Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky…zajímali by mě vlastní zkušenosti jak na holčičku..
Snažíme se s manželem o mimi teda už skoro rok…rozhodli jsmese, bže tento měsíc tomu pomůžeme vitamínama..pro mě Sarapis a pro mého může Selzink plus. Četla jsem hodně diskuzí a mělo by to pomoci. I mé mamče to pomohlo- ve svých 43 letech porodila krásnou holčičku a to se také snažili velice dlouho. Hned po prvním měsíci brání těchto prášků se jim to povedlo. Ale ted k mému dotazu: cca za 11 dní by měla být ovulace a zajímalo by mě co a jak mám udělat aby se nám to povedlo a hlavně ta holčička:D
Jsou nějaké rady, že holčičky jsou z vytrvrvalejších spermií, a chlapečci z těch rychlých..tž načasovat ovulku na toto…micméně tomu moc nevěřím ![]()
Nemyslíš, že kdyby to fungovalo tak, že kdo chce to či ono, tak to má, bylo by to trochu nevyrovnaný? Ještě, že tyhle babský rady nefungujou ![]()
Samozřejmě pro kluka mám také vysněné jméno. a nevadilo by mi to. Ale jako první by jsme si přáli holčičku. Také je výhoda, ne veškeré vybavení budeme mít od mamci. přinejhorším bude prostě kluk v růžove:-D jsme tři sestry, tak jsem i zvyklá starat se o holčičky:-)
Ale budeme šťastný za jakékoliv pohlaví. ale pokud je možnost tomu nejak pomoc tak pomůžeme:-)
@Phaia píše:
Jsou nějaké rady, že holčičky jsou z vytrvrvalejších spermií, a chlapečci z těch rychlých..tž načasovat ovulku na toto…micméně tomu moc nevěřím
Co co, nám to takhle vyšlo
Kluk - souložit furt, zejména v den ovulace, holčička - souložit málo, cca den před ovulací, ty klučičí spermie pochcípaj a vydrží jen holky. Jsem prostě odbornice
![]()
Hele @ratysek ale vy když se snažíte už rok, to bych se na nějaký ovlivňování pohlaví teda už vykašlala, ale stejnak držím palce, ať vám to vyjde
![]()
@ratysek píše:Úplně ovlivnit pohlaví - asi nee, ale zvýšit pravděpodobnost možná jde.
Ale budeme šťastný za jakékoliv pohlaví. ale pokud je možnost tomu nejak pomoc tak pomůžeme:-)
A ja chtela kvuli manzelovi chlapecka. Nakonec v brisku nosim holcicku a povim ti ze kdyz jsem cekala na vysledky z plodove vody zda se potvrdi nebo nepotvrdi Downuv syndrom tak mi bylo v te chvili uplne fuk co to bude ale hlavne aby bylo mimi zdrave. Ale stejne by me zajimalo jak na chlapecka. ![]()
Četla jsem něco, že to má co dělat i se stravou a s načasovanim před ovu
My bychom taky chtěli holčičku, pokud se opět zadaří hned, co doberu antikoncepci, případně další dva měsíce po tom, tak podle čínského lunárního kalendáře by to holčička být měla. Když jsem kalendář zkoušela na členech rodiny, tak jediná švagrová měla být kluk, jinak to u všech vyšlo. Ale samozřejmě pokud to bude druhý kluk, tak nevadí, hlavně když bude zdravý. ![]()
Taky že mi to bylo úplně jedno, ale stoupla mi nad
ěje, že by se to mohlo konečně povést téma vitamínama a začínám nad tím teď úplně jinak přemýšlet. teď nežijí snad ničím jiným než otehotnenim
Babička má naplánováno, že si vyloží na nás karty a že z toho vše zjistí:-)
Upřímně chápu tyhle touhy, ikdyž spousta maminek v jiných diskuzích píšou, že si přece musíme přát zdraví a ne si vymýšlet pohlaví ![]()
Já se totiž přiznám upřímně, že jsem si trošinku tajně také víc na poprvé přála děvčátko, no a co ![]()
Je větší pravděpodobost když se budete snažit 1-2 dny před ovulací. My se tenkrát snažili 13.tého a dr říkal, že to vypadá až na 15tého to početí, takže tomu trošku věřím, že tam tam pravděpodobnost byla…jen podotknu, že sama jsem nevěděla kdy ovu mám, nějak to vyšlo hned…