Glukozový test

Napsat příspěvek
Velikost písma:
68945
5.1.16 22:21

Mimochodem, ono zrovna s tim ceozrnnym pecivem… v tomhle bych dala za pravdu anonymni, protoze to, co se tu v beznem obchode tvari jako celozrnne pecivo, je pro diabetika kolikrat mor. Hodne casto tomu tu barvicku pridaji karamelem, takze po tmavem rohliku kupodivu cukr leti mnohem vic nez po bilem. Doktorka mi tehdy rikala, ze samozrejme nejlepsi je sama si pecivo doma upect, at vim, co v nem je, popripade si najit overeny poctivy zdroj. Ale kdyz uz mam sahnout po pecivu v beznem supermarketu, at si radsi koupim ten bily rohlik a snim ho polovicni mnozstvi, nez bych se falesne zivila predstavou „zdraveho“ „celozrnneho“. Ten bily rohlik sice neni zadny zazrak, ale aspon vim, co v nem je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
5.1.16 22:30
@ugluk píše:
@Monica R tak v tvem pripade hlavne udelali chybu, ze ti rekli, je to o sest setin vyssi… a nic s tim. Rada dieta je takovy kockopes. Protoze bud to cukrovka je (v tom pripade se ale neda prokazat jedinou nepatrne zvysenou hodnotou) a potom se ta dieta musi drzet rozumne, coz rozhodne neni vynechat ovoce a pecivo (to by bylo velmi drasticke). A nebo to cukrovka neni a v tom pripade se telo s cukrem umi normalne vyporadat a nemelo by ho to nijak rozhazet.Pokud by ti cukrovku diagnostikovali (coz nediagnostikovali), meli by te odeslat na tehotenskou diabetologii, kde by ti meli nazorne vysvetlit, co to je, jak spravna dieta vypada, k cemu je dobra a co hrozi, pokud ji nekdo nedrzi. Ja mela v tomhle kliku na bajecnou doktorku, ktera vsecko podala rozumne, nijak nestrasila, nestresovala, ale po jejim povidani bych si opravdu tu cokoladu uz dobrovolne nedala.
No ono hlavně k tomu testu vůbec nedošlo,mě tu vodu ani nedali vypít což mám mimochodem mooooc velký problém nevyzvracet sice je to sladký ale hnus.Musím to vypít a chodit na čerstvym vzduchu což už se taky nesmí.Minulý rok v lednu mi právě vzali krev dali vypít tu vodu a za hodku a půl jsem měla přijít na krev ještě mi poslali pryč. No a dnes už minulý rok v prosinci už bych nesměla ven a tu krev brali dvakrát a sedět tam. Já nemám právě kliku na doktory pořád nesplňujem tabulky a mě pořád stresujou a to jsem přešla k jiný ta minulá se ve mě pořád hrabala že jsem pořád krvácela a odcházela jsem vždy od ní skoro po čtyřech bolestí.
@ugluk píše:
@Monica R tak v tvem pripade hlavne udelali chybu, ze ti rekli, je to o sest setin vyssi… a nic s tim. Rada dieta je takovy kockopes. Protoze bud to cukrovka je (v tom pripade se ale neda prokazat jedinou nepatrne zvysenou hodnotou) a potom se ta dieta musi drzet rozumne, coz rozhodne neni vynechat ovoce a pecivo (to by bylo velmi drasticke). A nebo to cukrovka neni a v tom pripade se telo s cukrem umi normalne vyporadat a nemelo by ho to nijak rozhazet.Pokud by ti cukrovku diagnostikovali (coz nediagnostikovali), meli by te odeslat na tehotenskou diabetologii, kde by ti meli nazorne vysvetlit, co to je, jak spravna dieta vypada, k cemu je dobra a co hrozi, pokud ji nekdo nedrzi. Ja mela v tomhle kliku na bajecnou doktorku, ktera vsecko podala rozumne, nijak nestrasila, nestresovala, ale po jejim povidani bych si opravdu tu cokoladu uz dobrovolne nedala.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68945
5.1.16 22:35

