Golfky - obecnější otázky

1371
26.10.10 10:58

Golfky - obecnější otázky

Omlouvám se za už 1000× ohraný téma, ale …
Prosím všechny provozovatele golfek, kdo najde trochu času a bude ochoten tu prohloubit znalosti – mám 6+1 otázek. Budu ráda, když odpovíte třeba jen na některé z nich.

1) Je ještě jiný golfáč, který umí předklonit boudičku jako Peg Prego Pliko P3 / OBR č. 1

1. Je praktický mít pultík na madle (nápoje, drobnosti)? /OBR č. 2
  2. Je praktický mít pultík na hrazdičce u mimča? /OBR č. 2
  3. Jaký je rozdíl mezi golfkama se všema zdvojenýma kolečkama X se zdvojenýma jen předníma kolečkama X s jednoduchýma všema kolečkama?
  4. Je velký rozdíl mezi tím, když jsou přední kolečka stejně daleko od sebe jako zadní kolečka nebo když jsou přední kolečka blíž u sebe (jakože se kočárek dopředu sbíhá?) /OBR č. 3
  5. Využíváte opravdu často nastavení nožiček do lehu, resp. obešly byste se bez toho? (Jen dodávám, že na delší procházky máme velký sporťák, golfky chci jen na cesty na hřiště, do krámu, na přejetí na návštěvu apod.)

A 7) když projdete následující požadavky a zjistíte, že takový golfky doma vlastně máte a jste s nimi spokojení, písněte prosím jejich značku/název nebo i fotku … a klidně i to, jestli se jich nechcete v horizontu půl roku zbavovat třeba :wink:
o Spojená rukojeť
o Ne moc robustní boudička, radši snadno sundavací, nebo aby šla dobře splácnout dozadu a dítě vidělo kolem sebe
o Široký lůžko (pohodlný pro ramínka)
o Flexibilní kšíry (že se za zády vyháknou a dítě se může předklonit)
o Pevný zádíčka (ne jen látkový, co se prohnou pod dítětem)
o Polohovatelný záda (ale do úplného 180° lehu být nemusí – na spánek to nebude)
o Pevný „bidýlko“ pod nožičkama (ne jen popruh)
o Dobře přístupný a veliký košík
o Zaaretovací otočný kolečka
o Pokud možno dobře odpérovaný
o To vše spíš ve váhově i vzhledově spíš subtilnějším provedení – robustní máme sporťák, tak chci nějakou lehčí a jednoduchou alternativu (ale uplně ultralehkej ani ultraskladnej být nemusí - do auta ani do schodů ho tahat nebudu).

Děkuju všem, kdo si dají tu námahu a čas nám pomoci při výběru.

Příspěvek upraven 26.10.10 v 11:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1371
26.10.10 11:00

obrázky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
26.10.10 11:19

Ahojky! Já ti asi na moc otázek neodpovím, protože nejsem znalec kočárků - hned ten první co jsem si vybrala mi vyhovoval maximálně :palec:
Já mám CAM Apollo - nevím, jestli se ještě vyrábí, kupovali jsme ho před 3 lety
Pultík má nahoře i dole u mimča - já jsem to hojně využila. Kubík si k sobě naskládal hračky i pití a měl všechno při ruce, já tam mívala telefon, ale daly se oba sundat, takže kdybys je tam nechtěla, lze to i tak.
Košík byl dost velký, dokonce tak, že jsem tam narvala i 2 igelitky s nákupem 8-o :lol:
Já polohování nožiček využila. Nikdy jsem neodhadla, kdy syn usne, přes den to měl různý a když jsem mu nechala nožky viset, tak je pak měl otlačený. I když my jsme je používali na delší cesty.
Kolečka přední mám zdvojené, nevím, jak by se jezdilo s jednoduchýma, ale jak někdo říká, že se mezi zdvojené zadrhávají kamínky, tak mně se to nestávalo :nevim: A to jsme jezdili převážně po štěrku a lesních i polních cestách - takže i odpružení bylo super.
Asi jsem ti moc nepomohla, ale holky znalkyně ti určo poradí :kytka: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
26.10.10 11:20

ahoj ja mela sportak (golfky) od Hauck. Priblizne tento (ten muj nemohu najit) http://kraspol.com/…-6-hauck-394 Myslim,ze splnuje spoustu tvych pozadavku.

Příspěvek upraven 26.10.10 v 11:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
26.10.10 11:29

..jo a naprosta spokojenost. Chtela jsem hlavne velky kosik a aby sla operka zad uplne polozit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
26.10.10 15:21

Rampepurno,
určitě neodpovím na všechno..

1. překlápěcí boudičku má určitě kočárků více. minimálně cybex callisto 2010 má luxusní překlopení.
  2. pultík na madle praktický je, ale nemusí být nutně z plastu a bych řekla, že právě naopak.. koupila jsem si pultík sunshine kids a ten byl super, a dá se v případě poztřeby umýt, vysypat..
  3. pultík u dítěte - netroufám si soudit, mi přijde jako zbytečný krám, u straších dětí, které by ho třeba využily, spíš naopak preferuju kočár bez madla, aby si vylezly do kočáru sami..
  4. rozdíly mohou být např. v ovladatelnosti. kočár s 4 jednoduchými koly zatáčí lépe než se zdvojenými koly. do zdvojených kol se může chytat svinstvo, listí, sníh apod.

ta zdvojená mi přijdou taková více neohrabaná.. můžu porovnat callisto/chicco multiway,/cybex ruby/quinny zapp.
a onen cybex se mi vozí nejlépe (zapp je na mě nízko, ale kola jsou dobrá..)

1. nevím
  2. používala jsem quinny zapp, který není ani do lehu, natož nějaké nohy.. a Vojta v něm byl 1000× spokojennější než v chiccu. callisto se mu taky líbí, ale v něm byl prárkát, je pro miminko. ruby nemá polohovací nohy..

řekla bych, že záleží spíše na pohodlí sedáku a na tom, aby tam byla opěrka na nohy, ne aby sedátko končilo a byl tam pásek na nohy.. jak je to u moona/espira/BP, zappa apod. kočárků mi přijde pro děti celkem pohodlné, resp. náš si fakt nestěžoval.. (i v zappkách usínal a chrněl!) 7)
můj ideální golfáč je teď zrovna cybex callisto.
má:
spojenou rukojeť, vysokou (ideální pro vyšší rodiče)
skládá se do deštníku, vleze se mi na šířku do mazdy 5. skládá se i s madlem, se vším.
je velký - Vojta není prcek a zádovku má i teď akorát, vyspí se v něm, jen nohy mu pochopitelně visí.
verze 2010 má překlopnou stříšku, já mám 2009, z nejrůznějších důvodů, a i u ní je krytí stříškou větší, než mám u sporťáku..
pásy se mi líbí, ale nesplňují co chceš ty - jsou to pětiboďáky a vyvléknout moc nejdou, ..
košík je klasický jako u všech golfek. prostorný mně přijde dost,a el není přístupný v poloze leh.
leh je hodně velký. 180°to není,ale na sedák se pohládá vložná taška pro mimčo, takže 170°?
aretování kol je nádherný, jen se zacvakne a kolo se pak pohybem samo dostane do dané polohy.
pod nožičkama to pevné není, je to jen proužek plastu, prootže by se jinak nedal složit do deštníku..

já jsem spokojená. mám ho jako doplněk ke sporťáku, moentálně jsemho radši schovala, páč si ho Vojta dost oblíbil.. tak aby pak nežárlil kromě miminka ještě i na kočárek.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
26.10.10 20:26

