Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Zdravím Vás, děvčátka.
Chtěla bych Vás poprosit o radu. Sice máme termín až v červenci, ale vzhledem k tomu, že do té doby musíme zvládnout svatbu a oba státnice, tak bych raději měla jasno už dřív a nestarala se na poslední chvíli, kdy se mi nebude chtít jet zkoušet kočár až do Prahy (z Ostravy).
Předběžně se do užšího výběru dostaly tyto kočárky, konkrétně I'Coo Peak Air, iCandy apple (u něho přesně neznám cenu) - čtyřkolky nebo z trojkolek Gesslein Vision S nebo Teutonia Spirit. Případně ještě Teutonia Be You, ale slyšela jsem, že Spirit je od nich lepší. Sama váhám, kolik koleček nakonec zvolit. Budeme jezdit víc po městě (Ostrava - Komenského sady atd. - kdo ví
, ale pustíme se i do hor. Kočár budeme často dávat i do auta - tedy hlavně asi já, a musím jej vytáhnout do druhého patra, ale máme naštěstí výtah. (Upřímně si zatím nedokážu představit ani to tahání tolika kil po nakloněné plošině k výtahu, ale tak asi to nějak půjde, zocelím se
Hodně určující bude nejspíš i to, že zprvu bude teplo a v půl roce mimiho budeme potřebovat teplíčko, tak ať se vlezeme a je nám oběma pohodlně. Budu vděčná za každý poznatek!
Díky!
I´coo bych vyřadila z výběru, je to fakt strašně těžkej kočár. Kámoška ho má, je pravda, že vydrží snad všechno (dokonce jim spadl z lanovky na Dlouhé Stráně a nic se mu nestalo
), ale ta váha je fakt znát. Jestli hledáš něco podobného k I´coo, tak se mrkni na Mutsy UR, ale tam já mám výhrady ke sportovní sedačce.
Jinak jelikož jsi z Ostravy, předpokládám, že výlety do Beskyd budou skoro na denním pořádku. Osobně bych teda šla do odpruženého kočáru se čtyřma velkýma kolama, nebo do nějaké sportovní odpružené tříkolky.
Mě osobně je díky svému velkému vybavení a maxi variabilitě nejbližší Gesslein, ale F6 nebo max. Future, díky té výměnné přední nápravě (buď otočná kolečka do města nebo pevná přední náprava do terénu). Pokud se ti u Gessleinů nelíbí vložná taška, je k dokoupení i hluboká korbička, vypadá dobře.
Já si kupuji Teutonku Be you. Měla jsem i spirit . Be you je mnohem lehčí vymakanější , větší prostor na nožičky pod madlem a má i přhazovací rukojet. Dokonalej kočár. Kupuju jak hlubokej tak sporták. Projela sem už všechny možný obchody na kočáry a Teutonia zvítězila na celý čáře. Ale je taky nejdražší.Čekací doba 3 měsíce takže ho musim objednat do konce února.
mam icoo a je super, tezky teda neni, muj ma 10kg ve sportovni verzi. teutonii jsem chtela take, nakonec bylo na akci icoo, jinak bychom meli teutonii
jizvíková píše:
mam icoo a je super, tezky teda neni, muj ma 10kg ve sportovni verzi. teutonii jsem chtela take, nakonec bylo na akci icoo, jinak bychom meli teutonii
jakože i´coo peak má 10 kg i se sportovní sedačkou
. No ten má minimálně 18 kg. Prodejce uvádí 20 kg.
Ahoj,
tak my máme gesslein F6. bydlíme v prvním patře rodinného, dvougeneračního domku. takže to u nás funguje tak, že manžel udělal dřevěné kolejnice( podobné těm co jsou v paneláku) a já si nejprv svezu kočár dolů a pak dám malou do vložné tašky a v poho ji snesu dolů a naopak druhým směrem..
po vesnici používáme přední velká, neotočná. do města dáváme malá otočná. máme zimní mimi takže jsme od gessleinu koupili i termoregulační fusak a je super. je tam jak v domečku a ven jsme chodili hned a bez obav. ani ji nemusíme tak strojit. má u pevných otočnou rukojeť, takže když hodně fouká, prostě ji přehodíme.
a co mám zkušenost, tak moje sestra má gessleina tříkolku - tedy už ji má snad 6 let - vozí v ní druhé dítko.. ale já s ní jezdila nerada, protože když najedeš na obrubák a nesrovnáš si přední kolo, tak ve chvíli zvednutí je nestabilní a lehce může dojít k maléru. já tehdy málem neteř vyklopila. jde sice o zvyk, ale pro mne to bylo nepříjemné..
současné modely už tuto chybu mít nemusí, ale být tebou, pohlídala bych si to..
Taky se přikláním ke gessleinu nebo teutonce. Trochu víc mě láká trojkolka, ale je nutné to zvážit, vyzkoušet. A pak od kterého výrobce. Je toho tolik…děs
A taky pořád vymýšlím, zda raději klasickou korbičku nebo vložnou tašku. Taška mi přijde praktičtější, ale jsem laik bez zkušeností. Vím já ![]()
Každopádně díky za postřehy!