@Monica R to je ale dobre, ze ti to s tou zvysenou hodnotou nedali vypit. Jen to pak meli opakovat, pravdepodobne uz by to bylo v norme a test by se mohl absolvovat. Chodit se opravdu nema, pohyb cukr odbourava rychleji a test ztraci vypovidaci hodnotu.
Ten test neni spatny, ba naopak, je velmi uzitecny, ale to, ze ho na spouste mist provadeji zcela blbe, je samozrejme mizerie :? Prijde mi fakt tristni, aby si zenska musela sama nejdriv zjistit, jak se to provadi spravne, aby se pak o tom musela s doktorama dohadovat :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
5.1.16 22:41
@ugluk píše:
@Monica R to je ale dobre, ze ti to s tou zvysenou hodnotou nedali vypit. Jen to pak meli opakovat, pravdepodobne uz by to bylo v norme a test by se mohl absolvovat. Chodit se opravdu nema, pohyb cukr odbourava rychleji a test ztraci vypovidaci hodnotu.
Ten test neni spatny, ba naopak, je velmi uzitecny, ale to, ze ho na spouste mist provadeji zcela blbe, je samozrejme mizerie :? Prijde mi fakt tristni, aby si zenska musela sama nejdriv zjistit, jak se to provadi spravne, aby se pak o tom musela s doktorama dohadovat :jazyk:

no já bych ho stejně vyzvracela když bych tam seděla to už jsem věděla předem páč mi už žaludek na lačno se převracel, tak proto možná v tom lednu jsem měla vše ok protože jsem tu hodinu po tý vodě lezla po městě a prodejchávala tak naštěstí se nic nestalo holčička spokojeně spí v postýlce tak snad to druhý bude taky ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68945
5.1.16 22:49

@Monica R jeste existuje varianta se standardni snidani, neni to tak presne, ale v pripade takovychhle nevolnosti to muze byt moznost. Jo, mne taky poprve nechali po vypiti glukozy courat a vyslo to OK. A cukrovka to bohuzel byla, jen ji zjistili, az kdyz se poradne rozjela. Ono samozrejme neznamena - cukrovka=prilis velke, sparne vyvinute, postizene… miminko. Jenom je tam ta pravdepodobnost komplikaci vyrazne vyssi. Ja to mela u dcery zjistene pozde a nastesti jediny nasledek bylo, ze jsem pri svem metru sedesati rodila ctyri kila, snad to bude OK i do budoucna, nejake vlivy cukrovky se prokazaly i v pozdejsim veku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
5.1.16 22:59
@ugluk píše:
@Monica R jeste existuje varianta se standardni snidani, neni to tak presne, ale v pripade takovychhle nevolnosti to muze byt moznost. Jo, mne taky poprve nechali po vypiti glukozy courat a vyslo to OK. A cukrovka to bohuzel byla, jen ji zjistili, az kdyz se poradne rozjela. Ono samozrejme neznamena - cukrovka=prilis velke, sparne vyvinute, postizene… miminko. Jenom je tam ta pravdepodobnost komplikaci vyrazne vyssi. Ja to mela u dcery zjistene pozde a nastesti jediny nasledek bylo, ze jsem pri svem metru sedesati rodila ctyri kila, snad to bude OK i do budoucna, nejake vlivy cukrovky se prokazaly i v pozdejsim veku.
Fíha tak to byl drobeček, no já mám metr šedesát čtyři a holčička měla 3kila dvacet a cukrovku neříkali že mám, jen jsem neměla vápník a železo jenže jsem zvracela ještě den porodu, tohle těhotenství tolik nezvracím ale je mi zle od žaludku proto to mám s tou dietou složitý každý den mi prostě bodne něco jinýho.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68945
5.1.16 23:08

@Monica R tak hlavne, at je vse OK :kytka:
Jinak ona ta dieta neni zadna drastarna, kdyz se v tom clovek nauci chodit. Nektere potraviny se eliminuji zcela (cokoliv slazene cukrem, medem…), nektere se musi hlidat (ovoce, sacharidove prilohy…), ale zase clovek objevi spoustu jinych zajimavych veci a rozhodne jsem nemela hlad a muj jidelnicek byl hodne pestry, objevila jsem zase jine zpusoby slazeni, stevii, jecny slad, kokosovy cukr… A byla jsem za tu diagnozu fakt rada - teda samozrejme nikoliv za to, ze se mi to prihodilo, ale za to, ze na to prisli a ja s tim mohla neco delat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
5.1.16 23:19
@ugluk píše:
@Monica R tak hlavne, at je vse OK :kytka:
Jinak ona ta dieta neni zadna drastarna, kdyz se v tom clovek nauci chodit. Nektere potraviny se eliminuji zcela (cokoliv slazene cukrem, medem…), nektere se musi hlidat (ovoce, sacharidove prilohy…), ale zase clovek objevi spoustu jinych zajimavych veci a rozhodne jsem nemela hlad a muj jidelnicek byl hodne pestry, objevila jsem zase jine zpusoby slazeni, stevii, jecny slad, kokosovy cukr… A byla jsem za tu diagnozu fakt rada - teda samozrejme nikoliv za to, ze se mi to prihodilo, ale za to, ze na to prisli a ja s tim mohla neco delat.

