Háčkované bavlněné čepičky

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
723
21.2.08 17:18

Ahoj holčiny,
hlásím se k milovnicím háčkovaných čepiček. Do háčkovaní mě kdysi zasvěcovala moje babi, ale znáte to… Od té doby jsem na háček ani nesáhla a myslela si, že už ani nikdy nesáhnu. Ale móda čepiček udělala své. :D Takže jsem se do toho zase pustila. No, trvalo to, ale teď už jednoduchou čapku zvládnu. Samozřejmě mám pořád vyšší a vyšší cíle. Teď neustále pokukuju po téhle čepičce od Nextu. Není to nic složitého až na ty „bobečky“ :roll: :oops: . Nevíte někdo,prosím, prosím, jak je udělat?? Díky moc za rady!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
21.2.08 17:41

Helli, právě tyhle teď vyrábím :D Už mám dvě, půlku třetí a psychicky se připravuju na ten milión kytiček :)

Jen vršky čepiček jsem udělala každý trochu jiný aby si je dračice poznaly - mám tři různé velikosti…

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
21.2.08 22:38

Lesino, prosím, písneš mi, jak udělat ty kuličky? (nevím, jak se to správně jmenuje :oops: :roll: ) Díky!!!!!!!!
A jinak máš můj obdiv!!! 8O Ještěže mám holčičku jen jednu!!! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
21.2.08 22:56

No, já mám v plánu udělat klasický kolečka… Ale ještě jsem je nezkoušela :D Hele, já si začátečník - učila jsem se háčkovat přes ICQ ;)

Tak vyzkouším a pak nafotím ju? Jinak můj poznatek - pokud máš princeznu jen jednu, tak se možná vyplatí koupit tyhle čepičky na MMB, protože kupuješ dost barev příze a vyjde tě to skoro nastejno… U dvou a více čepic je úspora výrazná :) Ale popravdě to mám jako relax k televizi :) Místo žehlení :D:D:D

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
22.2.08 13:53

Lesino , tak to jsme na tom podobně!!! :lol: :lol: :lol: Raději 10 čepiček než 2 škopky prádla… :oops: :D Po pravdě, u nás háčkuje (a plete) i moje mami. Dělá čepičky i pro neteře a občas, když ji uprosím, tak i pro kamarádky. Ale teď mě to hrozně chytlo a pro naši malou bych je ráda dělala sama. Dokud mě to baví … :wink: Takže přízi určitě upotřebíme.
Můžu se ještě zeptat, z čeho háčkuješ? S maminou kupujeme Sněhurku, vyhovuje mi, že se dělá v hodně barvičkách… Taky jsem se mohla zeptat najednou, no … :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
23.2.08 00:15

Ty barevné háčkuju z nějaké příze Baby - je to asi akryl, ale musím se kouknout na pásku. Jinak vybírám doma zásoby a vyzkoušela jsem novou bavlněnou přízi Katka na letní klobouček do vedra pro Elinku:
 http://rodina.cz/…0007_r_2.jpg

A na jaro mají podobné čepičky z batolete… Dodělala jsem je před chvílí - doteď se mi nechtělo zakončovat :o
 http://rodina.cz/…0005_r_2.jpg

A mažu do postele :)

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
25.2.08 19:58

Lesino - 8O 8O 8O koukám, jak jsi výkonná!!!! Čepičky jsou super, jsi fakt dobrá!!!! A skvělý nápad s těmi lístky!!!! :D :D
O Katce jsem také uvažovala, je o něco silnější než Sněhurka. Tu ale dávám dvojitě, takže to pak vyjde nastejno. Baby také znám, z tý mi dělá mamina svetry na pletacím stroji, má nějaký hodně starý a tohle je jediná vlna, kterou jsme objevily, že na něj jde. :roll: Na trošku teplejší čepičky ti osobně doporučuju Elian (klasik). Batole je fajn, ale na mě má dost jemňoučký / miminkovský barvičky. Elian má barev fakt hodně, zkus se po ní podívat a sama uvidíš. Mají i e-shop, zkusím najít stránky a pošlu ti odkaz. No, teď to vypadá, že jsem nějaká zkušená, co? :roll: Prostě jsem vyrůstala zavalená vlnou, přízí a bavlnkama (maminka hodně výkonná pletařka, navíc dříve prodavačka v galanterce, babička zase nepřekonatelná v háčkování a vyšívání). :lol:
Musím říct, že jsi mne hodně nakopla. Rychle naťukám ještě příspěvek na „dvojčata“ a letím háčkovat!!!!!! :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1652
29.2.08 20:10

Lesino!!!

já se ještě ani nedostala k vybrakování rodinných háčků a ty už jsi mazák!! a teda opravdu to máš krásné!!!

jak se dostanu do města tak musím koupit přízi a mamku nebo tchýni pumpnout o háčky ;-) a vidíš…taky raději nežehlím…i když teda bych už po těch měsících fakt měla ;-) a po břišních tancích by mi to mohlo i krásně jít ;-) ale od slov k činům, že…;-)

vaše holky budou fakt kočky!

Z.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
4.4.08 14:02

Lesino,

tak jsem konečně domotala tu barevnou čepička ala Next. Ve výkonnosti na tebe tedy opravdu nemám… :oops: :oops: :oops: :?
Našla jsem i návod na pecičky - na www.rucniprace.cz (tím zároveň děkuji tomu, kdo tady tento odkaz uváděl!!!!!! ) . Pokud bys chtěla poradit, klidně napiš i SZ.

Tak tady je ten můj výtvor. No, 100% není, ale zabrat mi dal pořádně. :roll: :D
 http://emimino.cz/…DSC_3405.jpg

papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1384
30.4.08 20:58

Tak holky, ja se taky musim pochlubit nasi capkou :) moc se mi hackovane cepicky libi, mame doma kluka a tak nam ty klasicke kloubocky odpadaji.. ale zkusila jsem ksiltovku a myslim, ze vypada dobre :) 

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
2.5.09 20:12

Dělám mladé čepky a moc se mi líbí tato ozdoba
http://img.mimibazar.cz/…f1926942.jpg

nemáte někdo rozpis jak tu květinku udělat. přiznávám se, že se mi to nechce počítat :oops: :oops: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11860
30.5.10 14:26

jaká příze?

Ahojky,
chtela bych uhackovat letni cepicku pro dceru a jako zacatecnik netusim, jaka prize by na to byla vhodna? A popr. i cislo hacku?
Prosim o radu! Diky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
11.5.11 19:55

Tak tady to teda moc nefrčí.
Já jsem taky začátečník, a moje první čepičku jsem dělala podle tohoto návodu:
 http://www.mimibazar.cz/navod.php?…

Většinou háčkuju z camilly, zimní čepičky z něčeho teplejšího, např. lada.

Dělala jsem i tyhle ušankové, jsou taky jednoduchý http://www.mimibazar.cz/navod.php?…
na fotce ušanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11860
12.5.11 08:08

zuzkaaa jé, tak ta se ti moc povedla! taky jsem svou prvni (a zatim predposledni:-) cepicku udelala podle navodu,ktery uvadis,ted jsem se pustila do dalsi,ale budu parat, nejak mi jde sejdrem, no uz rok jsem zadnou nedelala, tak se to zas musim naucit :-( usanky jsou taky super- to asi spis na zimu, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
12.5.11 12:53

No jasně ušanka na zimu, tu jsem dělala někdy v březnu, teď spíš valím šátečky, a dírkované čepičky.
Dnes mi dorazila pořádná kupa bavlnek tak se moc těším na další tvoření,ale obávám, že na horké léto bude asi háčkovaná teplá každá :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat