Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte holky..S manželem se snažíme pár měsíců o miminko a dr.mi zjistil lehkou endometriozu. Říkal, že mi zkusí nasadit na 3 měsíce HA jeanine a pokud to nepomůže, pošle mě na laparoskopii a kdyby to pomohlo můžeme se snažit o mimčo dál. Máte stím některá zkušenost?? Na jednu stranu chceme miminko a na druhou stranu mi dr. předepíše antikoncepci, abych neměla MS..Moc děkuju za rady…
No ona ta antikoncepce tu endometriozu brzdí a nebo ji dokonce i dočasně „vyléčí“, ale co mi říkala dr, tak by to chtělo brát aspoň třičtvrtě roku aby to mělo nějaký účinek
já byla na laparoskopii, kde mi ty ložiska vypálili, pak se nic nedělo, tak sem si šla taky nechat napsat ha aby se ta endometrioza zase znovu neudělala, no ale nestačila jsem ji začít brát, protože jsem našla //
držím pěsti ať to co nejdřív vyjde a možná bych první i zkusila tu laparku ![]()
Protože antiko zabraňuje narůstání výstelky, tedy té endometriózy a v podstatě je to jediná účinná „léčba“. Každopádně pokud se chcete snažit hned, tak to antiko nějak nechápu, pokud je endometrioza lehká, jak píšeš, tak bych se snažila otěhotnět, těhotenství prý kolikrát i ten stav pak upravuje, jen může být s otěhotněním jako takovým problém a trvat to déle. Možná chce nejdřív upravit stav té endometriozy.
@omma a můžu se zeptat jak ti ji zjistil? Mě čekaá LSK taky pro podezření na endometriozu, ale na ultrazvuku to vidět není, jedinou stoprocentní metodou je zatím jen laparoskopie. Jinak HA zabraňuje menstruačnímu krvácení a měla by tu endometriozu zbrzdit. Pokud ta endometrioza není nijak agresivní, je to ten nejlehčí stupeň, tak je šance otěhotnět poměrně dobrá.
@Ha-ni podle krve…říkal, že to vypadá na náběh endometriozi a že mě zatím na LSK nechce posílat…že zkusí pomocí HA, ale nevím proč mám jíst HA, když chceme mimnčo…
Ahoj
,přidej se k nám na diskusi, myslím, že tam najdeš spoustu informací ![]()
Diskuse:
Otěhotněl někdo s visanne na endometriozu
Endometrioza a úspěšné IVF
@nodysek No a on právě říkal, že tu laparku kdyžtak až po těch třech měsících…
@gabi.design taky to nějak nechápu…tudíž se nám snažení na 3 měsíce stopne kvůli braní HA
@omma hm, tak to jsem neslyšela, že by se to dalo poznat z krve a ani moje gyndařka nic takového nezmínila. Snažení se vám stopne, ale po vysazení HA (pokud máš endometriozu) je dost velká šance otěhotnět… Záleží ale na tom, kde ji máš…
@jjj11 prosím tě, vidím v podpisu, že máš endošku rektovag. septa, jak se to u tebe projevovalo?
@Ha-ni nevím,tak mi to řekl. Že mám hraniční výsledky a že to vypadá na endometriozu…
![]()
@Ha-ni píše:
@omma hm, tak to jsem neslyšela, že by se to dalo poznat z krve a ani moje gyndařka nic takového nezmínila. Snažení se vám stopne, ale po vysazení HA (pokud máš endometriozu) je dost velká šance otěhotnět… Záleží ale na tom, kde ji máš…
@jjj11 prosím tě, vidím v podpisu, že máš endošku rektovag. septa, jak se to u tebe projevovalo?
Nejdřív nijak, jen bolestivou menstruací, občas píchání při vyprazdnování na velkou, pak sem jednou 2 dny po MS dostala strašný křeče do břicha, zimnici, horečku, odvezla mi záchranka s podezřením na slepák a ejhle ona endometrioza, poslali mě na magnetickou rezonanci a tam viděli ložiska v rektovaginálním septu a na vaječnících ![]()
@omma no, ale já moc nechápu, že když to „vypadá“, tak proč tě nepošle na diagnostickou LSK a poté případně, pokud by se potvrdila, nasadí hormonální léčbu. TAkový je teda postup u mě ![]()
Uvidíš, co ti řeknou holky ve výše uvedených diskusích
. Držím palce, ať se mimčo brzy zadaří.
@Ha-ni já nevím, jsem z toho jelen…
a je mě z toho nic, páč jsem myslela, že se budeme moct a mimčo snažit i tak a ne, abych musela brát HA.