No já bych z toho strach právě neměla kdybych nebojovala s žaludkem, právě že jsem otěhotněla tři měsíce po porodu a vlastně jsem to zjistila díky žaludku tak jsem z toho už unavená, mimochodem neplánovaně já jsem údajně skoro v přechodu a můj přítel je absolutně neplodný, holčičku máme velkým zázrakem z IVF, s malou jsem třeba dokázala jíst jen jednou denně a to banán který šel ven, dva měsíce před porodem jsem dokázala pít jen ledový mlíko páč mi strašně pálela žáha, jenže jsem od přírody silnější tak mají odkud brát. Každý den vymýšlím ci by mi tak bodlo.18.1. jdu na běžnou kontrolu tak jsem zvědavá co vymyslí to už budu ve 30tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68945
6.1.16 00:15

@Monica R tak o to je to vetsi zazrak :kytka: Naprosto chapu, taky mam dceru po IVF a jsem jednou nohou v dost predcasnym prechodu, akorat mam k tomu jeste jenom jeden nepruchodnej vejcovod, takze ja uz v zazraky nedoufam :lol:
Taky je mozne pujcit si glukometr a kouknout, co to dela po jidle. Osobne si fakt myslim, ze jedna nepartne zvysena hodnota je nic, ale fakt me to obcas stve, ze nektery doktor ma potrebu maximalne stresovat a jiny je laxni a vsecko hazi za hlavu :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.16 10:28

Každý jsme jiný. Já třeba pečivo nejím už 22 let a drasťárna mě to nepřijde. Nemám cukrovku ani žádný jiný neduh. Doktorům nevěřím a to ho má doma. Možná…právě proto.

• Citovat
  • Upravit
68945
6.1.16 10:42

No jasně, každý si to nastaví po svém. Ale holt v našich končinách většina populace konzumuje pečivo, maso, mléko… a pokud se z libovolného důvodu sami nerozhodnou k opaku nebo jim není dán závažný důvod k tomu to nedělat (nemoc…), omezující to pro ně prostě je. Jo, doktor mi řekl máte cukrovku, fajn, akceptuju a zodpovědně svou stravu přizpůsobím. Což v nejmenším neznamená, že by mě přešla chuť na čokoládu. Ale nedám si ji.
Doktory si pečlivě vybírám takové, kterým věřit mohu a jejichž filozofie je shodná s tou mou a kteří jsou ochotni se mnou diskutovat, vysvětlovat a akceptují mé názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.16 20:45

Ano, my jsme všichni velmi v jídle disciplinovaní a zdraví, jen ten doktor v naší rodině káže vodu a pije víno. Tvrdí pacientům, že jsou léčitelé šarlatáni a sám k nim dochází i svoje děti tam léčí. Jde o mého bratra, je to gastroenterolog a má asi milion neduhů. Takže nesmíme jim zase všechno baštit.

• Citovat
  • Upravit
68945
6.1.16 21:18

Ja si toho v zivote zazila dost, od operace vrozene vady v detstvi pres mnoho dalsiho, pri sve desetilete snaze o dite jsem vyzkousela lecjakou alternativu (a kupodivu mi to kolikrat doporucili i spickovi odbornici, ze s tim maji vyborne zkusenosti) a ve velke casti pripadu mi doktori vzdy vyborne pomohli, ale musela jsem si je vybirat. Nemyslim, ze bych jedla jak prase (ach ano, konzumuji pecivo a davam si ovoce do jogurtu), nekourim, dost se hybu, vahu si od 18 drzim stejnou a stejne jsem i bez geneticke zateze skoncila s cukrovkou a jinyma srandickama. Ano, spousta veci se da velmi ovlivnit stylem zivota a stravovani, ale bohuzel zdaleka ne vsecko. To, ze mas mizernou zkusenost s doktorem, ti neberu, ja jich potkala dost takovych, kterym uz se do sparu rozhodne dostat nechci, ale presto fakt diky moderni medicine, diky za mnohe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
692
8.6.17 10:03

Ahoj holky, chci se zeptat, jestli když berou ty tři odběry, jestli pokaždé píchají znova do žíly, nebo píchnou jen jednou, zavedou kanilu a pak jen tak odebírají? Ptám se proto, že mám dost špatné žíly a někdy je u mě problém napíchnout se jednou, natož, že by mě měli třikrát rozpíchat. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
8.6.17 10:07

Me pichali 3× ale je mozne, ze se s nima pude domluvit :D ja sem zas byla radsi, kdyz to pichlo a nemusela sem mit 3-hodiny zavedenou kanylu v ruce, ale mam zily v pohode :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí