HA - Cilest

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
64
23.7.10 11:28

HA- Cilest

Ahojky skoro tři měsíce mám po porodu a při prohlídce po šestinedělí mi gynekolog předepsal antikoncepci Cilest. Už ji beru měsíc začla jsem ji brat hned jak jsem to dostala takže to bylo 1.7. a ve středu už jsem si vzala poslední prášek takže od včera mám sedmi denní pauzu a ještě pořád jsem to nedostala… pač už jsem zapomla jak to u HA probíhá tak se vás chci zeptat jestli je to normální že jsem to ještě nedostala a jak dlouho můžu mít spoždění a že až mi ta sedmidenní pauza skončí jestli nevadí že to budu ještě mít když začnu brát nový platíčko.Doufám že mi s tímhle poradíte už jem fakt zapoměla jak to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12982
23.7.10 11:35

Ahoj, já sice brala prášky až po ukončené MS, ale nemělo by to být tak, že s prvním práškem z nového platíčka to dostaneš? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
23.7.10 12:02

ne s prvnim praskem z platicka nedostanes MS, zacina se brat po skonceni krvaceni

Cilest - beru a posunulo se mi krvaceni, tzn. driv u Logestu jsem dobrala posledni pilulku a druhy den prisla MS, ted cekam treba i 3 dny na MS..
uvidis jak telo zareaguje, ja musela po porodu uz jednou antiko zmenit, po 7denni pauze zacni druhym platickem i kdyz MS neprijde a pokud by se to dalsi mesic opakovalo, sla bych ke gyndr.

Příspěvek upraven 23.07.10 v 12:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
23.7.10 12:04

já to dostávala asi tak 3 nebo 4. den té pauzy, je to normální, měla bys to dostat přesně 28.den tak si to spočtni :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5597
23.7.10 12:07

nemusíš hned druhý den dostat ms.já když vzala poslední pilulku z plata ve čtvrtek, tak jsem dostala ms v sobotu někdy v pondělí, rozhodně dodrž 7denní pauzu a 1. pilulku z dalšího balení bez zase ve stejný den jako u 1. balení (tzn. zase ve čtvrtek)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5044
23.7.10 13:06

Ahoj, jak píše Viky, měla bys to dostat 28. den. Já jsem poslední prášek brala ve středu a MS nastupovala v neděli. Takže je to úplně normální :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6971
27.12.10 03:01

Ahojky:)
Chci se zeptat, zda nemáte zkušenosti u této antikoncepce s tloustnutím a pletí? Chtěla bych z YAZu přejít na levnější antikoncepci, protože si jí už musím financovat sama a ty peníze se mi za to dávat nechtějí..:) .. ale zároveň nechci ztloustnost (vážím 52KG a měřím 170cm-postavu si musím udržet, ale jím normálně, spíše se přejídám). Za jak dlouho po dobrání těch 21 tabletek dostanete mentruaci? a vychází vám to vždy každý měsíc na (např 4 den po dobrání) ? Děkuji vám:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6971
27.12.10 03:02

Ahojky:)
Chci se zeptat, zda nemáte zkušenosti u této antikoncepce s tloustnutím a pletí? Chtěla bych z YAZu přejít na levnější antikoncepci, protože si jí už musím financovat sama a ty peníze se mi za to dávat nechtějí..:) .. ale zároveň nechci ztloustnost (vážím 52KG a měřím 170cm-postavu si musím udržet, ale jím normálně, spíše se přejídám). Za jak dlouho po dobrání těch 21 tabletek dostanete mentruaci? a vychází vám to vždy každý měsíc na (např 4 den po dobrání) ? Děkuji vám:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.12.10 11:46

Ahoj, pleť byla vždy v pohodě, menší tloustnutí přišlo :oops: , ale za to nemohla antikoncepce :mrgreen: . Braní antikoncepce jsem si nastavila tak, abych vždy v úterý vzala poslední tabletku a v pondělí ráno jsem dostala menzes. Popravdě jsem si podle menstruace mohla řídit hodinky a délka MS byla 3-4 dny.

• Citovat
  • Upravit
6971
27.12.10 15:34

Děkuji:) já to mám taky krásně nastavený teď u tý mojí, že v pondělí ráno dostanu menstruaci a jinak to neni:) s tim rozdílem, že já přestanu tabletky brát v pátek .. no jo YAZ..:D ¨jenom zbytečně drahej, sice se všim ostatním vyhovuje, ale přecejen nemam peněz na rozdávání:D:) děkuji ti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
16.12.11 11:08

Ahoj, jsem už 10,5 měsíce po porodu. Nejdříve jsem brala Azalii, ale pak jsem při ní stále špinila, takže jsem jí vysadila. Včera jsem si byla pro Cilest, ale dala mi ho jen sestřička, protože doktorka měla volno. V letáku jsem si přečetla, že po porodu se může začít kdykoliv, takže večer jsem si vzala první tabletku. Od kdy začne působit proti otěhotnění? Asi po týdnu, co :think: ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15659
16.12.11 11:17

Já jsem první tabletku brala v pátek večer, poslední o tři týdny později ve čtvrtek a MS přicházela v pondělí odpoledne ve čtyři :lol: ( snad dvakrát se zpozdila na úterní ráno ), v pátek konec. Pro mě, která dřív měla problémy s týdnem až deseti dny a velkou ztrátou železa, to bylo hotové požehnání. I migrény byly lehčí - sice pravidelnější, ale lehčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7241
16.12.11 12:44
Terrad píše:
Ahoj, jsem už 10,5 měsíce po porodu. Nejdříve jsem brala Azalii, ale pak jsem při ní stále špinila, takže jsem jí vysadila. Včera jsem si byla pro Cilest, ale dala mi ho jen sestřička, protože doktorka měla volno. V letáku jsem si přečetla, že po porodu se může začít kdykoliv, takže večer jsem si vzala první tabletku. Od kdy začne působit proti otěhotnění? Asi po týdnu, co :think: ?

Tak si přečti znovu příbalový leták, jsou tam informace i ohledně toho, kdy HA začne působit. Je to podle toho, kolikátý den menstruačního cyklu jsi ho vzala. V tomhle případě bych se raději tento cyklus chránila ještě jinak - jistota je jistota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
16.12.11 12:50

Jenže já měla MS jen po Azálii a dál ne. V letáku je popis pokud je MS a pak po porodu, že se může vzít hned, takže jsem jí vzala včera poprvé :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7241
16.12.11 19:49

Však říkám - chraň se tenhle první cyklus jinak a máš to. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí