Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@marijan Ahoj, to mě mrzí, mně právě na IUI doporučili nestimulovat, resp. řekli, že to dělají neradi nebo takřka odmítají dělat, protože hrozí vícečetné těhotenství. Souhlasím s tím. Já se chystám na své první IUI, v srpnu, bez stimulace. Ale mě folikuly rostou jak ďas. 35 je krásnej věk, ještě, mně bude 39, za pár měsíců a asi se musím srovnat s tím, že nejpozději v září do toho musím jít. PGS mi v Gennetu nabídli rovnou, sami od sebe. Ke Zhang jsem se objednala na konec září, všichni ji tady chválej. proč se ti nechce do IVF?
Příspěvek upraven 15.07.16 v 11:25
@Kamilaa7 píše:
@marijan Ahoj, to mě mrzí, mně právě na IUI doporučili nestimulovat, resp. řekli, že to dělají neradi nebo takřka odmítají dělat, protože hrozí vícečetné těhotenství. Souhlasím s tím. Já se chystám na své první IUI, v srpnu, bez stimulace. Ale mě folikuly rostou jak ďas. 35 je krásnej věk, ještě, mně bude 39, za pár měsíců a asi se musím srovnat s tím, že nejpozději v září do toho musím jít. PGS mi v Gennetu nabídli rovnou, sami od sebe. Ke Zhang jsem se objednala na konec září, všichni ji tady chválej. proč se ti nechce do IVF?
@Kamilaa7 ahoj, dekuji za reakci. pokud jde o ivf, neni to tak, ze by se mi nechtelo, ale na druhou stranu, kdyz jsme (relativne) zdravi, tak… nevim, no
hormonu se nebojim, treba o clostilu jsem ani nevedela (mozna manzel, jestli jsem byla podrazdena
), ale treba dr. zhang byla lehce v soku, ze vubec uvazujeme nad ivf, kdyz mame takove vysledky. jsem to tu psala, ze je hezky videt rozdil v pristupu
jinak i s clostilem jsem mela max. 2 dominantni folikuly. to mi tenkrat gynekolozka rikala, jak je to malo (?!), ted zpetne bych ji za to dala facku, jaky mi vypestovala trauma.
@marijan ahoj, to je mi líto, ale nevěš hlavu, vždycky je nějaké řešení. Záleží jestli chceš dát šanci bylinkám, věnovat veškerou sílu a energii rekonstrukci a počkat třeba 2-3 měsíce nebo už třeba zkusit stimulované IUI. A myslím, že i kdybys měla 2-3 folikuly, neznamená to, že z toho budou trojčata. V jedné diskuzi jsem narazila teď na 2 holky, co si daly vložit 3 embrya!!
Tak to už bych se fakt bála a nechápu, že to v Caru dovolí. Mně se do IVF taky nechtělo, člověk k tomu musí „dozrát“. Pokud se na to zatím necítíš, není nutné to lámat přes koleno, ber to jen jako jednu z možností. ![]()
@lachi ahoj, dekuji. urcite ted stimulaci podstupovat nebudu, mame s tou rekonstrukci dost stresu a jeste do toho tohle… holt to par mesicu pocka
zkusim pit par mesicu bylinky a tak od rijna bych se do toho pustila. to uz snad i budem bydlet ![]()
@Kamilaa7 píše:
@marijan Ahoj, to mě mrzí, mně právě na IUI doporučili nestimulovat, resp. řekli, že to dělají neradi nebo takřka odmítají dělat, protože hrozí vícečetné těhotenství. Souhlasím s tím. Já se chystám na své první IUI, v srpnu, bez stimulace. Ale mě folikuly rostou jak ďas. 35 je krásnej věk, ještě, mně bude 39, za pár měsíců a asi se musím srovnat s tím, že nejpozději v září do toho musím jít. PGS mi v Gennetu nabídli rovnou, sami od sebe. Ke Zhang jsem se objednala na konec září, všichni ji tady chválej. proč se ti nechce do IVF?Příspěvek upraven 15.07.16 v 11:25
Kamco, kdy jdes k dr. Zhang? Ja 22. 9.
@marijan píše:
Tak ja mam druhy mesic za sebou male folikuly, tak tu ted brecimpry bych teda mela podstoupit stimulaci, nejdriv asi iui, to mi hned dr. rekla, ze hrozi vicetne tehotenstvi a nad dva, ze delaji redukci (to samozrejme chapu, sama vicetne moc nechci, je-li sance to ovlivnit), pripadne nasledne ivf. za par dni mi bude 35
to jsem samozrejme taky obrecela, ze uz spadnu do kategorie nad 35… zase jste tu psali, ze nad 35 jde pgs na pojistovnu, tak manzel hned vtipkoval, ze o to budeme mit hezci kuchyn
premyslim, co dal. mame ted fofry s tou rekonstrukci, tak uvazuji nad tim, ze se na to vykaslu, dodelame (no… pred tydnem se zacalo, to predchozi byly faze priprav) rekonstrukci, budu pit tak tri mesice bylinky dr. zhang a pak se do toho pustim. nebo nevim, jsem z toho zase rozhozena.
A cim te chteji stimulovat k IUI? Neves hlavu, v CAR 35 neni jeste zadnej vek ![]()
@lachi píše:…
@MartinaCV Hezký pupíček.
Příspěvek upraven 27.02.19 v 21:03
@marijan píše:..
Tak ja mam druhy mesic za sebou male folikuly, tak tu ted brecimpry bych teda mela podstoupit stimulaci, nejdriv asi iui, to mi hned dr. rekla, ze hrozi vicetne tehotenstvi a nad dva, ze delaji redukci (to samozrejme chapu, sama vicetne moc nechci, je-li sance to ovlivnit), pripadne nasledne ivf. za par dni mi bude 35
to jsem samozrejme taky obrecela, ze uz spadnu do kategorie nad 35… zase jste tu psali, ze nad 35 jde pgs na pojistovnu, tak manzel hned vtipkoval, ze o to budeme mit hezci kuchyn
premyslim, co dal. mame ted fofry s tou rekonstrukci, tak uvazuji nad tim, ze se na to vykaslu, dodelame (no… pred tydnem se zacalo, to predchozi byly faze priprav) rekonstrukci, budu pit tak tri mesice bylinky dr. zhang a pak se do toho pustim. nebo nevim, jsem z toho zase rozhozena.
Příspěvek upraven 27.02.19 v 21:02
@MartinaCV ahoj Marti, ano, už jsme doma, taky se chystám ti napsat, ale zatím si zvykáme na nějaké fungování, tak ještě není moc prostor…plus jsem se napojila na odsávačku, tak to zas bude další žrout času
chci to aspoň zkusit, i kdyby to k ničemu nebylo, tak ať si to pak nevycitam ![]()
To zvládnete, neboj se nic, pořád je ještě čas, ne? Musíš vydržet ještě aspoň 6 týdnů celá! ![]()
@MartinaCV Ahoj Marti, koukám, že plány máme hodně podobné
Manžel bude mít od pondělí 3 týdny dovolené a tak ho ceká malování ložnice a dětskýho pokoje. Přestavění dětského, protože syn jde v září do školy… ještě že má velký pokoj
Pak stavba vestavěné skříně, ale tak jednu už manžel v ložnici postavil, tak snad to nezapomněl. No a pak trošku stěhování ložnice. Už teď je mi ho líto, že mu nemůžu ani pořádně pomoct. Většinou jsem vymalovávala já. Baví mě to. Uklízení po ne, ale to malování jo ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.