Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
On spíš zjištoval čím krmím protože si prý na purinu nezačaly štěžovat jen jednotlivci ale i chovné stanice tak to začal zjištovat. Sama jsem se ptala co by doporučil a jasně pokud to prodává doporučí tohle ale říkal určitě se ještě mrkněte na jiné značky já jen že vám na tyhle můžu sehnat lepší cenu cca 1300kč-14kg. Kloubní taky moc nedoporučil ale ale ale chovatelka zase doporučuje jen od 4-9m přidávat tak vtom by se prase vyznalo ![]()
je pravda že u tohodle psa bude spotřeba velká a všeho, stím jsem dotoho šla a pokud jí mám dát granule za 1400 nebo 1600kč tak to už takovej rozdíl není-když si vezmu kolik stojí případná léčba
![]()
@kap.ka.ka píše:
Na staré šarži máš jakého výrobce?…dříve byla Francie a Itálie…o tom, že se tyto granule vyrábějí v Polsku se diskutuje už od roku 2009…
Chtěla jsem napsat, že mě zajímá, zda už k tomu došlo…ale je to jedno. Zkusila jsem koupit kdysi všemi doporučované lososové naší alergické feně (asi 500 g) a osypala se do hodiny, čili za nás tuto značku raději ne.
oni tam prý změnily továrnu či co
asi se zase šetří… jen jestly to není někde blíže ke kafilerce ![]()
@kap.ka.ka píše:
Heleď, tu aroganci sis tam dosadila nejspíše ty sama…nemyslíš?
Pokud máš problém, tak si ho vyřeš.
Já mám psa z útulku, který měl zažívací problémy, takže mám načteno opravdu velké množství rad a doporučení(což v současné době asi jen tak někdo nedělá a raději se jen ptá), které jsem i na našem psu odzkoušela.
Jsem ráda, pokud někomu pomůžou…a nemusí tomu obětovat tolik času jako jsem proseděla a pročetla já.
Je samozřejmě spousta věcí, o kterých nemám ani tucha…ale proto nebudu nikoho virtuálně nepadat, že?![]()
![]()
P. S. - že by potrefená husa?
![]()
![]()
Měla jsem za to, že diskuze je k diskutování, a tady to je navíc o radách, které si samozřejmě i já ráda od ostatních vezmu.
Howgh.
Ano tvoje příspěvky mi opravdu přijdou jako arogantní! Všechno víš všechno znáš. Cpeš tu lidem, že co je dobrý pro tvýho psa, tak určitě i pro ostatní to bude super
Arogantní otázka : Umíte číst? Na tom by si smsla leda slepice
![]()
@kap.ka.ka píše:
Na staré šarži máš jakého výrobce?…dříve byla Francie a Itálie…o tom, že se tyto granule vyrábějí v Polsku se diskutuje už od roku 2009…
Chtěla jsem napsat, že mě zajímá, zda už k tomu došlo…ale je to jedno. Zkusila jsem koupit kdysi všemi doporučované lososové naší alergické feně (asi 500 g) a osypala se do hodiny, čili za nás tuto značku raději ne.
Kamaradka mela s timhle krmivem taky dost negativni zkusenost. Se psem alergikem slusne zamavalo. Je to uz par mesicu zpatky, ale vim, ze kdyz jsme to resily, porovnavaly jsme slozeni v anglictine a cestine. To by jeden nerekl, jaci to jsou basnici. Ono je i otazka, co v tom krmivu psovi vlastne vadilo a na co je alergicky. Kamaradky pes mel problem s kurecim. A i kdyz krmivo je lososove, ve slozeni se vyskytuje polozka zivocisny tuk. A asi tam holt nejaky kureci protein byl. Jinak vadit mohl i kukuricny lepek, ale tezko rict. Tohle krmivo proste nebrat. ![]()
@STEVIANKA píše:
On spíš zjištoval čím krmím protože si prý na purinu nezačaly štěžovat jen jednotlivci ale i chovné stanice tak to začal zjištovat. Sama jsem se ptala co by doporučil a jasně pokud to prodává doporučí tohle ale říkal určitě se ještě mrkněte na jiné značky já jen že vám na tyhle můžu sehnat lepší cenu cca 1300kč-14kg. Kloubní taky moc nedoporučil ale ale ale chovatelka zase doporučuje jen od 4-9m přidávat tak vtom by se prase vyznalo
je pravda že u tohodle psa bude spotřeba velká a všeho, stím jsem dotoho šla a pokud jí mám dát granule za 1400 nebo 1600kč tak to už takovej rozdíl není-když si vezmu kolik stojí případná léčba![]()
![]()
A muzu se treba zeptat, jak jsi na tom s mistem (kvuli mrazaku) a zpocatku casem (jak se do toho dostanes, je to prace na max 10 minut denne)? Jestli bys nechtela zkusit treba krmeni klasickou stravou. Pro psa je to podle me nejidealnejsi a cenove to vychazi podstatne prizniveji nez nejake slusnejsi granule.
@STEVIANKA
K te kloubni me jeste napada sulc z veprovych nozicek. Myslim, ze na klouby super. Nase fenule to miluje.
