Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@MartinaCV Ananas se nakonec našel i zralý, jupí ![]()
No a jestli sneseš tchýni, tak si ji pozvi. Já bych třeba nechtěla, aby mi tu uklízela. Ale třeba vyžehlit, umýt okna, proč ne ![]()
@Petruš Z. ahoj, moc ti držím pěsti, ať je to tentokrát to pravé embryjko. ![]()
@Božská ahoj, moc mě mrzí, že se ti to takhle zkomplikovalo a stimulaci ti nakonec stopli.
Už víš, co budete podnikat dál?
@Mal ahoj
, to je super, že jsi objednaná k Malíčkové, termín už máš za chvíli. Tak snad se pohnete zase o krok kupředu. ![]()
S těma práškama na spaní opatrně, tchán si s nima úplně rozhodil spaní. Mně spolehlivě zabere knížka (kdykoliv během dne), jakmile si ke čtení lehnu, tak přečtu tak 2 stránky a jsem tuhá. ![]()
@MartinaCV My našemu miminku taky říkáme medvídek, podle fotky z ultrazvuku, opravdu tak vypadalo.
Na úklid se vykašli, nestojí to za to (slovo bažina mě pobavilo, dokážu si to živě představit i u nás, kdyby tu „uklízel“ manžel
), na úklid bych povolala mamku nebo tchýni.
Holky díky za podporu. Pořád silně krvácím, ale jsem 2. den MS, předpokládám, že to bude slábnout postupně. Martinko já jsem mutant (MTHFR), proto vyhlížím Clexane. S tím Prednisonem- vím, znám, bylo to zkrácená verze pro imunomodulaci
. A ten Utrouš- prostě budu chtít po doktorce potom něco, co mi pomůže udržet embryo v děloze.
Jinak já jsem to tentokráte značně podcenila, měla jsem testovat ihned po vynechání MS a mazat na odběr HCG. Chtěla jsem jít na odběr, den po objevení //, ale večer jsem začala krvácet (viním z toho trochu práci a ještě vce sebe). Děsím se toho, že bych měla okamžitě po vynechání MS přestat pracovat, musím to probrat s doktorkou, protože mi to fakt nedělalo dobře, vždy mi z toho začal tlak a bolesti v děloze. Malovala jsem si, jak budu chodit do práce skoro až do porodu a nepřijdu o peníze, jak se po šestineděli vrátím do práce na 1-2 dny v týdnu… achjo. Jsem blbá a blbá a blbá, příště testovat včas a hned letět za doktorkou
Myslím, že tentokrát se mnou nebude Rožníčková hotová během 5ti minut, hodlám jí položit asi tak milion třista otázek
Rozhodně nechci jít do IUI bez imunologie, to vím stoprocentně. Já jsem jí o tom říjnovém pokusu ani neříkala, test byl divný, duch do večera zmizel a s tm jsem začala krvácet. Ani v jednom případně nemám prokázané HCG z krve, otázka je, zda bude brát slabě pozitivní domácí test jako bernou minci. Nicméně já své tělo znám, vnímám, vím jistě, že to tam v obou případech bylo. Tentokrát více, než v říjnu. Pokud to odmítne vzít na vědomí jako velmi brzký konec těhotenství, budu mít důvod říct si o změnu lékařky. ![]()
@jajinkaq ahoj, slabá a krátká menstruace je špatná. Nám nakonec pomohla čínská medicína a ta s tím pracuje a holky, co to tak měly, tak jim bylinky pomohly upravit menstruaci. Každopádně držím pěsti, ať se zadaří co nejdříve. ![]()
@jajinkaq - já bych si tipla, že slabá a krátká MS bude značit nízkou sliznici v děloze a tím vlastně skoro „nemožnost“ aby se embryjko zahnízdilo.
Ale nejsem doktor, tohle by chtělo pořešit.
@KamisB To si uplně nemyslm, bšžně krvácm krátce a slabě, tak 4 dny, A sliznice dle uz bývá ok. ![]()
@Petruš Z. píše:
@MartinaCV Ananas se nakonec našel i zralý, jupí
No a jestli sneseš tchýni, tak si ji pozvi. Já bych třeba nechtěla, aby mi tu uklízela. Ale třeba vyžehlit, umýt okna, proč ne
Tady je potřeba udělat už všechno, ležím třetí měsíc..
Ať přemýšlím jak přemýšlím, nevygruntuju ještě 6-8 měsíců odhadem, takže do té doby tu polezou krokodýly, jestli nezasáhne úklidová četa. ![]()
@NikaVero84 píše:
@KamisB To si uplně nemyslm, bšžně krvácm krátce a slabě, tak 4 dny, A sliznice dle uz bývá ok.
