Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nevadí mu ta zavinovačka teda? Ne všechny děti to mají rády.
Do postýlky pokládat, až když je úplně tuhý, zkuste ručičkový test - trochu zvednout a nechat spadnout.
Nemůžou ho trápit prdíky? Taky jsem si tohle užila, jen s tím, že to byla hodina denně pláče v kuse. Asi od 5 týdne. A koncem 3 měsíce se to uklidnilo
Je to miminko. Ty pláčou 🤷♀️. První 3 měsíce je pláč zcela běžný. Miminko potřebuje čtvrtý trimestr
. Naše malá před spaním taky brečí, sama totiž usnout ještě neumí, tak nám tím říká, že chce spát a potřebuje pomoct. Na rukách nebo u prsa pak usne.
Zkuste bílý šum, u nás na uspávání zabírá. Nejraději má zvuk fénu a digestoře 😀. Ale občas stačí šumění moře nebo potůček
. Ale hlavně vydržet, zlepší se to.
@Asiina to jsme zkoušeli, akorát pak vždycky ty ručičky rozhodil a vzbudil se, proto i svazujem
Prdíky má, ale teď se to dost zlepšilo mažeme pupíkem a jde to krásně ven, a zase si říkám že kdyby to byli prdíky tak se neuklidní u zvuku vysavače. Jenže poslouchat 10× denně vysavač, který když usne vypnem tak se probudí je dost šílený a už začínam nenávidět vysávání 😃
Teď momentálně uspáváme od 21:15 a máme zapnutý bílý šum vysavače a zavřel oči až u toho, teď kdybych to vypnula i po 20ti minutách tak je konec ![]()
Mám tříměsíční holčičku a také s námi zkoušela takhle „cvičit“, jak popisujete. Také jsme se nanosili, nakolébali, naňuňali, napššškali, pouštěli z appky na mobilu šum apod. Zodpovědně mohu říct, že nakonec jsem zavelela ústup od takových „spi, drobečku“ akcí a prostě začali razit „méně je někdy více“. Princezna překvapena, že ji nikdo nepřesvědčuje ke spánku a bytí v klidu, párkrát si ještě pořvala a pak najednou zlepšení. Prostě postimulovat děťátko hračkami úměrnými věku, přebalit, nakrmit, odříhnout, do postýlky, pohladit, nechat lítat fufíky na kolotoči nad betlí, párkrát opakovat, zabalit mimino, pusu a odejít. Funguje nám to dobře.
Ovšem… každé miminko je jiné. Také jsem zamotávala do pleny (ach ty ručičky), ale teď od toho pomalu upouštíme - je klidnější. Hodně zdaru. ![]()
Máme to dost podobné. Ale malé jsou tři měsíce a sama prostě neusne. Ne to boj.
Ahoj, jdu s takovým trápením, naše 6ti týdenní miminko při každým uspávání řve. Nikdy neusne v klidu bez alespoň 20ti minutového řvu, je pokaždé přebalený i najedený a než začnem uspávat tak je klidný. Na uspávání ho svazuju, ze zavinovačky se vždycky nějakým způsobem dostane a rozhazuje ručičky. Když už konečně při uspávání (chození, pohoupávání, pšššt nebo zpívání) trochu zabere, vždy se vzbudí a začne vždycky řvát. Dudlíka cumlá ale během uspávání asi 30× vyplivne. Nevím co by se mu mohlo nelíbit. V postýlce sám neusne proto nosíme a pohoupáváme. Nemáte někdo nějakou radu? Děkuji