Gennet Praha - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9723
1.8.16 14:43
@Petruš Z. píše:
@MartinaCV Marti, ja lezim skoro porad na boku. Na obouch, ale pak me boli kycle a tahne brisko. Na zadech lezim hlavne v noci. Da se to. Me boli trisla. Nekdy vic nekdy min. Dnes cervikometrie 35 mm. Za tyden zase kontrola. Uz si me hlidaj. Jsem rada.

..

Příspěvek upraven 27.02.19 v 21:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4431
1.8.16 15:11
@MartinaCV píše:
Péťo, kyčle mě braly od začátku několik měsíců při lehu na boku. Pak to z ničeho nic přestalo. Ležet můžu napůl na zádech, napůl na boku a různě vypodložená a ještě si držím břicho tou druhou rukou, než na jakou stranu jsem natočená. Fakt se těším, až budu už zahojená po císaři a budu moci ležet a chodit normálně. :) Nóó, 35… já měla 48 před dvěma týdny a kolik mám teď, to nevím.. Odpočívej, co víc jiného člověk může dělat. :hug:

Taky si drzim na boku bricho rukou ☺ Pred tydnem jsem mela 4,1 ale dr dnes nic nerikala, ze to neni uplne presne to mereni, ale ze mam radeji prijet za tyden. Tak uvidime. Manzel je jeste tyden doma. Aspon ze tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LuciisPuciis
1.8.16 16:33
@LuciisPuciis píše:
Ahoj,

tak já jdu dneska na 1. ultrazvuk v rámci stimulace, tak jsem zvědavá, kolik a jak velkých se jich bude na mě dneska na ultrazvuku smát :-) /bolí mě už břicho posl. cca. 2 dny, tak doufám, že se jich tam už pár klube, aby bylo co odebírat/

Dám odpo vědět, abyste mi mohly říct, zda je to normál, průměr ;-)

Aloha holky :)

Tak na jednom mám 5 a na druhém 8ks, velikostně cca. 10-11 a jeden 13 mm (jestli jsem to postřehla správně). Ve ČT mě čeká další ultrazvuk a asi v SO (a nebo v PO) odběr vajíček.

Holky, nějaké rady, tipy, na co si dát pozor při plánování odběru, co s sebou do Gennetu na odběr atd.? Jaké doplňkové metody zvolit? ICSI, prodlouž. kultivaci a emgryoglue a vitrifikace?

Díky za rady ;-)
Hezké odpoledne.

• Citovat
  • Upravit
386
1.8.16 16:41

Holky zdravím po víkendu! Vidím, že těhotné už mají problém s veškerým pohybem i nepohybem :D a ostatní jsou v různých fázích zjišťování, stimulování atd.
Mě o víkendu začala MS, takže už jsem objednaná na 23. den cyklu k Brandejský, abychom pokročily směrem ke stimulaci. A už se nemůžu dočkat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1784
1.8.16 17:44
@Gabriela1234 píše:
@MartinaCV Marti, a dá se té Rožníčkové nějak vyhnout? Co kdyby hrozilo, že mě třeba bude dělat cokoliv, kontrolní ultrazvuk, odběr vajíček, dá se někde řvát, že tuhle ne? Nechci aby nám případně naší poslední naději pohnojil další doktor.

Samozřejmě, můžeš si vybrat lékaře a podle mě ti v Gennetu vyhoví. Má Brandejská má dovolenou, v době mého IUI, tak jsem chtěla Jarošovou. Ta má taky dovolenou, tak mi dali vybrat z Rožníčkové, Langerové a Vykysalé. Vzala jsem Langerovou. Počítej ale s tím, že teď je léto a holt mají všichni volna, takže výběr je omezen. Držím palce, ať si vybereš :mrgreen: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1784
1.8.16 17:46
@MartinaCV píše:
Myslím si, že to je selekce embryí pomocí PGS (genetického vyšetření chromozomů). Čepelák se jeví dobře :palec:

Jo, Čepelák byl ten, kterého primářka zaučovala, když jsme u ní byla. Vygúglila jsme si ho :mrgreen: A byl opravdu sympatický. Asi nejvíc mi k němu sedí: klid, empatie a vlídnost. je to takovej „míša“. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.8.16 17:59
@Lenkýs píše:
Mám info z Gennetu - do 5. dne to dotáhli 4 bojovníci, zamraženo po jednom a po 15. mám zavolat Brandejský a domluvit se s ní. Manžel maličko zklamaný, že doufal, že se jich dotáhne víc, ale já jsem vděčná za ty 4 - co by za to kolik ženských dalo.
Akorát mě zarazilo, že mi embryolog říkal, že nebudu platit PK, když je vitrifikace ze zdr. důvodů a teď mi řekli, že ji platit budu. Není to žádný ranec, počítala jsem s tím, že to zaplatím, ale možná by si měli nějak sjednotit info, který dávají pacientkám.

Mně hned embryolog po narkoze říkal, že budu platit ICSI a PK, že tu genetiku a vitrifikaci ne. Jinak Rožníčková mi všechno vysvětlila, i takhle narychlo zařídila tu PGS, takže já jsem za ní ráda. Mně dělala OPU Jarošová a najednou jsem měla jen 8 folíků, dva dny předtím 6+3 a pak menší, sama jsem je viděla. No a o vaječnících atd mi neřekla taky nic, jen, že můžu špinit a že drží palečky :nevim:
No a my dneska 2 pěkný a jedno pokulhávající, dost se bojím, že to do čtvrtka do genetikx nevxdrží ani jedno :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9093
1.8.16 18:48

@yournickname k tomu placeni - pokud jde o PGS, tak se vitrifikace skutecne neplati…jen ICSI a PK. Viz napr. i jejich cenik http://www.gennet.cz/ceny

„U všech typů genetické preimplantační diagnostiky, pokud se cyklus provádí na klinice GENNET, pacient
nehradí za biopsii embrya, asistovaný hatching a vitrifikaci embryí k uchování embryí do transferu v
následujícím cyklu (hradí se však spotřebované straw při vitrifikaci). Další výkony jako např. ICSI nebo
prodloužená kultivace jsou hrazeny dle ceníku.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
1.8.16 18:57
@Gabriela1234 píše:
@alenka10 tak držím pěsti! A jen dobré zprávy! PS: pozorovat se nemá cenu, tělo je tak zblbý hormony, že nic nepoznáš :lol: @Lenkýs výborný výsledek!
co je to vitrifikace?

Zamražení embryí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
1.8.16 19:01
@yournickname píše:
Mně hned embryolog po narkoze říkal, že budu platit ICSI a PK, že tu genetiku a vitrifikaci ne. Jinak Rožníčková mi všechno vysvětlila, i takhle narychlo zařídila tu PGS, takže já jsem za ní ráda. Mně dělala OPU Jarošová a najednou jsem měla jen 8 folíků, dva dny předtím 6+3 a pak menší, sama jsem je viděla. No a o vaječnících atd mi neřekla taky nic, jen, že můžu špinit a že drží palečky :nevim:
No a my dneska 2 pěkný a jedno pokulhávající, dost se bojím, že to do čtvrtka do genetikx nevxdrží ani jedno :roll:

Taky jsem si na tebe vzpomněla, ale mě druhý den 11 pokulhavalo a 4 byli ok, takže ti vypadá, že právě ta 4 z druhého dne to dotáhla. Zatím nevěš hlavu, ještě není nic ztraceno :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.8.16 19:23
@veveruse78 píše:
@yournickname k tomu placeni - pokud jde o PGS, tak se vitrifikace skutecne neplati…jen ICSI a PK. Viz napr. i jejich cenik http://www.gennet.cz/ceny„U všech typů genetické preimplantační diagnostiky, pokud se cyklus provádí na klinice GENNET, pacient
nehradí za biopsii embrya, asistovaný hatching a vitrifikaci embryí k uchování embryí do transferu v
následujícím cyklu (hradí se však spotřebované straw při vitrifikaci). Další výkony jako např. ICSI nebo
prodloužená kultivace jsou hrazeny dle ceníku.“

jj, vždyť to píšu, nebo jsem to zkonila? :andel: @Lenkýs no raději počítám s tou horší variantou…jen teda nevím, jak by to pak bylo? Minule jsem měla jedno vajíčko a protože nedošlo k ET, pokus se nepočítal. Jak by to bylo teď, kdyby taky nedošlo k ET? Mám v tom zmatek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31009
1.8.16 19:49
@yournickname píše:
jj, vždyť to píšu, nebo jsem to zkonila? :andel: @Lenkýs no raději počítám s tou horší variantou…jen teda nevím, jak by to pak bylo? Minule jsem měla jedno vajíčko a protože nedošlo k ET, pokus se nepočítal. Jak by to bylo teď, kdyby taky nedošlo k ET? Mám v tom zmatek…

A tim jsi si jista, ze se pokus nepocita? To je asi nejaka vyjimka, protoze jinak se pocita. Pojistovna hradi leky, stimulaci, OPU… Pro ni to jiz pokus je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.8.16 20:06

@Cuddy jj, před 4. lety jsem měla jedno vajíčko, který se neoplodnilo a tudíž nedošlo k ET, takže se pokus nepočítal, říkali mi to v Gennetu. Tak právě nevím, jak by to bylo teď, kdy vajíčka oplodnili ICSI a nedošlo by k ET (což se doufám nestane), čistě teoreticky 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
1.8.16 23:10
@Cuddy píše:
A tim jsi si jista, ze se pokus nepocita? To je asi nejaka vyjimka, protoze jinak se pocita. Pojistovna hradi leky, stimulaci, OPU… Pro ni to jiz pokus je.
..

Příspěvek upraven 27.02.19 v 21:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
1.8.16 23:25
@Gabriela1234 píše:
@alenka10 tak držím pěsti! A jen dobré zprávy! PS: pozorovat se nemá cenu, tělo je tak zblbý hormony, že nic nepoznáš :lol: @Lenkýs výborný výsledek!
co je to vitrifikace?

..

Příspěvek upraven 27.02.19 v 21:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.