Poslední rok jsem mívala menstr. kratší, tak jsem myslela přechod, ale hormonálně ok, nic přechodu nenasvědčovalo a sliznici jsem měla vždy vysokou.
@NikaVero84 píše:
Holky díky za podporu. Pořád silně krvácím, ale jsem 2. den MS, předpokládám, že to bude slábnout postupně. Martinko já jsem mutant (MTHFR), proto vyhlížím Clexane. S tím Prednisonem- vím, znám, bylo to zkrácená verze pro imunomodulaci. A ten Utrouš- prostě budu chtít po doktorce potom něco, co mi pomůže udržet embryo v děloze.
Jinak já jsem to tentokráte značně podcenila, měla jsem testovat ihned po vynechání MS a mazat na odběr HCG. Chtěla jsem jít na odběr, den po objevení //, ale večer jsem začala krvácet (viním z toho trochu práci a ještě vce sebe). Děsím se toho, že bych měla okamžitě po vynechání MS přestat pracovat, musím to probrat s doktorkou, protože mi to fakt nedělalo dobře, vždy mi z toho začal tlak a bolesti v děloze. Malovala jsem si, jak budu chodit do práce skoro až do porodu a nepřijdu o peníze, jak se po šestineděli vrátím do práce na 1-2 dny v týdnu… achjo. Jsem blbá a blbá a blbá, příště testovat včas a hned letět za doktorkou
Myslím, že tentokrát se mnou nebude Rožníčková hotová během 5ti minut, hodlám jí položit asi tak milion třista otázek
Rozhodně nechci jít do IUI bez imunologie, to vím stoprocentně. Já jsem jí o tom říjnovém pokusu ani neříkala, test byl divný, duch do večera zmizel a s tm jsem začala krvácet. Ani v jednom případně nemám prokázané HCG z krve, otázka je, zda bude brát slabě pozitivní domácí test jako bernou minci. Nicméně já své tělo znám, vnímám, vím jistě, že to tam v obou případech bylo. Tentokrát více, než v říjnu. Pokud to odmítne vzít na vědomí jako velmi brzký konec těhotenství, budu mít důvod říct si o změnu lékařky.
Tak to jo, to budeš typ na Clexane (teď jsem si vybavila komedii o Homolkách.. „naše máma, to je typ na utopení“
) Jarošová mi ho dala už večer před KET, ale další jeho užívání je v rukou Malíčkové. To jsem byla překvapená. Jinak mi Malíčková říkala, že Clexane působí i trochu jako imunomodulant. No a o Utrogestanu řekla, že dle studií zvyšuje 3× šanci na udržení těhu. V Gennetu je Utroš a Clexane automatika - akorát tedy nevím jak u Rožníčkové. S tou prací jsem to měla stejně, ale ono až otěhotníš, tak se to v hlavě přenastaví. Prioritou je udržet dítě v děloze a donosit, mít co nejméně povinností a tlaků. Když se přidají nevolnosti, jsi ráda, že dejcháš a nic nemusíš. Já dělám z postele, dělám tak tři kauzy měsíčně. Mohla bych dělat víc a mít ranec, ale nejdřív to nešlo kvůli
a teď jsem v takovém přechodovím období, kdy se snažím k něčemu dokopat, ale jak ležím, tak mě neba něco psát v leže, furt na levém boku. Zrovna teď tedy píšu, dělám na kauze, ale musím se nutit. Přitom je tu fronta na další. Prostě se to změnilo.
@lachi píše:
@Petruš Z. ahoj, moc ti držím pěsti, ať je to tentokrát to pravé embryjko.
Díky moc ![]()
@NikaVero84 já mám průkaz mutace A1298C v genu pro MTHFR v heterozygotním stavu, prý to vlastně nic není, akorát užívám Godasal 1/2 tablety denně od zjištění. Asi už to budu brát pořád na ředění. Horší je prý homozygota. Jinak to nikdo neřeší. Teď jsem se ještě dočetla, že mám detekován polymofirmus v genu pro PAI varianta 4G/5G. K tomu nic nevím.
@MartinaCV prý krokodýli
![]()
@MartinaCV já dneska gruntovala, jsem rozjetá, přijedu ti uklidit ![]()
@lachi jo,jo, k lékům mám respekt, ale včera i dneska jsem tak nějak docela spala, takže to něja snad zvládnu. Musím hlavně pořídit nějaké zátahy, co nepropustí světlo, máme žaluzie i zátahy, ale sabé.
@NikaVero84 až půjdeš k Malíčkové, půjdeš na lačno?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.