Ja uz bych jen dodala (jakozto uz pulrocni uzivatelka Callista), ze ted kdyz je dite obleceny v zimni bunde, tak v sede uz tam na sirku tak moc mista neni, uz ma ruce jakoby pred tou postranni konstrukci. Kdyz ho ale sklopim do lehu, tak po stranach ma jen latku a to uz se vejde v pohode (i s fusakem, ktery jsem tam vmontovala).
V pripade zajmu muzu dat fotku zimniho ditete v Callistu. Malymu je 18 mesicu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1470
4.11.10 20:38

Ahoj :)
Přidám svojí trochu zkušeností.
Nakonec jsme pořídili kočárek laciný CAM FLIP a strašně lituju.
 http://www.eshopbaby.cz/…k-cam-p4729/

1. určitě jo, nevím ale který. Mám u sporťáku a stejně moc nepoužívám, buď kouká, nebo zababuším do deky
  2. držák na nápuje je dobrý, ale celej pultík není nutný, já bych ho nechtěla
  3. nechtěla bych
  4. odpověděla Nataša, můj kočár má kola zdvojená a je hrozný ho tlačit
  5. nevím
  6. Chtěla jsem polohování nožiček když mi v tom náhodou usne - ta část je stejně tak krátká, že už v roce a půl jí nohy vysí až hrůza.A to je taková normálně velká. Není to jen Cam, stejné je to skoro u všech golfek. Lepší službu podle mně udělá pohodlný sedák a šikovná podnožka jako u Quiny/Zapp nebo Casualplay/Skyline.
  • Pouvažuj o váze. Můj „tank“ má 8 kg + dcera 13.5 + kabelka, plenky… Takže mít kočár o 3 kg lehčí je fakt znát. A to nejsem žádný tintítko a mám co dělat.
  • Sundavat madlo před skládáním kočárku je strašněj „vopruz“ pardon ten výraz. Člověk si zvykne, ale štve mě to!
  • Flexi kšíry mi nepřijdou důležitý, golfky bývají dost otevřený, takže uvidí i tak
  • Spojená rukojeť by byla asi fajn, ale naučila jsem se jezdit jednou rukou i s tím svým tankem
  • pevný bidýlko mi taky nepřijd důložitý a navíc bude mechanicky namáhaný - možný kámen úrazu a bude přidávat kočárku na váze
  • dobře odpérovanej golfáč neexistuje, pokud je to fakt lehkej gofáč. I MacLaren XLR je tvrdej proti Teutonii a ta nemá moc měký pružení.

Dnes bych volila z těchto kočárků
http://www.malvik.cz/…kolekce-2010
http://www.malvik.cz/…pp-Xtra-2011
ale u obou mě štve, že nemají madlo, to malá hodně chce.

Kdyžtak se ptej sz :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
4.11.10 21:33

Keit - jen technická, na zappa pasuje madlo z chicca (multiway, CT 0.4) - používala jsem ho zpočátku (měla jsem ho na speediho a náhodou zjistila, že pasuje i na zappa). zpočátku může jít hůř nasazovat,ale jde to.. jen se člověk nesmí bát pořádně zabrat, jak má zapp trošinku jinej profil té kovové části..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1470
5.11.10 14:03

Natašo děkuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.12.10 16:29

Ahoj, ja take dlouho vahala, ktery vybrat, ale protoze mam sportak od x-landeru, ktery ma skoro vse co jsem si prala, tak u golfek jsem slevila z pozadavku a nakonec jsem poridila Bebe Confort MILA…Mala je tam spokojena, pasy ji nevadi, takze madlo nepotrebujeme a perfekyne se sklada, brala jsem ho i na dovcu do letadla a velka spokojnost…Ted to mozna najdes pod Maxi COsi…kazdopadne jsem mela vyhlidnuty jeste ABC Design Amigo, protoze ten mel vsechno- madlo, sklopnou strisku, lze na nej upevnit autosedacku Maxi Cosi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí