Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Poradte máme náš milovaný GT3 od Perega a na jaře ho chci vyměnit za golfky. Dejte typ na ceně ,až tak nezáleží. Díky Hana
Ahoj, já teda nevím, ale já bych golfky pro takhle velký dítě teda už nekupovala. Když jste je nekoupili doted, tak ted, když už má chodit samo pěšky, mi to přijde zbytečný.
Radka, 2 děti
Koupili jsme úplně obyč golfky za 800Kč na výlety busem.Syn se do nich vešel, i když je nadprůměrně rostlý.
Ono taky dost záleží na tom, k čemu je budeš využívat a jaké máš dítě. My už teď kočár bereme zcela výjimečně, většinou když je krize (jako dneska) a potřebuju, aby spala. Anežka mi od Vánoc nespí přes, OBČAS mi usne v kočáru, ale jinak ho nepoužíváme. Já jsem měla nejdřív trojkombinaci, pak jsem ji asi po půl roce vyměnila za sporťák-golfky Babypoint Sprint, protože jsme bydleli ve druhém patře bez výtahu a kočár neměli kde dole nechávat, takže jsem tahala 17kg kočár a několikakg dítě plus nákup do druhého patra. Se Sprintem jsem náramně spokojená, žádný luxus to není (stál asi 3kg), ale nenapadá mě teď, co mi na něm chybí nebo chybělo. Pak jsem ještě dostala od kamarádky obyčejné golfky s kolečky do terénu (takže ne ty úplně levné lehounké) a ty jsem brala na cvičení, kde se kočárky poutají cyklozámkem k tyči. Taky jsem ho brala na cesty k našim, jezdili jsme vlakem a Sprint se neprojel uličkou mezi sedačkami (golfky taky ne, ale ty šly na tu chvilku trošku jako složit, a tím se kolečka trochu přiblížily k sobě a my se vešli). Jinak golfky nejsou pohodlné na spaní, já bych tam Anežku spát dlouho nechávat nechtěla, Sprint se dá polohovat úplně do lehu. Pokud se nám povede mít další dítě, uvažuju, že do něj pořídím tašku na mimi a budu ho používat podstatně dřív než až bude dítě sedět. Do tramvaje a autobusu ho sama unesu celkem v pohodě, Anežka v něm pohodlně spí a dá se s nim jet i do trochu horšího terénu než jen po asfaltu ve městě. Nechci tento kočár vnucovat, spíš radím dát si pozor na to, co od kočáru čekáš. Pokud ho chceš jen na občasné přejíždění, tak stačí obyč golfky. Pokud ale počítáš s tím, že v něm bude dítě spát, tak bych rozhodně pořídila něco s polohováním do lehu a polohovací opěrkou nohou. Úžasná je taky stříška s odkrývacím okýnkem.
pokud chceš opravdu golfky, koupila bych jetého zappa. je i pro větší dítě /před týdnem si do něj ze srandy sedla moje 5 letá neteř
/ dá se pak ještě slušně prodat. nebo využít pro další dítě - podvozek pod sedačku.
P.s. ne každé 2,5 leté dítě se obejde bez kočárku! znám takové které už od 1,5 roku chodilo všude samo a pak takové, co se v 18m naučilo teprve pořádně chodit a do 3 let se vozilo v golfkách, hlavně, když bylo potřeba ho udržet v klidu ![]()
Ahojki, já se ve 2 letech zbavila klasických golfek a koupila jen takové ty lehké se stříškou, měly dokonce i polohovací záda, ale už to nebylo moc potřeba,,,, tuším za 1100,– Kč..... právě jen na cesty do města a do velkých obchodních center,,,, tam to dítko prostě celé neušlape. Takhle jsme je občas využívali cca do 3 let a supr. A.
Ahoj,
taky myslím, že 2,5 leté dítě už se nemusí vozit v kočárku
Vzpomínám si, že jsem syna vozila naposled právě ve 2,5 letech, ale to byl zrovna nemocný pak už se nevozil. Ovšem pokud chodíte často a daleko pěšky tak to je něco jiného samozřejmě, ale to už určitě stačí něco jednoduchého ![]()
Ahoj tak já golfky protože se nám rozbili kupovala holce ještě ve třech letech .Nedokážu si představit jak by zvládala naše celodení výlety byli jsme na colodeních tůrách v Norsku a Dánsku a to bych se s ní teda nehádala jestli chce chodit, chodí dost nerada ,když jí dám do kočárku tak jsme všichni spokojení.Jo a v těchto zemích vozili i děti pětiletý až už mi to připadalo divný tak neše Val vypadala ještě normálně.Kup si nějaký obyč a aspon trochu polohovací, protože jestli někdy jezdíte na celodení výlety tak se to využije.
Ahoj ZUZAN
Hezký den ,moc všem děkuji za názory.Golfky určitě ještě pořídíme, protože jak psala Zuzan tak si nedovedu představit celodení výlet bez kočáru.Ještě jednou děkuji Hana
![]()
Ahoj, já je koupila i když už je velkej, protože když půjdu na delší procházku nebo v době kdy spí, tak mi kočárek poslouží
. Mám Espiro magic 3 a na tohle je podle mě ideální a i cenově, dá se sehnat už od 2400,– Katka ![]()
Jak říká Nataša, šla bych do zappa, a opět musím říct -pliko, větší golfky fakt asi nejsou.Nebo Pliko lite.
Ahoj maminky, mám 2,5 letého syna a chtěla jsem už kočárek dát definitivně pryč, jenže po tom, co jsem s ním šla párkrát do města nebo na delší procházku, jsem zjistila, že to ještě opravdu nejde, když ho začly bolet nožičky chtěl samozřejmě nosit a to už teď tedy opravdu nebylo možné, takže i já nakonec sháním kočárek a budeme pokračovat dál, i když už spíše jen pro jistotu. Takže neodsuzujte maminky, které vozí i větší dítka v kočárku, opravdu je každé jiné a neděláme to jen z pohodlnosti ![]()