No mě hlavně přijde že některý ty kočáry jsou strašně forový a stojej třeba okolo 25000. Typicky Jané trider dost se mi líbyl než jsem ho viděla v reálu. Všecko se kynklá , vrže , hejbe se sedačka i korbička . To si nemůžu dovolit potřebuju kvalitní kočár tak jdu do Teutonie. Já mám ještě problém že malej se narodil 4,5kg a byl hned velkej. Ve dvou měcích už měl 7kg takže já potřebuju prostornej kočár.
k té tašce z gessleinu..
přiznám se, že jsem ji viděla u sestry a nadchla mne..
my, když přijdeme někam na návštěvu, bereme ji rovnou v tašce. malá si je v ní, má svůj prostor,je na ní zvyklá, nemusíme řešit, kam ji položíme, ohradíme atd…i si tam usne, fakt nám vyhovuje..
jasný, nevydrží tam takhle věčně ale teď, když jí jsou 2 měsíce, to tak funguje..
ale třeba to stejné jsme my dělali i s hlubokou korbičkou. Prostě sundali jsme z podvozku a donesli až do bytu ke tchánům. Pak v ní i místo postýlky na návštěvě spával. Ale nic proti vložným taškám, to vůbec ne.
Tak já se rozhodla včera večer ještě, že do Teutonie asi nepůjdeme. to, co bychom potřebovali, by nás vyšlo podle kalkulace v eshopu skoro na 30 tis. (sice vč. autosedačky, ale i tak) a to se mi za kočár fakt dávat asi nechce.
Přítel trochu lobuje za I'Coo. Kočár je to krásný, jen nevím, jestli bych si s ním dala rady sama. Představa, že potáhnu s prckem 25 kg, mě úplně neláká, i když to byla láska na první pohled ![]()
Tak raďte raďte, ať mám nad čím přemýšlet ![]()
mám Gesslein future, jezdíme 2 měsíce a jsem zatím maximálně spokojená. Vložná taška je super - velká, prostorná, na přenášení lehká - využíváme ji často: když prcek usne venku, doma ho jen přeneseme v tašce k oknu a spinká dál, na návštěvách taky prima. Minulý týden jsme kočárkovali s maminkou, co má úplně stejně starého synka a Gesslein F6, šli jsme na oběd a vynášeli kočáry do schodů a F6 byla výrazně těžší ![]()
Výhodu u future ještě vidím v tom, že má přední kolečka městská na vybrání dvoje - jednoduchá nebo dvojitá. Vybrali jsme dvojitá, přišli nám stabilnější a jezdí se s nimi fakt skvěle, zvládají i vyšlapané stezky v lese, terénní jsme zatím nemuseli použít a to jezdíme všude. Jen v sobotu, jak napadl sníh, se zanášela mokrým pražským sněhem.
Rozdíl oproti F6 je snad jen ten, že nemá ruční brzdu, kterou tedy nijak nepostrádám.
No a cena je proti F6 a teutonii také o dost nižší. Držím palce k tomu nejlepšímu výběru!
clarrah píše:
Tak já se rozhodla včera večer ještě, že do Teutonie asi nepůjdeme. to, co bychom potřebovali, by nás vyšlo podle kalkulace v eshopu skoro na 30 tis. (sice vč. autosedačky, ale i tak) a to se mi za kočár fakt dávat asi nechce.
Přítel trochu lobuje za I'Coo. Kočár je to krásný, jen nevím, jestli bych si s ním dala rady sama. Představa, že potáhnu s prckem 25 kg, mě úplně neláká, i když to byla láska na první pohledTak raďte raďte, ať mám nad čím přemýšlet
No a to si vem, kočár skoro 20 kg, hodíš do toho nějaký nákup, to máš dalších 5 kg navíc, nehledě k tomu, že I´coo nemá vůbec žádný košík, respektive mini pod kočárem (taška s nákupem se tam ale vejde, to jo) a roční dítě s 10 kg navíc. To je strašná váha. Ale zase je to tank, to jo.
No právě. Což o to, takové vožení po městě se zvládne, ale třeba prtě s šesti sedmi kily v zimě a břečce a navíc ta nakloněná plošina u nás v domě. To mě děsí snad úplně nejvíc
Sama mám jen lehce přes padesát kilo a ten kočár by měl půl mojí váhy. To snad ani nejde
Ale je krásný, to se musí nechat
(vím vím, není to jediná věc, o kterou OPRAVDU jde
)
hehe, já když jsem vybírala kočár, tak jsem šla jenom podle krásy, protože jsem se ve všech těch údajích ztrácela. Dneska už vím, co bych pro prcka potřebovala a užila, takže už bych se rozhodovala jinak a právě Gesslein F6 nebo hezčí Future jsou mí favoriti, protože mají všechno co potřebuju.
Jinak já mám Mutsy 4R.