Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
zacala jsem po detech brat zase HA Regulon a mam silene vykyvy nalad. Ne ze bych byla naladova, ale spis mam nalady (zejmena ty negativni) do extremu. Kdyz se rozzlobim, dokazu se rozvztekat dobela a delat veci, o kterych vim, ze za normalnich okolnosti nedelam.
Souvislost s HA me napadla teprve nedavno, tak se chci zeptat, jestli nemate nekdo podobnou zkusenost a jestli by to resila treba zmena HA…?
Ahoj, i mě to dělal Regulon a nejen on. Ale snad všechny HA
. Ted jsem HA po třech měsících vy:,–(ila a citim se teda rozhodně líp a domácí atmosfera je taky uplně o něčem jiném. Tak zkus vyčkat, třeba se to po třech měsících zlepší a když ne, tak zkus jinou ![]()
Kvůli HA jsem se málem rozvedla… ![]()
Stačila maličkost a já viděla rudě, mít nějakou zbraň, tak střílím
A byla jsem naštvaná snad furt. A projevilo se mi to až po několika letech užívání.
Brala jsem Jeannine, to je myslím jedna z nejkvalitnějších a stejně mi to bylo prd platný. Jen si teď nemůžu zvyknout na ty beďary a mastný vlasy, to bylo u ní snad jediný pozitivum.
Ahoj, tak já teda taky přidám svůj poznatek:
HA jsem brala 7 let, vždy jsem si myslela, že jsem taková výbušná povaha po tátovi, ale když jsem v únoru brát přestala, jsem úpně jiná. Od té doby sice občas zakřičím, ale že bych házela věcmi, nebo měla při hádce s partnerem chuť ho přiškrtit, to ne.
Jsem fakt daleko klidnější. ![]()
Navíc i chuť na sex je daleko větší. Takže do budoucna jakoukoliv antikoncepci, jen musí být nehormonální. ![]()
Také mám po braní HA takové zkušenosti… Byla jsem prostě nesnesitelná frigida se kterou se nedalo vyjít… Do hormonální antikoncepce už víc nepůjdu…
Teď jak na to koukám, tak se nestačím divit..
Od mala jsem prý byla takový to „vzteklý a náladový“ dítě.. v obchodě jsem si nechtěla zkoušet šatičky apod. Myslela jsem si, že moje nynější nálady jsou prostě pozůstatky z dětství, že to prostě v sobě mám, ale zas si říkám, že přecejen bych to měla umět v mém věku potlačit. Beru YAZ a se vším okolo této antikoncepce jsem spokojená, akorát sem čím dál tím častěji přecitlivělá a náladová. Máte s tím nějaký bližší zkušenosti,?
Všechny moc zdravím.
Nejsem člověk, který by si neuměl nějakým způsobem pomoct, ale nastala chvíle, kdy prostě potřebuji slyšet rady a zkušenosti vlastně cizích lidí, protože ve svém okolí jen slýchám „to přejde, je to jen takové období“ a tím to hasne.
No, abych se vůbec dostala k tomu co jsem chtěla. Poslední dobou, nevím jak dlouho asi měsíc nebo dva, mám šílené výkyvy nálad. Ráno se probudím, jsem v pohodě, sednu si ke kávě a bum, nemám na nic a nikoho náladu. Někdo se mě na něco zeptá a já mám chuť odpovědět opravdu nehezky. Bydlím s prarodiči, o které se starám, miluji je jako své rodiče, protože mě svým způsobem vychovali. Stačí, aby na mě zavolali, že něco potřebují a já myslím, že vyletím z kůže! No nenávidím se za to! I před tím jsem měla občas takovou náladu, ale to má OBČAS každý…špatný den atd. Jenže já k tomu nemám žádný důvod. Mám vlastně hodně dobré období, mám báječného přítele, kterého moc miluji, začínáme spolu žít, plánujeme budoucnost, prostě v pohodě. Ale najednou bum a je všechno na houby, mám chuť s něčím praštit do něčeho kopnout. No děs! uwwaa!!Navíc mám nepřekonatelnou touhu po dítěti! ach bože, jak moc bych ho chtěla
je mi jen 24, času mám dost ( já vím ), ale zdá se mi jako bych za to ani nemohla. Dítě beru jako svůj smysl života. Nepotřebuju se chodit někde vyblbnout, mít super značkové hadry. Chtěla bych mít zdravé miminko…Vždy jsem po něm toužila, nemohla jsem se dočkat, až vystuduju, budu dospělá a budu moct mít dítě. Ale teď!? pfuu… mazec! Pořád na to myslím, nemůžu to dostat z hlavy!
Bydlení mám, chlapa, který mě poslouchá a podporuje a miluje také… Jediný problém je v tom, že nemůžu najít žádnou práci! Vím, že je rozumné nějakou najít, počkat aspoň rok nebo dva a pak do toho jít…ale já si nemůžu pomoct! Navíc práci hledám víc jak rok, je to hrozně těžké! Lítám jak blázen po všech čertech a nic ![]()
Mám pocit, že to všechno je díky antikoncepci… beru jí asi tři roky. Lindynette 20…
Chtěla jsem jen vědět, jestli některá z vás náhodou nezažila něco podobného…??
Děkuji předem za příspěvky.