Apolináře, takže nováček je pouze v Gennetu, ale to už od března. Já na ní mám dost negativní názor, protože v mém případě tedy nasekala chyby, z čehož byly potíže, ale je to pouze má osobní zkušenost a je dobře, že ty máš k ní důvěru a dobrý pocit, protože bez toho to nejde. Ta kostrč - to by člověk neřekl, ale je to dost časté teď, narovnávat si kostrč, hodně to čtu.
Já jsem se o tom včera bavila právě s tu svou známou neuroložkou a ona mi to výrazně doporučila, že obzvláště po pádech z koně a dalších pádech na zadek, je to velmi častý problém. Pro mě je to jen další drobná nepříjemnost, nicméně já jsem měla zlomeninu 3. bederního obratle po pádu z koně. Beru Femibion, ničím jiným se necpu (a ten mám indikovaný z Gennetu kvůli mutaci MTHFR), podstoupit několik nepříjemných vyšetření a ošetření k tomu prostě patří. Je mi 31 a nechci čekat dalších x let, jestli si někdy příroda poradí. Zatím s Rožníčkovou nemám problém, kdyby ano, vyžádám si změnu lékaře. Vím o několika špatných referencí a chci jí dát šanci. Kdyby byla uplně marná, asi by si ji v Gennetu nedrželi. Zkrátka uvidíme. Já jsem potřebovala začít dělat základní vyšetření, spermio a zkusit vyzkoumat co se se mnou děje že mi hapruje cyklus, který byl předtím jak hodinky, vždy 33 dní… ![]()
@NikaVero84 píše:
Já jsem se o tom včera bavila právě s tu svou známou neuroložkou a ona mi to výrazně doporučila, že obzvláště po pádech z koně a dalších pádech na zadek, je to velmi častý problém. Pro mě je to jen další drobná nepříjemnost, nicméně já jsem měla zlomeninu 3. bederního obratle po pádu z koně. Beru Femibion, ničím jiným se necpu (a ten mám indikovaný z Gennetu kvůli mutaci MTHFR), podstoupit několik nepříjemných vyšetření a ošetření k tomu prostě patří. Je mi 31 a nechci čekat dalších x let, jestli si někdy příroda poradí. Zatím s Rožníčkovou nemám problém, kdyby ano, vyžádám si změnu lékaře. Vím o několika špatných referencí a chci jí dát šanci. Kdyby byla uplně marná, asi by si ji v Gennetu nedrželi. Zkrátka uvidíme. Já jsem potřebovala začít dělat základní vyšetření, spermio a zkusit vyzkoumat co se se mnou děje že mi hapruje cyklus, který byl předtím jak hodinky, vždy 33 dní…
Femibion beru taky, k němu ještě kyselinu listovou na předpis od genetičky z Gennetu, to je 10 mg a beru jí obden, pak jsem ještě pila Inofolic, abych podpořila ovulaci a kvalitu vajíček. Snášela jsem jich při OPU hodně (20 a 12)
To je vše, co se týká vitamínů. Jinak mám hafo další chemie..
@MartinaCV Já bych nic nebrala, kdybych byla schopná vše získat ze stravy, ale tenkrát mi v Gennetu řekli, že nemá smysl se snažit do sebe dostat listovku jakkoliv než v naštěpené formě-metafolinu. Sím… co je OPU? ![]()
@NikaVero84 píše:
@MartinaCV Já bych nic nebrala, kdybych byla schopná vše získat ze stravy, ale tenkrát mi v Gennetu řekli, že nemá smysl se snažit do sebe dostat listovku jakkoliv než v naštěpené formě-metafolinu. Sím… co je OPU?
To každopádně, o potřebě užívat kyselinu listovou v tabletách, se ví už dlouhá léta. Má vliv na vrozené vývojové vady plodu. OPU je odběr vajíček
Klidně se ptej, já taky ze začátku ty zkratky neznala a dodnes jich plno neznám. Mně právě listovku v Gennetu vyloženě předepsali na recept, asi je tato síla jen na předpis = 10 mg a bere se obden. K tomu ještě ten Femibion. Když jsem k tomu brala ještě Inofolic, v lékárně mi magistra říkala, že u psů dochází při vysokých dávkách kyseliny listové k mnohačetným vrhům ![]()
@NikaVero84 píše:
Super, moc díky za tip.
Já ti vyloženě doporučuju vyprdnout se na Imunii a proklestit si cestu k Malíčkové, zvlášť když víš, že problém máš. Nenajdeš tu lepšího doktora a u ní můžeš spát v klidu. Osobní zkušenost a nejen má.
Imunii neznám, není to kritika Imunie, ale každý tady ví, že nejlepší je Malíčková.
@MartinaCV Ale jak si tu cestu proklestit?
Netuším, zda mohu jít se žádankou do Imunie k Malíkové… ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď