Gentlemani mezi námi

1883
22.3.19 09:36

Tak já myslel, že rovnoprávnost ne? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1779
22.3.19 09:37

Mě to nepřijde. Potkávám galantní muže často. Podrží mi dveře, dají přednost, baví se na úrovni, atd. :nevim: Jako na burany taky narážím, ale neřekla bych, že se gentlemanství vytrácí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
22.3.19 09:38
@modravlocka píše:
Také vám přijde, že se gentlemani vytrácí a chlapi se hromadně začínají stávat burany? Po pár týdnech jsem se vrátila z Turecka (ano, z toho muslimského státu, kde se podle mnohých muži chovají k ženám jako hov.da), a zažila doslova kulturní šok. Nějaká galantnost už se tu nenosí. Pravidelně mě při nástupu do autobusu předbíhají muži a snaží se vecpat na poslední prázdná místa. To, že nad nimi povlávají příslušnice něžnějšího pohlaví (kolikrát i těhotné nebo ve věku 70+), je vůbec netankuje. Nikdo už se nad tím dnes ani nepozastaví. A tak by se dalo pokračovat dál. Nevím, jestli si toho jen poslední dobou začínám více všímat a nebo jestli naše společnost opravdu pomalu ale jistě upadá.

Muž gentleman je. Pouští mě do dveří, nosí tašku a tak…Ale i „venku“ je potkávám. Spíše jsou to muži starší, ale i kluci vědí, co to je. Nějak na tom nelpím, ale potěší mě takové gesto. V Turecku jsem nebyla, jen v Maroku. A žádné hulvátské chování jsem nezažila. Maximálně se mnou chlap nekomunikoval a smlouval s tím mým a já milostivě překládala. Je to spíš člověk od člověka než zemí nebo naboženstvím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
22.3.19 09:41
@modravlocka píše:
Také vám přijde, že se gentlemani vytrácí a chlapi se hromadně začínají stávat burany? Po pár týdnech jsem se vrátila z Turecka (ano, z toho muslimského státu, kde se podle mnohých muži chovají k ženám jako hov.da), a zažila doslova kulturní šok. Nějaká galantnost už se tu nenosí. Pravidelně mě při nástupu do autobusu předbíhají muži a snaží se vecpat na poslední prázdná místa. To, že nad nimi povlávají příslušnice něžnějšího pohlaví (kolikrát i těhotné nebo ve věku 70+), je vůbec netankuje. Nikdo už se nad tím dnes ani nepozastaví. A tak by se dalo pokračovat dál. Nevím, jestli si toho jen poslední dobou začínám více všímat a nebo jestli naše společnost opravdu pomalu ale jistě upadá.

Jo , upadá, je to smutný. Asi si toho začínáš více všímat až teď, protože tento stav už pár let trvá :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37264
22.3.19 09:45

Jojo to je právě ono, ženský pořád chtějí mít stejný podmínky jako chlapi, rovnopravnost, feminismus a kdesi cosi a pak se diví, že se podle toho chlapi zařídí :lol: jinak ano mám pocit že se z chlapů stávaj často burani, čumí do mobilu a nezajímají se co se děje kolem (neříkám že jenom chlapi, ono celkově třeba pubertaci v MHD jsou většinou na pěst, důchodci vás zas uslapou ve dveřích a ve frontě v krámu, protože mají pocit že musí být všude první atd…). Ale rozčilovat se nad tím nebudu, když mě ty lidi štvou tak se jim vyhejbam :D do MHD lezu jenom když nemám jinou možnost, nakupovat chodím většinou se svým chlapem, který mi podrží dveře a odnese těžké tašky. A svoje syny vychovávám aspoň v tom stylu, že je teda základní lidska slušnost pustit sednout starého člověka nebo těhotnou ženskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
22.3.19 09:45
@lljubanka píše:
Jo , upadá, je to smutný. Asi si toho začínáš více všímat až teď, protože tento stav už pár let trvá :mavam:

Tak v osmdesátkách se možná lidi pouštěli sednout a děti zuřivě zdravily starší, ale zas tu byly jiné nešvary, že? :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1883
22.3.19 09:46

Podle ČSÚ na každého předbíhajícího chlapa připadá jedna ženská s taškou na sedadle. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151937
22.3.19 09:47
@AlphaOmega píše:

Tak nějak. Když ty ženy chtějí rovná práva ve společnosti, v práci a vůbec, tak ať si ta babička nade mnou v autobusu povlaje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2813
22.3.19 09:47
@AlphaOmega píše:

Jo jo, přesně tato odpověď (byť myšlena ve vtipu a nadsázce) v sobě už jisté prvky buranství nese. Promiň. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
22.3.19 09:50
@AlphaOmega píše:
Podle ČSÚ na každého předbíhajícího chlapa připadá jedna ženská s taškou na sedadle. :cert:

Ty já zasadně odsouvám pudelí. :lol: Řeknu „pardon“ a vecpu se na to místo, přitahuje mě jak lampa můru. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151937
22.3.19 09:50
@AlphaOmega píše:
Podle ČSÚ na každého předbíhajícího chlapa připadá jedna ženská s taškou na sedadle. :cert:

MHD jezdím často, a tašky na sedadlech nevidím, když už tam tam sedí rozvalený puberťák a má vedle sebe na sedačce batoh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151937
22.3.19 09:52
@Russet píše:
Tak v osmdesátkách se možná lidi pouštěli sednout a děti zuřivě zdravily starší, ale zas tu byly jiné nešvary, že? :P

Já i dneska pustím sednout rovnoprávně babičku nebo starého pána.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556

Já teda vidím zásadní rozdíl mezi nepuštěním zdravé ženské a těhule/seniorky.
Když mám zdravé nohy, můžu stát zrovna jako chlap, nejsem z cukru :nevim:

Těžko můžete chtít od chlapa, aby vás respektoval po profesionální stránce a zároveˇň si hrát na omdlívací slečinku z viktoriánské éry…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1883
@Anna766 píše:
MHD jezdím často, a tašky na sedadlech nevidím, když už tam tam sedí rozvalený puberťák a má vedle sebe na sedačce batoh.

Ono to bude dost tím, že každý vidí co vidět chce  8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
22.3.19 09:53
@modravlocka píše:

Holt stinná stránka „rovnoprávnosti“.

To, co se původně bralo jako samozřejmost, je teď v podstatě nadstandard.

A mladé kluky to zase tak moc nemá kdo naučit - starší to mají ještě v krvi z mládí jako samozřejmost, ale jak chceš logicky vysvětlit mládeži, že jedna polovina má té druhé dávat přednost a chovat se s ní k úctou, když kolem pořád slyší o rovnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová