Háčkované bavlněné čepičky

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
23847
1.1.12 23:42
kamak píše:
Ráda bych zkusila uháčkovat čepici pro malého.

Ale :lol:

nemám na to nic - háčky, přízi.

Potřebovala bych radu s tím, co mám nakoupit.

Dívala jsem se na nějakou přízi Camilla, kolik je třeba těch klubek na jednu čepku? Objednala bych to přes net, takže bych i potřebovala přesně vědět čeho kolik atd.

Jaké háčky? :think:

Děkuji za rady :hug:

Tak pokud budeš háčkovat pouze z Camilly, budeš potřebovat pouze jeden háček - logické :mrgreen: Já z Camilly háčkuju háčkem č. 3, někdo má hák 2,5 a taky to jde :nevim: Spousta těch bavlněných přízí se háčkem č. 3 dá. Já mám ráda ještě přízi Katka, trošku dražší, ale zas mi přijde kvalitnější. Pokud chceš háčkovat i čepice zimní, třeba z dvojité nitě, tak si pořiď háček č.5 a tím to hasne. Mmch na každém eshopu máš info ohl. příze, kterou kupuješ, je tam síla jehlic, podle toho já volím i háček, tak se řiď dle toho. Na čepičku pro tříleťáka jsem spotřebovala necelé klubko Camilly.
A nemáte poblíž nějakou galanterri, je dobré si příze pěkně „ochmatat“ :mrgreen: a když jich koupíš pár, neplatíš poštovné a vyjde to levněji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
1.1.12 23:47

Ahoj, já začala háčkovat cca před dvěma lety.
Také jsem se zamilovala do bavlněných čepiček.
Začínala jsem s přízí Catania, je stejná jako Camilla, jen je dražší a má jiné odstíny. Potom jsem samozřejmě chtěla více odstínů, takže jsem kombinovala tyhle dvě, plus ještě Lenku. Jsou stejně silné, jen ta Lenka mi přijde méně lesklá, ale ve výsledku to moc rozdíl nedělá.
Ne všude mají výběr přízí a barev :?, ale háčky seženeš v každé kamenné galanterii. Doporučuji u slabších háčků - ty s držátkem na vlnu, ten celý kovový se špatně drží. U silnějších už je to jedno, ty plastové se drží dobře.
Ale pokud chceš jen do začátku na bavlněné čepičky letní/jarní a tu přízi Camillu, tak doporučuji háček č.2,5. Já více utahuji a se trojkou mi to dělalo moc volná oka, ze začátku každý spíše víc utahuje.
Ono pokud se ti to opravdu zalíbí, budeš později dokupovat příze a háčky jako divá, pak i akrylové, merino… na zimu… třeba tě chytne nakonec i pletení (jako mě) :mrgreen:.
Takže já mám doma x krabic s přízemi a pěknou sbírku jehlic a háčků :lol:.

EDIT: Jak máš staré dítko?
Do roka ti na jednu čepku bohatě bude stačit jedno to klubíčko Camilly. Samozřejmě dle barev i více ;).

Příspěvek upraven 01.01.12 v 23:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
1.1.12 23:48

Uf, se omlouvám za román :oops:.
Kdybys ještě cokoli potřebovala, písni ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
2.1.12 10:30

Gina108 8o chtěla jsem poradit a je mi jasné, že jedna příze, jeden háček, ale né každý bydlí ve městě, kde je galanterka a prostě musím spoléhat na to, že si to koupím přes net. Což je taky logické, že? :zed:

Takže stačí napsat, že někdo má doma háček ten a ten a ten a nějaký stejně nepoužívá atd. :roll:

Bayusko, moc děkuji za info, jaké bys mi prosím doporučila ty háčky? Klidně si jich koupím třeba 5, ale zase ať mi nějaký netrčí doma zcela zbytečně.

Malý má 9 měsíců, ale hlavu má docela velkou, i když úplný hlavou to není :lol: Ještě si potřebuju najít nějaké klučičí čepky, protože většina mi přijde, že jsou snad jen na holčičky.

Nakupujete někdo příze přes net? Doporučíte nějaké stránky? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
2.1.12 11:03

kamak - Gina to nemyslela zle, tedy já to tak pochopila ;). ono je fakt lepší si jít ty příze osahat, pokud nemáš už nějaké osvědčené. My ti třeba můžeme doporučit nějaké a ve finále třeba tvým představám odpovídat nemusí.

Ta Camilla nebo Catania je tedy osvědčená, moc příjemná bavlněná příze. Tou nic nezkazíš. Pak i ta Lenka a Katka jsou dobré (u té Katky pozor, je větší klubíčko, takže cenově vychází stejně).
Já mám potom ráda přízi Cilka od Vlniky, je taková jemňoučká, lesklá, ale bohužel nemají moc výběr barev. Kdybys narazila na Danielu, tak tu neber, je slabounká a na klučičí čepky se nehodí.
Jo a na studenější jaro či podzim, je super Merino od Vlnapu, to můžeš taky zkusit, je trošku silnější. Má super vlastnosti, hřeje, nechlupatí po vyprání, je pružné a drží tvar.

