Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Ela0011 ahoj, taky mám 211 a schválení bylo cca za měsíc…ale měla jsem předtím genetické vyšetření jak z Gennetu, tak z Plzně od Ulcove-Gallove, od obou lékařů doporučeno PGS/PGD…předtím jsem měla 2×ZT a 1×SP…pojišťovnu bych neměnila a zkusila požádat, už si nevybavuji co máš za sebou, ale jestli nějaká zt, tak by to mělo projít ![]()
Ahoj milé dámy a spolubojovnice, všem držímm pěsti. Mám trošku zmatek v hlavě. V pátek jdeme s manželem na testy krevní, SPG, atd. Co následuje potom, chtěla bych to vědět na co se mám připravit.
děkuju ![]()
@Božská Držím palce na minimálku!
Ať ty hormony teď snášíš lépe a ať to dotáhnete až do úspěšného konce.
@Mal Tak já jsem vyrazila před nedávnem do Lidlu pro dětský oblečky a taky jsem moc nepochodila. Dneska jsem si tam koupila tulipány a ještě jsem dostala růži k MDŽ. ![]()
@Petruš Z. take ti moc gratuluji ![]()
ja se ozyvam po delsi dobe, cekam na vysetreni u dr. malickove. snazim se nemyslet na to, ze to nejde, ale obcas me fakt prepadne uzkost a rozbrecim se. dle muze jsem posledni dobou precitlivela
prej se pri kazdy zmince rozbrecim. za par tydnu to budou dva roky, co se snazime o prvni mimco, tak to je takovy smutny vyroci. navic si o tom nemam s kym promluvit, v mem okoli bud uz deti maji, nebo se ani o dite zatim nesnazi. ![]()
@Hazal uz jste meli konzultaci u doktorky, jestli ne, tak budete mit. Vysvetli, co je iui, ivf apod. a pak uz si treba domluvite iui/inseminace/,ta se dela, kdyz je spermiogram v norme a zena ma vejcovody. zkousi se dvakrat, trikrat a pak uz spis ivf/umele op./
@Marcella01 děkuji. Ano mám za sebou ZT třikrát (13.tt, 13.tt, 9.tt) a jednou biochemické těhotenství. Tak to jsem opravdu ráda s tou pojišťovnou, mě právě vyděsilo, že jsem hodně našla, že to 211 neschvaluje a dokud jsem neobjevila tuto diskuzi, tak nikde nic o tom, že by to 211 schválila.
@marijan k dr. Malíčkové taky chodím. Je moc fajn
a mám to úplně stejně, taky si o tom nemám s kým popovídat, kolem mě samá těhule a nebo maminka. už jsem z toho všeho nějaká unavená
tyhle vánoce to byly čtyři roky, přesně na štědrý den, co jsme se začali snažit o miminko, tak to byly takové smutné vánoce. já teda otěhotním, ale mám za sebou tři ZT a jedno biochemické, takže nás čeká IVF s PGD.
@Mal díky za pomoc. U mě ale vejcovody nefungují, tak u mě to asi iui přeskočí. tak uvidíme. Konzultace přijde ještě každopádně. díky za radu ![]()
@Ela0011 aha, já prostě přišla do Gennetu, dvakrát jsme zkusili IUI, to druhé už jen abychom neztráceli čas, a v té době už oni žádali na pojišťovně, a nikdo nic neříkal, že by mohl být problém nebo tak…jestli budeš mít vyjádření jejich genetika, jakože budeš, tak bych se nebála…já teda měla indikaci i věk, ale po tom co máš za sebou myslím, že to schválí ![]()
@Marcella01 já se právě v Gennetu na PGD ptala už po druhém potratu a bylo mi řečeno, že nám to žádná pojišťovna hradit nebude, že bychom museli mít já nebo manžel genetickou vadu, aby nám přispěli. Takže jsme plánovali IVF bez PGD (potřetí se mi nedařilo otěhotnět dva roky a jedno neúspěšné IVF + dva KETy jsem měla za sebou) a mezitím jsem potřetí otěhotněla přirozeně. A genetička (z Gennetu) nám po tom třetím potratu doporučila PGD, ale s tím, že neví, která pojišťovna kolik přispívá a že se mám sama zeptat na pojišťovnách. V pojišťovně se se mnou ale nikdo nebaví. Tak nevím, podle toho co píšete vy, jsem asi měla smůlu na doktory
Tak doufám, že to nakonec nějak dopadne.