@katty89 píše:
@STEVIANKA
K te kloubni me jeste napada sulc z veprovych nozicek. Myslim, ze na klouby super. Nase fenule to miluje.
@STEVIANKA
Ja mam jen maleho psa, tak na chlapa vzdycky dost zbyde. U nas byl vrchol, kdyz jsem prisla domu se slovy: Koupila jsem psovi pstruha, kdyz ho nebude zrat, udelam ti ho k veceri.
To jsem byla malem vymenena. ![]()
@katty89 píše:
A muzu se treba zeptat, jak jsi na tom s mistem (kvuli mrazaku) a zpocatku casem (jak se do toho dostanes, je to prace na max 10 minut denne)? Jestli bys nechtela zkusit treba krmeni klasickou stravou. Pro psa je to podle me nejidealnejsi a cenove to vychazi podstatne prizniveji nez nejake slusnejsi granule.
blbě
kdybych byla na MD tak není co řešit…ale snad i to se zadaří
@STEVIANKA
Jak říkám, není to žádná věda. Večer vyndáš maso, necháš ho rozmrazit, přistrouhneš nějakou zeleninu/ovoce, přidáš nějakou přílohu… Nebo jednou za čas namasakruješ v robotu zeleniny víc a zamrazíš. Mně zabere nejvíc času to, že musím dělat 50g porce, takže krájet atd. A že bych fence dala třeba celé křídlo, stehno aj., to jaksi není dost dobře možné. Asi by to ani neunesla. Vy byste měli asi maličko větší porce. ![]()
@katty89 píše:
@STEVIANKA
Jak říkám, není to žádná věda. Večer vyndáš maso, necháš ho rozmrazit, přistrouhneš nějakou zeleninu/ovoce, přidáš nějakou přílohu… Nebo jednou za čas namasakruješ v robotu zeleniny víc a zamrazíš. Mně zabere nejvíc času to, že musím dělat 50g porce, takže krájet atd. A že bych fence dala třeba celé křídlo, stehno aj., to jaksi není dost dobře možné. Asi by to ani neunesla. Vy byste měli asi maličko větší porce.
Tak to se máš - porce 50 g…naše feňule mívá tak kolem půl kila, a sama váží plus mínus 12…je fakt, že nejhorší práce je u nás taky to porcování, pak už to je pohoda…
Pro velkého psa sice odpadá porcování
, ale zase to chce veliký mražák, nebo nějaká jatka v místě bydliště
.
@Nejhodnější píše:
Ano tvoje příspěvky mi opravdu přijdou jako arogantní! Všechno víš všechno znáš. Cpeš tu lidem, že co je dobrý pro tvýho psa, tak určitě i pro ostatní to bude super![]()
Arogantní otázka : Umíte číst? Na tom by si smsla leda slepice
![]()
Hele, „děvče“, tady se radí - Vám osobně nic necpu, pokud jsem si všimla, sama jste se do diskuze zapojila. A granule, které mají na prvním místě pšenici, jsou samozřejmě vhodné pro slepice, nikoli pro psy, o nic jiného nešlo (snad jste to nevzala osobně
…možná by stálo za to nebrat se tak nesmírně vážně
)…přeji fajn klidný večer
.
@kap.ka.ka píše:
Tak to se máš - porce 50 g…naše feňule mívá tak kolem půl kila, a sama váží plus mínus 12…je fakt, že nejhorší práce je u nás taky to porcování, pak už to je pohoda…
Pro velkého psa sice odpadá porcování![]()
![]()
, ale zase to chce veliký mražák, nebo nějaká jatka v místě bydliště
.
Normálně ti závidím.
Půl kila denně, to je pro mě sen. Já jsem totiž ujetá a hrozně mě baví fence žrádlo chystat (vůbec ráda vařím, se stejnou radostí chystám i maželovi
). Takže čím víc, tím pro mě líp. Navíc vzhledem k naší spotřebě pro nás není reálné ani to, že bychom zkusili vzít nějaké krmné maso. Ne, že bych chtěla na fence šetřit, ale hrozně mě láká jejich sortiment. Některé věci prostě v řeznictvích neseženu. A i kdybychom se s objednávkou k někomu přifařili, tak abych sekala kilovou štangli sekáčkem na 20 kusů… To by asi nedopadlo dobře.
Takže většinou beru v řeznictví tak 5 druhů zboží po 30dkg, což nám vydrží přes měsíc.
Peču i psí sušenky (chutnají i maželovi), takže sfouknu dvě mouchy jednou ranou. ![]()
@kap.ka.ka píše:
Hele, „děvče“, tady se radí - Vám osobně nic necpu, pokud jsem si všimla, sama jste se do diskuze zapojila. A granule, které mají na prvním místě pšenici, jsou samozřejmě vhodné pro slepice, nikoli pro psy, o nic jiného nešlo (snad jste to nevzala osobně![]()
![]()
…možná by stálo za to nebrat se tak nesmírně vážně
![]()
![]()
)…přeji fajn klidný večer
.
Potvrdila jsi můj názor - arogantní nána
- jo beruško a klidně mě nahlaš ![]()
Na staré šarži máš jakého výrobce?…dříve byla Francie a Itálie…o tom, že se tyto granule vyrábějí v Polsku se diskutuje už od roku 2009
…