Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj holky nevíte, zda je normální tento graf? myslíte že i přes tyto hodnoty můžu být těhotná MS stále nedorazila, mkrknětena odkaz: http://www.womenzone.cz/…regraph.ashx?…
No možná je všechno, ale křivka je divná, možná máš málo progesteronu. Na zjištění těhotenství je lepší udělat si test, a v pokud máš takovouhle křivku často, potom bych přinejmenším zkusila i ovulační testy, nebo to spíš rovnou řešila na gyndě (pokud chceš dítě).
Genni - asi tě nepotěším, ale mě to připadá jako anovulační cyklus. To první měsíc, co měříš?
Mě se to taky jeví jako anovulační cyklus, to zvýšení na 37°mohlo být způsobeno čímkoliv, ale pak teplota poklesla zase zpátky. Možná taky proto MS nedorazila, někdy je při anovulačních cyklech nutná vyvolávačka.
souhlasím s holkama přijde mi to jako anovulační, záleží na tom jestli si opravdu poctivě měřila ve stejnou hodinu a hned po probuzení bez pohybu, ale to jistě víš ![]()
Já když jsem si měřila bazální teplotu tak mi po otěhotnění stoupla a držela se od 36,7 až 37,1.Doktor mi pak říkal že v těhotenství se teploty pohybují okolo 37.Takže si myslím že těhotná nejseš.Přeji ale aby to brzy vyšlo.
ahoj - taky se mi cyklus jeví jako anovulační
, ale to máme občas každá
- buď málo progesteronu jak píše Pudla,nebo nějaké stresy?
Tak jak pisou holky,tipla bych to na anovulacni
Jak dlouho meris?
začala jsem meřit BT, abych zjistila co se v mojem těle děje a nemusela zbytečně chodit na vyvolávačky, začátkem měsíce jsem si ještě myslela, že by to mohlo být celkem ok, jen delší cykly - no už je mi jasné, že něco v pořádku není. Nevíte prosím někdo čím by to mohlo být?
1. neúplný cyklus co meřím BT
v březnu jsem vysadila HA (zdravotní důvody, nejsem snažilka - zatím), pravidelnou ms jsem před HA neměla, po vysazení první cyklus cca 70 dní (to prý ještě fungují zbytky HA v těle), poté jedna ms v červnu po hormonálním zásahu,
23. srpna vyvolávačka (den před ms teplota 36,9, proto nejspíš ty vyšší teploty na začátku cyklu)
No graf je jasne anovulacni,takze to bude chtit poresit s doktorem a srovnat hormony.
Drzim palce.D.