Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
A kvůli čemu se vlastně hádáte? Já jsem to nějak nepochopila.
Že kap.ka.ka se pustila do zadavatelčiných granulí? To bylo přece v pořádku, je to šrot. Nezdálo se mi, že to měl být nějaký útok na zadavatelku, že je blbá, protože to neví. Prostě jí chtěla upozornit, že granule nejsou kvalitní. V čemž s ní naprosto souhlasím. Žádnou aroganci nikde nespatřuji. ![]()
@STEVIANKA píše:
Pes vegouš
http://www.dnmcompany.cz/index.php?…
Super.
A to složení je opravdu hypoalergenní. Docela by mě zajímalo, jak to mají ochucené, že to ten pes žere. Pravda je, že moje psice miluje olivový olej. Když jí s ním zakápnu zeleninu, sežere to klidně bez masa.
Ale pravdou je, že kdyby denně dostávala stravu 100% rostlinného původu, tak mě asi brzo pokouše.
@STEVIANKA píše:šmankote to snad není pravda
Pes vegouš
http://www.dnmcompany.cz/index.php?…
http://www.hafici.cz/…-u-psu-8055/ Ehm… I když zase na druhou stranu si myslím, že spousta psů už vegetariány prakticky je - stačí se podívat, kolik % masa obsahuje většina komerčních granulí. Akorát v takových případech si to páníčci neuvědomují a spokojeně solí tisícovky za obilí.
@katty89 píše:
http://www.hafici.cz/…-u-psu-8055/ Ehm… I když zase na druhou stranu si myslím, že spousta psů už vegetariány prakticky je - stačí se podívat, kolik % masa obsahuje většina komerčních granulí. Akorát v takových případech si to páníčci neuvědomují a spokojeně solí tisícovky za obilí.
A někteří ani nemají ty granule a žerou zbytky. Co jim kdo hodí. ![]()
@Nejhodnější píše:
A někteří ani nemají ty granule a žerou zbytky. Co jim kdo hodí.
Myslíš jako zbytky od lidského jídla? Babička z vesnice má vořecha a nějaké kočky a zbytky jim taky dává. Samozřejmě zbytky relativně vhodné - žádný guláš nebo podobné věci. Ale když zbydou nějaké kůže, chrupavky, vnitřnosti, tak to zkrmí. Její pes třeba miluje rohlík namočený ve vývaru. Ale to je spíš výjimečně.
Dostávají samozřejmě i normální jídlo (resp. pro ně vhodnější). A co se pamatuju, jednou zachránila z lesa podvyživené štěně. Vypadalo fakt hrozně. A když ho dala trochu do kupy, vykrmila ho výpekem z husy, do kterého namáčela chleba. Jako ne, že mu dávala jen to, ale každý den mu toho trochu šoupla a pesan se spravil fakt nádherně.
@katty89 píše:
Myslíš jako zbytky od lidského jídla? Babička z vesnice má vořecha a nějaké kočky a zbytky jim taky dává. Samozřejmě zbytky relativně vhodné - žádný guláš nebo podobné věci. Ale když zbydou nějaké kůže, chrupavky, vnitřnosti, tak to zkrmí. Její pes třeba miluje rohlík namočený ve vývaru. Ale to je spíš výjimečně.Dostávají samozřejmě i normální jídlo (resp. pro ně vhodnější). A co se pamatuju, jednou zachránila z lesa podvyživené štěně. Vypadalo fakt hrozně. A když ho dala trochu do kupy, vykrmila ho výpekem z husy, do kterého namáčela chleba. Jako ne, že mu dávala jen to, ale každý den mu toho trochu šoupla a pesan se spravil fakt nádherně.
Nemám nic proti normálním zbytkům, ani proti kostem ne, jelikož dřív psi nežrali nic jiného a jak prospívali… To jen tahle naše moderní doba nutí dělat lidi to, co by je před lety ani nenapadlo ![]()
Spíš jsem to myslela tak, že lidi co mají psy uvázané u boud a všimnou si jich jednou za týden ( a těch je furt dost ) a občas jim hodí chleba, rohlík, brambory
a pes to sní jelikož co jiného mu zbyde že… Nebo takové množírny a továrny na štěňata, tam krmí matky těch nádherných, rozkošných štěňátek načančaných na netu bez PP, třeba jen ovesnými vločkami ( je to levný že ). A samými nejlevnějšími hnusy, takže mě totálně dokáže nas…štvat když si někdo koupí vořecha za x tisíc a ještě se prsí jak má čistokrevného pejska, který stál 8000
No jo to se to pak množkám podniká.
![]()
@Nejhodnější píše:
Nemám nic proti normálním zbytkům, ani proti kostem ne, jelikož dřív psi nežrali nic jiného a jak prospívali… To jen tahle naše moderní doba nutí dělat lidi to, co by je před lety ani nenapadlo
Spíš jsem to myslela tak, že lidi co mají psy uvázané u boud a všimnou si jich jednou za týden ( a těch je furt dost ) a občas jim hodí chleba, rohlík, brambory![]()
![]()
![]()
a pes to sní jelikož co jiného mu zbyde že… Nebo takové množírny a továrny na štěňata, tam krmí matky těch nádherných, rozkošných štěňátek načančaných na netu bez PP, třeba jen ovesnými vločkami ( je to levný že ). A samými nejlevnějšími hnusy, takže mě totálně dokáže nas…štvat když si někdo koupí vořecha za x tisíc a ještě se prsí jak má čistokrevného pejska, který stál 8000
![]()
![]()
![]()
No jo to se to pak množkám podniká.
![]()
O množírnách mi vůbec nemluv. To je hnus největší.
