Glukozový test

Napsat příspěvek
Velikost písma:
venitka
4.5.11 12:19

Díky za odpověď. Také si myslím, že je to kombinace gluko a magnesia. Dokud jsem ho neměla nasazený, tak jsem měla zácpu. Po magnosolvu mám pravidelnou stolici a včera jsem si ho dala 2× a k tomu ještě k večeři fazole. No myslím, že příčin je dostatek :lol:

• Citovat
  • Upravit
Nunun
4.5.11 14:02

Tohle téma mne moc zajímá. Sice se teprve snažíme, ale jsem hodně náchylná ke kvasinkám a tenhle test by mne asi úplně odrovnal. Zajímalo by mne, zda jej někdo odmítl na základě toho, že trpí na kvasinky a lékaři to akceptovali.
Protože souhlasím s tím, že je to obrovská dávka cukru pro matku i miminko, a když je riziko vyvolání nebo zhoršení kvasinkové infekce, tak to prostě ani pro matku ani pro dítě nebude dobré.
Už aby přišli na nějaké šetrnější vyšetření. :zed:

• Citovat
  • Upravit
1155
19.9.13 01:03

Obnovenie témy

Ahojte..zajtra /teda vlastne už dnes/ mám ísť na glukózový test..len som v rozpakoch..Sestrička mi kázala ráno vypiť nalačno ten nápoj o 5.30 a o 7.30 že mám prísť na odber. Lenže na nete napr. aj tu: http://www.maminkam.cz/…ukrovku-ogtt ,som sa dočítala kadečo „navyše“ - napr. že 10 hodín sa predtým nemá jesť..a ja som veselo jedla do noci…alebo byť v kľude pred odberom..no ale ako, keď tam musím nejako prísť?? :roll: Tak ja neviem, asi to odložím o týždeň :nevim: Ako ste to mali vy? Naozaj ste nemohli 10 hodín predtým jesť? Inak, idem už po 5.krát na tento test, ale vôbec si nepamätám, a ako to bolo v predošlých tehu :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
5.1.16 10:03

Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli se Vám nějaké stalo, že jste nemohly podstoupit zatežový test, kvůli první vysoké hodnotě? Mě dneska poslali domů s tím, že na kontrolu mám jít až koncem měsíce normálně ke své doktorce. Nemáte s tím někdo zkuščnost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
560
5.1.16 10:08

@Anonym888 ahoj, me poslali taky domu po prvnim odberu, kvuli vysoke hodnote..objednali me ale znovu za 14 dni, to uz jsem to mela dobry a podstoupila i zbytek testu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
5.1.16 10:10

Mě právě nikdo neobjednal, že to nemusím řešit a mám jít až na kontrolu za svoji doktorkou za 14 dní, tak nevím, jestli ji nemám raději zavolat. Netvářili se, že by mi test chtěli opakovat.. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.1.16 10:18

On se tento test při žádném mém těhotenství vůbec nedělal a napadá mě tedy myšlenka, jestli je opravdu nezbytný. Můj gynekolog totiž i dneska tvrdí, že je to výmysl diabetologů a celkem zbytečný. Každý tvrdí něco jiného a protože já braní krve nesnáším, dokonce jsem ho odmítla i v těhotenství, za celý můj život mi brali krev dvakrát a pokaždé jsem omdlela a jednou jsem se uhodila do hlavy a měla otřes mozku, tak bych do toho nešla.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.1.16 10:27

Dost jsem si o tom načetla a musím říct, že se mi nelíbí. Zátěžový je od toho, že prostě zatěžuje, dítě i matku. Osobně bych ho odmítla. Řada pracovišť ho dělá nesprávně, jak vidíte v diskuzích na toto téma, takže i oni, bílý Bohové v tom mají guláš. Mojí kolegyni tvrdili, že má těhotenskou cukrovku a její gynekolog to popřel, že to cukrovka není. Takže…pitomost.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.1.16 10:27

Dost jsem si o tom načetla a musím říct, že se mi nelíbí. Zátěžový je od toho, že prostě zatěžuje, dítě i matku. Osobně bych ho odmítla. Řada pracovišť ho dělá nesprávně, jak vidíte v diskuzích na toto téma, takže i oni, bílý Bohové v tom mají guláš. Mojí kolegyni tvrdili, že má těhotenskou cukrovku a její gynekolog to popřel, že to cukrovka není. Takže…pitomost.

• Citovat
  • Upravit
55
5.1.16 10:29

No ja sama nevim, jestli to mam řešit nebo ne, jediny o co mi jde, aby bylo miminko v pořádku, tak asi omezím cukry a bude to vyřešené :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68931
5.1.16 10:56

Je to správný postup, nač tělo zatěžovat pitím glukózy, když je glykémie zvýšená už předtím. Ale mělo by se to zopakovat - pokud bude zvýšená dvakrát na lačno, pak se test nedělá a je rovnou diagnostikovaná těhotenská cukrovka.

Ona vůbec celá těhotenská cukrovka je jenom výmysl diabetologů, že jo. Sice je dlouhodobě ověřeno, že ženy s touhle diagnózou, pokud ji nekompenzují, mají statisticky významně zvýšená rizika pro plod i budoucí vývoj dítěte, sem tam může nějaké kvůli téhle diagnóze i umřít, ale to se holt stává. Přitom ta kompenzace je většinou tak jednoduchá a nezatěžující, stačí to jen vědět. Osobně bych si spíš pořádně ohlídala, že ten test provedou, jak mají, než ho vypustila vůbec.

Jinak s tím omezováním cukrů, týká se to i složitých sacharidů, které jsou třeba v pečivu, přílohách typu brambory, rýže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
5.1.16 12:13

@Anonym888 A byla jsi opravdu na lačno? Žádné kafe s mlíkem (jako já :lol:), v noci žádný omylem vypitý džus…a kolik ta glykemie byla? V těhotenství se žádná dieta nedrží, samozřejmě když omezíš sladké, tak to bude jenom dobře. Pak se např. doporučuje nejíst ovoce na noc, ale spíše ráno a přes den, naopak mléčné výrobky ne ráno…ne vynechat, jen vhodněji přes den rozložit. A paní anonymní prosím neposlouchej-a její gynekolog je taky asi dokonalý odborník, který se pravidelně vzdělává a udržuje si potřebný přehled :roll:. To je jako kdybych řekla, že kdysi se nedělaly ultrazvuky a proto neexistují vývojové vady a postižené děti :nevim:
A zátěžový se jmenuje, protože zatěžuje slinivku k tvorbě insulinu-což je její práce. Když sníš velký kus čokoládového dortu, je to to samé :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
5.1.16 12:27

Právě jsem nic nejedla, večeřela jsem v půl 6 večer pouze housku se šunkou a piju jen vodu, sice s bublinkami, ale bez příchutí, vždycky jsem měla cukr v pořádku i na začátku těhotenství, tak mě to ted překvapilo.. :nevim: zarazi me, ze ani nic nemusim resit a chodit na zadny kontrolní test, ale je pravda, že nejsem doktor a slyšela jsem dneska poprvé, že se test vůbec nemusí provést, kvůli zvýšené první hodnotě (kolik ji mám nevím, dozvím se asi až na kontrole u lékařky)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68931
5.1.16 12:31

Tak v těhotenství, je-li prokázaná cukrovka, se dieta drží, těhotenská diabetická, což není nic drastického a naopak je to velmi zdravá a vyvážená strava, ale ty sacharidy se holt počítají a kontroluje glukometrem, než se to vychytá, ono to kolikrát umí ráno vylétnout i po krajíci chleba. Ale prostě - důležité je o tom vědět, pak už ta opatření nijak strašná nejsou a naopak jejich prospěch může být ohromný oproti stavu, kdy se na to kašle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.1.16 14:26

Jíst zdravě je vhodné kdykoliv, natož v těhotenství, to mi nemusí nikdo studovaný v bílém plášti říkat. Kus čokoládového dortu nejíme nikdy.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex