Gymnázium normální výuka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9169
17.4.21 19:41
@Anonymní píše:
Môžem sa opýtať, ako to majú vaše deti v normálnom režime (ne-covidovém) na štvorročnom gymnáziu? Sú učitelia prísni, je to veľký rozdiel od základnej školy a musia sa deti veľa učiť, aby si udržali výborný prospěh? Ja som teraz v ôsmej triede, na gymnázium by som sa mala dostať v pohode a do tej doby bude snáď už normálne výučba. Moc ďakujem. To viete, som ten typ človeka takhle dopredu nervózneho.
PS žijem v ČR, ale som zo Slovenska a občas nemám náladu na čj, ale samozrejme ju viem!
Tak ma ospravedlňte dnes :)

Ahoj, já myslím, že je to učitel od učitele (resp. profesor od profesora). Já na základce měla samé jedničky (chodila jsem na jazykovou ZŠ, kam se dělaly přijímačky ze 2. třídy) a výuka tam byla dost náročná, takže na gymplu mi to až takový šok nepřišel. Na gymplu mi samé jedničky zůstaly, protože mě bavilo se učit většinu předmětů (no kromě dějepisu a základů společenských věd).
No a třeba na angličtinu jsme měli takovou marnou profesorku, že jsem celé 4 roky čerpala jen z té jazykové ZŠ. Ale třeba zas na zeměpis jsme měli úplného šílence, učili jsme se v prváku strašně těžké věci, různé šílené výpočty, které nikdo nechápal a z testů měla celá třída na začátku pětky. Stěžovali jsme si na něj třídní profesorky a on tedy pak trošku polevil, ale ne o moc. Jinak gymnázium byly mé 4 nejhezčí roky v životě, ráda na ně vzpomínám. Tak ti držím palce, ať si správně vybereš a líbí se ti tam taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
20.4.21 22:12
@Pears206 píše:
Toto si nemyslím. Existují vypracované postupy pro žáky s odlišným mateřským jazykem, zvlášť tam, kde čeština není rodný jazyk a je vyučován i na ZŠ jako jazyk cizí. A ohledně slovenštiny, student má právo psát stěžejní práce ve svém rodném jazyce, to i na VŠ. Nemyslím si, že na gymplu je to jiné. Žáci, kteří mají rodný jiný jazyk, mohou psát v angličtině.
Jak zacházet s takovým žákem a jaký kde může používat jazyk, se řeší individuálně v PPP. Ale určitě neplatí, že jí to na gymplu nikdo tolerovat nebude. Naopak, i u maturity bude mít právo mluvit slovensky.Je dost rozdíl vyjet v dospělém věku do Anglie studovat i k vůli zlepšení jazyka nebo žít v ČR id dětství, případně se přistěhovat a mít vlivem okolností jiný mateřský jazyk-tuto situaci si dítě nevybralo a musí se řešit.

U dítěte chodí na gympl 16 národností, má českou akreditaci na přijímačky a maturity pro studenty s českou národností plus svoje další přijímací kritéria, ale výukové osnovy dle vlastníka školy a typu studia.

Ted skrz Covid situace je většina studentů už pres rok ve svých domovských státech.

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
20.4.21 22:17

@Lollitka to se zeměpisem mi připomnělo scénu z prvních filmových básníků a scénou z gymplu, kdy v chemii na jedničku umí bůh, na dvojku vyučující profesor, na trojku ředitel, na čtyřku premianti a na pětku zbytek třídy. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
44197
21.4.21 06:40
@Hanka1 píše:
U dítěte chodí na gympl 16 národností, má českou akreditaci na přijímačky a maturity pro studenty s českou národností plus svoje další přijímací kritéria, ale výukové osnovy dle vlastníka školy a typu studia.Ted skrz Covid situace je většina studentů už pres rok ve svých domovských státech.

Tak to je trochu jiná situace :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová