Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Spíš si přej, aby to bylo zdravé a aby to vůbec šlo… kdyby ti řekli, že miminku něco je, nafackovala by sis…
Kdyby na to byli rady, tak si to naplánuje každý ![]()
Nas se podarilo otehotnet hned druhy mesic po vysazeni antikoncepce ale musim rict ze jak jsem vedela ze sex znamena moznost oplodneni tak me to vubec nebavilo a mam pocit ze manzela taky ne. Ale ja na to teda myslela fakt hodne aby to vyslo co nejdriv. Merila jsem si bazalni teplotu. Teda ne hned o vysazeni. A ja ji mela 37,5 a kdyz uz takhle byla treti tyden tak mi to nedalo a rikala jsem si ze jsem snad tehotna.
Ale je fakt, že po roce snažení bych se už na pohlaví neupínala, ba naopak.
Hlavně ať miminko vůbec je.
Určitě teda je problém ještě v tom, že oba máme hrozně rádi horkou vanu…myslíte, že bude stačit studená sprcha před stykem nebo by to měl manzel praktikovat delší dobu?
Nebazíruj na pohlaví, důležité je mít zdravé miminko, ne?
Kdyby to byl chlapeček, tak bude taky váš a roztomilej
..
Samozřejmě můžete zkusit sex s předstihem před ovu, aby vydržely starší „holčičí“ spermie, ale to neni žádná jistotka, jinak by si mohl určovat pohlaví každej a to by asi nebylo úplně dobře ![]()
Na spermie neni vubec dobra horka vana. Manzel se taky rad koupe. Ale on se rochni ve vane tak jednou za tyden az 14 dni.
Samozřejmě, že je nejdůležitější aby to bylo zdravé…ale ják jsem psala, pokud by něco fungovalo ják pomocí pohlaví tak bych to zkusila. jinak mi nezáleží na ničem jiném, než aby se to povedlo a bylo vše v pořádku… vzhledem k tomu, že už 2 krát jsem o mimi přišla, tak už bych to znova psychicky neunesla:-/ a to je také možná ten důvod proč nám to teď nejde. i když na gynde je prý vše v pořádku a vaječníky jsou krásné a tak…
Jinak horká vana na plodnost chlapa nepůsobí moc dobře, to je fakt..když už jíte vitamíny atd., podpořila bych to i tím, že bych s být manželem na delší dobu horkou vanu odpustila a dopřávala si spíš vlažnou sprchu…studená sprcha před stykem to asi nezachrání, spíš by pak nemuselo k žádnému styku ani dojít po tom šoku.. ![]()
Teda přijde mi to divne. Taky chci moc holčičku, ale je mi to úplne jedno! Hlavně ať je miminko ZIVÉ! a zdravé! Recept na to snad zádný není. A určitě bych se nezabývala takovou věcí. ![]()
A taky jsem teď už měsíc doma, takže mám roupy a vymýšlím různé teorie:-)
@Gina108 píše:
Co co, nám to takhle vyšloKluk - souložit furt, zejména v den ovulace, holčička - souložit málo, cca den před ovulací, ty klučičí spermie pochcípaj a vydrží jen holky. Jsem prostě odbornice
![]()
![]()
Hele @ratysek ale vy když se snažíte už rok, to bych se na nějaký ovlivňování pohlaví teda už vykašlala, ale stejnak držím palce, ať vám to vyjde![]()
![]()
![]()
schválně jestli mi to teda v budoucnu vyjde - chlap je docela lenoch ![]()
Máte pravdu. Moc si vymýšlím…hlavně aby se nám to konečně povedlo… ![]()
No ono fakt záleží na spermii. kluci jsou po hormonální léčbě takže jsem věděla kdy je ovulace ale manžel má teorii že sex od 10-20DC každý den
u Valinky jsme se ani nesnažili kdy byla ovulace vůbec netušim a sex byl každý den min 1×
dle utz stále že je o 3 dny menší
Takže bych asi nic moc nevymýšlela a po roce snažení budete rádi za cokoliv
je to fakt o náhodě jaká spermie se dostane jako první k vajíčku. jen ta horká voda na spermie nic moc, po roce snažení už bych si zašla na základní vyšetření a partner na spermiogram ![]()