@Mal píše:
na kolik asi tak vyjde minimálka?
Nevim, mam gonal, cetrotide a luveris z unora, kdy jsem nestihla temer nic vyplacat.
Ale tehdy me to stalo 1800 Kc. Z toho 2 pera gonalu za 1600.
@Ela0011 píše:
@Božská Děkuji za odpověď! Tak snad to schválí i nám. Většinou jsem se totiž všude dočetla, že 211 má problém schvalovat. Ale když to tady slyším, tak mě to docela uklidňuje. Jsem ráda, že slyším, že to jde a nemusím měnit pojišťovnu a čekat až do července. Jinak držím palce do dalšího IVF
Moc dekuju, i ja Tobe preji uspesne IVF. ![]()
@lachi píše:
@Božská Držím palce na minimálku!Ať ty hormony teď snášíš lépe a ať to dotáhnete až do úspěšného konce.@Mal Tak já jsem vyrazila před nedávnem do Lidlu pro dětský oblečky a taky jsem moc nepochodila. Dneska jsem si tam koupila tulipány a ještě jsem dostala růži k MDŽ.
Dekuju, jsi hodna. Snad to ted klapne.
@marijan píše:
@Petruš Z. take ti moc gratulujija se ozyvam po delsi dobe, cekam na vysetreni u dr. malickove. snazim se nemyslet na to, ze to nejde, ale obcas me fakt prepadne uzkost a rozbrecim se. dle muze jsem posledni dobou precitlivela
prej se pri kazdy zmince rozbrecim. za par tydnu to budou dva roky, co se snazime o prvni mimco, tak to je takovy smutny vyroci. navic si o tom nemam s kym promluvit, v mem okoli bud uz deti maji, nebo se ani o dite zatim nesnazi.
Zlatooo, to znam. Kdykoliv sem napis a vypovidej se. ![]()
Holky tak jsem dnes byla u Malíčkové, tak už jen čekám na výsledky. Je to hrozně sympatická ženská… ![]()
@Ela0011 ahoj, tak to me moc mrzi.
ja zatim za sebou nemam nic. jenom mi zjistili spatny imuno hodnoty, manzel je ok. nikdy jsem zadne problemy nemela, no nemyslela jsem, ze nam to bude takhle trvat. v gennetu jsme krom vysetreni zatim nic neabsolvovali, mam za sebou pouze 3 mesicni stimulaci u gynekolozky clostilem. v mem okoli je jedna tehotna a ta to teda oznamila uplne strasne, je to manzelka kamarada, ktera ale mezi nasi partu nechodi x let a zrovna kdyz otehotnela, tak prisla s tim, ze si konecne udelala cas. cely vecer si zabrala pro sebe a vypravela tam, jak je to strasny, ze do toho vlitla tak rychle a ze to necekala bla bla. jsem myslela, ze ji kopnu
kamaradky jinak dite bud uz maji nebo ani nemaji s kym. jenze trochu na me dolehaji dotazy rodiny, jsme novomanzele a z muzovy strany uz padaji dotazy kdy budem mit dite. o gennetu vi moje mamka, ale zatim jsem nemela potrebu sverovat se tchyni
moc ti drzim palce, drz se, musime to nejak prekonat ![]()
@NikaVero84 na prvnim vysetreni? muzu se zeptat, jak to probihalo?
a kdyz tady resite uhradu PGD, kolik to stoji, kdyz to nejde na pojistovnu? jenom pro predstavu..
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.