Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, máte některá z vás zkušenosti s gumovými koly? Hlavně v terénu? ( kočárek cam mb x6 tris - je to šestikolka s otočnými předními dvojkoly). Děkuji
Do terénu bych řekla, že bude nejlepší klasická 4kolka. Pokud jsou otočná přední kolečka, budou jednak kloktat, jednak jsou blíž u sebe než zadní a musíš pak vyjíždět další stopu. Já mám Mutsy Urban rider a je super jak do terénu, tak ve městě (zatáčení).
Já jsem během týdne potkala dvě mamči s tímhle kočárkem a fakt mě dost překvapilo, že ty kolečka dost rachtaly (nevím, jak to jinak nazvat). Já mám kolečka také gumová (vzadu dvě, ve předu jedno zdvojené) a zvuky žádné při jízdě nejsou. Ovšem vyzkoušela jsem si ten samý kočárek a kola nafukovací a příště bych si určitě raději připlatila. Pokud potřebuješ kočár do terénu, tenhle bych osobně nevolila.
Mame gumova a bezdusova kola u Jane Nomad a zatim mi vyplyvaji spis vyhody oproti nafukovacim. Doma mam jeste Quinny trojkolku s nafukovacima. Sice do echt terenu jsou nafukovaci daleko lepsi, ale na nase jezdeni po chodnicich a zpevnenych cestach mi bezdusova vyhovuji. Je fakt, ze v Pze na chodnicich rachtaji a nafukovaci jedou lepe, ale uz jsem dvakrat pichla a nic moc, coz u plastaku nehrozi.
Dobrý den, ráda bych oživila diskuzi. Vybírám sporťák pro mimi a zatím všechny, o kterých uvažuju, jsou s gumovými koly a to včetně i těch, co už jsou dražší (nad 10k). V popisku kočárku je vždy psáno, že „díky velkým gumovým kolům je vhodný i do náročnějšího terénu.“
Je pravda, že všechny vybrané modely mají odpružená všechna 4 kola (do neodpružených bych nešla ani u nafukovaček).
Ve článcích, které radí s výběrem kočárku se ale vždy píše, že gumová kolečka nejsou do terénu vhodná, a že když už nenafukovačky, tak gelovky, např. zde:
https://www.imrnous.cz/…-ke-kocarku/
Tak já už tomu vůbec nerozumím, opravdu sporťáky, které mi i přijdou z těch lepších a jsou označeny štítkem „vhodné do terénu“ mají povětšinou kola gumová.
Sporťák s nafukovacími koly, který by odpovídal našim ostatním požadavkům-polohování opěrky do úplného lehu, odpružení všech 4 kol, váha kočárku úplně max 11kg jsem prostě nenašla, a to ani, když jsem koukala čistě ze zvědavosti na ty úplně drahé kočárky.
Je tady někdo, kdo tomu rozumí a poradil mi, jestli teda do terénu gumovky jó nebo ne?
Případně někdo, kdo prostě má gumová kola, všechna odpružená, jak se mu s tim jezdí?
Anebo, máte-li nápad na konkrétní model, co by splňoval vše, co píšu výše, sem s tím ![]()
Děkuji.