Tuhle psala na ifauně paní o problémech s 11ti týdenní čivavou. Že jim znečisťuje postel, venku se nevyvenčí, všeho se bojí… Ve finále z ní vylezlo, že jí měl chovatel v kleci. Štěně byl evidentně zvyklé čůrat pod sebe, venku pravděpodobně nikdy nebylo… Na tohle se prostě nedá nic říct. Lidi jsou hloupí. Kamarádka si třeba koupila jorkšíra za 7tisíc. Byl nadpočetný, takže nedostal PP. Rodiče i sourozenci PP měli.
Ve finále vůbec nevypadá jako jorkšír, ale spíš jako jezevčík. Sama jsem jednoznačně za psa s PP a to ještě po pečlivém výběru chovatele. Protože i ty PP chovatelé stojí někdy za to. Pořád je to ale podle mě lepší než podporovat množírny. A když někdo argumentuje tím, že nepotřebuje psa na výstavy? Taky mám psa s PP a výstav se neúčastníme. Prostě můj názor je ten, že když chci psa daného plemene, beru s PP. Voříšků jsou plné útulky a kdybych nějakého chtěla, poohlédnu se tam. Rozhodně za něj ale nebudu dávat 7tisíc, čímž bych podpořila množitele v jeho další práci. Tohle téma mě fakt šíleně vytáčí.
@katty89 píše:
O množírnách mi vůbec nemluv. To je hnus největší.Tuhle psala na ifauně paní o problémech s 11ti týdenní čivavou. Že jim znečisťuje postel, venku se nevyvenčí, všeho se bojí… Ve finále z ní vylezlo, že jí měl chovatel v kleci. Štěně byl evidentně zvyklé čůrat pod sebe, venku pravděpodobně nikdy nebylo… Na tohle se prostě nedá nic říct. Lidi jsou hloupí. Kamarádka si třeba koupila jorkšíra za 7tisíc. Byl nadpočetný, takže nedostal PP. Rodiče i sourozenci PP měli.
![]()
![]()
Ve finále vůbec nevypadá jako jorkšír, ale spíš jako jezevčík. Sama jsem jednoznačně za psa s PP a to ještě po pečlivém výběru chovatele. Protože i ty PP chovatelé stojí někdy za to. Pořád je to ale podle mě lepší než podporovat množírny. A když někdo argumentuje tím, že nepotřebuje psa na výstavy? Taky mám psa s PP a výstav se neúčastníme. Prostě můj názor je ten, že když chci psa daného plemene, beru s PP. Voříšků jsou plné útulky a kdybych nějakého chtěla, poohlédnu se tam. Rozhodně za něj ale nebudu dávat 7tisíc, čímž bych podpořila množitele v jeho další práci. Tohle téma mě fakt šíleně vytáčí.
Já mám zachráněného psa z množírny. Budou mu dva roky, mám ho teda od štěněte, ale skoro půl roku nám trvalo než se naučil jíst a pít. Je taky z klece, kde jich bylo několik dohromady a on se skoro nedostal k žrádlu. Takže jedl tak rychle až se dusil, vypil všechno co měl v misce, normálně vylízal do sucha a pak zvracel. Hrozně dlouho trvalo než si zvyknul, že jeho jídlo mu prostě nikdo nevezme. bál se, krčil se. Naučit ho venčit venku to byl masakr. Teď je z něj všechno jen ne čivava ( 8 kilo a z čivavy má akorát hlavu ), ale je zdravý, šťastný, spokojený. Zachránila jsem z množírny ještě čivavu co má v dospělosti 890 g, venku se nevenčí vůbec, pouze na podložku a ještě má chudina zdeformované přední packy a vůbec na nich nemá drápky. Té jsem našla perfektní domov ![]()
K.rvy zas. aný množárenský.
a defakto na ně nikdo nemůže
![]()
@Nejhodnější píše:
Já mám zachráněného psa z množírny. Budou mu dva roky, mám ho teda od štěněte, ale skoro půl roku nám trvalo než se naučil jíst a pít. Je taky z klece, kde jich bylo několik dohromady a on se skoro nedostal k žrádlu. Takže jedl tak rychle až se dusil, vypil všechno co měl v misce, normálně vylízal do sucha a pak zvracel. Hrozně dlouho trvalo než si zvyknul, že jeho jídlo mu prostě nikdo nevezme. bál se, krčil se. Naučit ho venčit venku to byl masakr. Teď je z něj všechno jen ne čivava ( 8 kilo a z čivavy má akorát hlavu ), ale je zdravý, šťastný, spokojený. Zachránila jsem z množírny ještě čivavu co má v dospělosti 890 g, venku se nevenčí vůbec, pouze na podložku a ještě má chudina zdeformované přední packy a vůbec na nich nemá drápky. Té jsem našla perfektní domov
K.rvy zas. aný množárenský.![]()
![]()
a defakto na ně nikdo nemůže
![]()
![]()
V takovémhle případě bych opravdu byla pro tělesné tresty. Protože co s takovými lidmi? Odebrání zvířat a pokuta? To je fakt trest. I když podle NOZ už nebude zvíře věc. Tak jsem zvědavá, jestli se něco aspoň trochu zlepší. Jsem ale spíše skeptická.
Množírny jsou svinstvo
![]()
jinak máte pravdu laciné granule=vega granule akorát o tom neví ten kdo je záměrně jako veganské kupuje ![]()
jen mě to překvapilo…
http://www.granule.cz/…2-x-13-6-kg/
tak jsem holky vybrala tyhle
![]()
A proč Vás mám hlásit?…myslím, že lidská hloupost je věčná a nedá se s ní bojovat…asi tak.