Hačka/hojdavak pro 20 m dítě

Anonymní
28.9.21 13:51

hačka/hojdavak pro 20 m dítě

Ahoj všem. Před 2 měsíci jsme dali malou do své postele, vylézala z postýlky. Od té doby odpoledne neumím uspat. V postýlce se vždy vztekala, ale cca do 10 mon spala. Pak zjistila, že ji přeleze. Tak je ve velké. Odpoledne nešla uspat, usínala mi pak ve 4 někde v jídelní židli, protivná od poledne do čtyř i pak po probuzení. Když jsem zkusila nedávat spát, 3. den byla totálně vyčerpaná, vypadala děsně. Jediné co jde je kočár. Venku. Ale. za měsíc bude druhé dítě, bydlíme v paneláku. Asi nebude v mých možnostech tahat 2 kočárky po schodech. Už teď to je šílené. Uvažuju nad hojdavakem, nosnost 20 kg. Máte někdo zkušenost uspávat tak velké dítě přes den takto? díky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37131
28.9.21 13:54

A co nechat starší v kočárku a mimino nosit? To si zvykne spíš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.21 13:57
@Kriss Tina píše:
A co nechat starší v kočárku a mimino nosit? To si zvykne spíš :nevim:

no asi by to nějak šlo, ale tahat kočárek a mimino na břiše po schodech.. navíc brzo začnou nečasy

• Citovat
  • Upravit
33005
28.9.21 14:07

Když si k ní lehnes, tak co? Relaxuje, nebo dela brajgl? Možná bych zkusila relaxaci a usnutí i TV (u nás jeden čas vcelku fungovaly přírodovědné pořady se zvířátky).

Ten vak bych spíš půjčila, takhle velké dítě ti z něj taky může vylézat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2334
28.9.21 14:12

Mimino do šátku a kočárek pro starší. Chodila jsem tak i ve sněhových vánicích. Ono se za tu čtvrt hodinu až tak moc nestane. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68965
28.9.21 14:19

Já dávala hojdavak pryč kolem roka právě z důvodu, že mi z něj dítě vylézalo. A ty větší verze už nejsou na pružině, ale jenom houpací do boku, pokud vím.
Spíš bych zvážila dvojkočár, kombinaci šátku a kočáru nebo obě děti nosit tandem vpředu a vzadu, ale to se teda dost proneseš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.21 14:20
@Svistice píše:
Když si k ní lehnes, tak co? Relaxuje, nebo dela brajgl? Možná bych zkusila relaxaci a usnutí i TV (u nás jeden čas vcelku fungovaly přírodovědné pořady se zvířátky).Ten vak bych spíš půjčila, takhle velké dítě ti z něj taky může vylézat.

vylézá, hraje si, zdrhá.. zkoušela jsem vše, prpstě se v té posteli neumí přes den dostat do klidu. i pohádky - to prostě kouká.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.9.21 14:21
@ugluk píše:
Já dávala hojdavak pryč kolem roka právě z důvodu, že mi z něj dítě vylézalo. A ty větší verze už nejsou na pružině, ale jenom houpací do boku, pokud vím.
Spíš bych zvážila dvojkočár, kombinaci šátku a kočáru nebo obě děti nosit tandem vpředu a vzadu, ale to se teda dost proneseš :)

s dvojkočárem se nedostanu ven od nás..

• Citovat
  • Upravit
37131
28.9.21 14:28
@Anonymní píše:
no asi by to nějak šlo, ale tahat kočárek a mimino na břiše po schodech.. navíc brzo začnou nečasy

Necas nevadí, já nosila i v největší zimě a holt sneseš kočár a vrátíš se pro děti. Mít 20 měsíční ve vaku, to bude asi dost makačka pro tebe a dítě z toho poleze ven. A jak bys chtěla nést mimino v kočáru a větší ve vaku ven? To je lepší to mimino v šátku ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68965
28.9.21 14:44

Kočárkárnu dole nemáte nebo prostor, kam kočár odložit? Já když nenosila, tahala jsem nahoru spící mimino ve vložný tašce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
28.9.21 15:16

My v hojdavaku uspavali do 2,5 roku. Šlo by to i déle, ale byla jsem těhotná a unavená tak jsme si chodili lehnout společně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
28.9.21 23:53

Kupovali jsme Hojdavak Junior s nosností do 50kg, když byli synovi cca 2,5 a v té době usnul jen v kočárku.
Umístili jsme ho klasicky do stropu v bytě, nemá pružinu a houpe se sem tam jako klasická houpačka. Rychle se naučil během prvních dnů přes den usínat tam. Má rituál, aby věděl, že jde spát. Teď je mu 3,5 má PAS a většinu času se v něm zvládne i uspat sám, rozhoupe se a to případně opakuje dokud neusne. ;-)
Vyžadoval poté usínat v něm i večer, necháme ho a potom přeneseme do postele, kde spí do rána. Občas se vzbudí a v noci si jde lehnout zpět do vaku, kde se rozhoupe a spí dál.
Co se týče vylézání - za mě dítě, co vysloveně nechce spát vyleze odkudkoliv. Pokud je přetažený usne v něm relativně rychle i hysterický.
Dvakrát z něj zpočátku spadl, když se učil houpat, ale vlastní chybou, potom už věděl, co si může dovolit a to s ním občas přes den v rámci hry dělá akrobatické kusy. Ve spaní rozhodně nemá možnost nějak vypadnout. Za nás skvělá věc, lituji, že jsem o hackách nevěděla s prvním naprosto nespacím potomkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5378
29.9.21 00:33

Měsíc je u takhle malých dětí docela dlouhá doba. Může si zvyknout na jiný režim. Co takhle dávat večer dřív spát nebo ráno dřív vstávat, aby po obědě usnula třeba při prohlížení knizky nebo jiné klidnější činnosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí