Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Chtela sem se vás zeptat jestli je mozne abych byla tehotná..mávam nepravidelné cykly..muj lekar je ze mne zoufalý brala sem duphaston na upravení, kdyz sem ho brala bylo všechno ok…když jsem prestala tak opat zase problém…antikoncepci nechci…už mi meškala mrcha ale dost dlouho tak jsem si udela tt asi 4,z toho 2 vyšli poz.,2 neg…tetsy jsem po nejakej dobe opakovala…uz byli jenom neg. alebo tam byl jen duch…lekar mi rekl ze priste ho mam radsi pozvat na pivo nez si delat tt…delal mi utz ale jeste nic nevidel…s pritelem sem mnela nechránený pohlavní styk…naposledy včera. ms stále nikde…už je to 45dc. mám porad čekat a delat pak dalši tt? je možné že bych tak snadno otehotnela když mávam tak nepravidelné dlouhe cykly?
Krev ti doktor nebral a co nějakou vyvolávačku, tu ti taky nedal?
V takovem pripade by moje gynekolozka odebrala krev kde by bylo zcela jasne zda tehotna jsi nebo ne, mnoho tehotenskych testu je nespolehlivych a ne kazde ukazuji spravny vysledek, kdezto krev nejde,,ošidit" ![]()
@misicka09 Ahoj, já měla taky nepravidelné cykly, měla jsem kolikrát třeba i 60DC a ještě k tomu anovulační cykly. Doktor mi zakázal dělat si testy
. Brala jsem Orgametril potom Duphaston léčil mě asi 1rok. Dnes jsem asi 7+6 a doufám že to bude vše v pořádku. Držím pěstičky ![]()
@misicka09 já měla cykly 40-60dní a otěhotněla docela bez problémů (k tomu i jiné potíže) nějakou dobu jsem brala taky Utrogestan, ale paradoxně kdy se nasadí brzo před ovulací, tak jí blokuje. jak dlouho jsi bez HA? na vyvolání jsem byla 2× když MS meškala déle jak 60dní a břicho jsem měla už nafouklé. Pak jsem si MS vyvolávala utrogestanem (po těch 60dnech ráno a večer tbl. cca 5dní a vysadit - MS se dostaví), protože po Agolutinu (inj.) mi bylo hrozně zle, jak to byla velká dávka. Za mě bych ještě počkala a sem tam zkusila test.
Tak ono možné je všechno.
Jinak k těm tvým testům: je možné, že jsi těhotná skutečně byla, těhotenství se neudrželo (biochemické) a teprve odejde s pozdější MS. Buď bych vyčkala a zopakovala test později nebo můžeš na gyndu, tam ti zřejmě píchnou vyvolávačku, která případnému těhotenství neublíží, ba naopak mu prospěje anebo si můžeš zajít jako samoplátce na krev na odběr HCG a budeš vědět v podstatě hned, na čem jsi.
Příspěvek upraven 12.05.16 v 14:43
Ahoj holky mám podobný problém, po porodu mám šíleně dlouhé cykly, 40-50dní, zpočátku jsem je měla docela rozhozené, ale pak se to začalo ustalovat a MS vždy dorazila do 50DC, až tento cyklus, dnes jsem 54DC, MS stále nikde (přitom tedy bolesti jako na MS už pociťuji tak týden a občas mě i píchne v podbřišku, TT jsem dělala vyšel negativní). Tak nějak bych se tím netrápila, ale pomalu začínáme uvažovat o přírůstku, takže je tohle docela problém. Před těhotenstvím jsem problémy s cyklem také měla, po vysazení HA jsem MS neměla vůbec, chodila jsem na vyvolávačky, pak mi dr. nasadila utrogestan na úpravu cyklu, po něm vše ok a brala jsem ještě clostík. Minulý cyklus jsem zaznamenala hlen, tak jsem si říkala, že ovulace by snad mohla být v pořádku, ale tento cyklus jsem hlen zaznamenala 2×, takže nevim ![]()
Jsem teď na vážkách, zda jít k dr. a nebo zkusit třeba kontryhel.
Jo a zapomněla jsem uvést, že ještě kojím, už tedy jen na noc a v noci.
@veru82 Kontryhel je na srovnání cyklu dobrý, sama jsem ho pila a hned první měsíc otěhotněla, ale pokud ještě kojíš, tak je rozhozený cyklus pořád úplně normální, takže doktor by to stejně asi nějak extra neřešil, já nekojila a MS si chodila třeba po 57 dnech apod.
@Thereska22 no lekar mi rekl ze kdyz nedostanu do dvou týdnu tak pak mam prijit a pichne mi agolutin…jinak se mneou neresil nic…
@Ivčis jeej gratuluji
no ja kdyz beru duphaston tak je vsechno ok, ted mi ho vysadil ze uvidimeco to udela a hele ms nikde
ja uz fakt nevim…
@jowana ahoj.antikoncepci sem prave nebrala nikdy
a ani nechci kdyz si prejeme mimi
ted me akurat sem tam pobolíva bricho a mám šílene citlivé bradavky…co se mi nikdy nestalo… @gabi.design je tak tose vám stal malinký zázrak
ja chci taky aby se stal mne
no vidim to tak ze asi zajdu na tu krev…