Háčky- tak když to vezmu podle sebe, začínala jsem 2,5, ten kup. Potom nejčastěji háčkuji 3,5 (právě to merino) a pak na zimu 4-5. Když budeš mít 3,5 tak stačí ta 4,5, ony pak ty rozdíly o půl mm nejsou tak znatelné a dá se i na silnější přízi vzít slabší háček a naopak. A pokud se chystáš háčkovat i do budoucna třeba na sebe šály či nákrčníky, tak když budeš u toho objednávání a narazíš na silné háčky, bývají plastové a celkem levné, tak si můžeš taky koupit, protože potom se to špatně shání a objednávat z netu jeden háček se nevyplatí. Teď jsem v té situaci :zed: :mrgreen:.
Kup raději ty s držátkem na vlnu

Já nakupovala v Obchůdku u Medarda a spokojenost, měli vše, co jsem potřebovala, rychlé jednání, fajn komunikace, spolehlivost. Teď se chystám objednat tady.

Jinak na tvého chlapečka by ti na jednu čepku mělo stačit to jedno 50gr klubíčko.
Nějaké čepičky mám tady , tak se můžeš kouknout pro inspiraci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
2.1.12 14:23

Bayusko, moc děkuji, sepsala jsem si to a objednám si zřejmě z obchůdku u Medarda ;) Mají to tam pro mě více přehledné :palec:

Jdu vybírat barvy příz :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
2.1.12 17:46
Bože, že já sem vůbec něco píšu :roll: :zed: Chtěla jsem ti poradit a nakonec budu za debila. :roll:
kamak píše:
Gina108 8o chtěla jsem poradit a je mi jasné, že jedna příze, jeden háček, ale né každý bydlí ve městě, kde je galanterka a prostě musím spoléhat na to, že si to koupím přes net. Což je taky logické, že? :zed:

Takže stačí napsat, že někdo má doma háček ten a ten a ten a nějaký stejně nepoužívá atd. :roll:

Bayusko, moc děkuji za info, jaké bys mi prosím doporučila ty háčky? Klidně si jich koupím třeba 5, ale zase ať mi nějaký netrčí doma zcela zbytečně.

Malý má 9 měsíců, ale hlavu má docela velkou, i když úplný hlavou to není :lol: Ještě si potřebuju najít nějaké klučičí čepky, protože většina mi přijde, že jsou snad jen na holčičky.

Nakupujete někdo příze přes net? Doporučíte nějaké stránky? ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
2.1.12 18:10
Gina108 píše:
Bože, že já sem vůbec něco píšu :roll: :zed: Chtěla jsem ti poradit a nakonec budu za debila. :roll:
kamak píše:

Nezlob se na mě, ale je mi jasné, že když budu mít jeden typ příze, tak stačí jeden háček :roll: Takže se nemůžeš divit, že se ozvu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
2.1.12 18:57
kamak píše:
Gina108 píše:
kamak píše:

Nezlob se na mě, ale je mi jasné, že když budu mít jeden typ příze, tak stačí jeden háček :roll: Takže se nemůžeš divit, že se ozvu :nevim:

Tak proč ses tedy ptala, kolik potřebuješ háčků? 8o Sama musíš vědět, z kolika typů příze hodláš tvořit. Myslela jsem, že chceš např. střídat háčky u jednoho typu příze. A proč se urážíš, když ti slušně odpovídám? Fakt nechápu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
2.1.12 19:08

Střídat háčky u jednoho typu příze jsem opravdu nechtěla :roll:

Tohle fakt nemá cenu :roll: Jako asi nezůstanu u jedné čepky, tak někdo prostě řekne, že má 3 háčky a je jasné, že tím a ještě jehlicema nedělá jednu čepku :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
2.1.12 19:09

A dotaz-jaké háčky je na to, ať pak nezjistím, že mi nějaký chybí a měla jsme ho koupit a nebo at si nekoupím 10 od každé velikosti jeden. To je logické, ne? :P :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
2.1.12 19:42
kamak píše:
A dotaz-jaké háčky je na to, ať pak nezjistím, že mi nějaký chybí a měla jsme ho koupit a nebo at si nekoupím 10 od každé velikosti jeden. To je logické, ne? :P :mrgreen:

To není logické :mrgreen: ale fakt to nemá cenu, prostě čti popisky u přízí, které hodláš koupit a k tomu kupuj háčky a ne naopak.;) Když budeš takto postupovat, logicky :! :* nedojde nikdy k situaci, že bys měla doma přízi a chyběl ti k ní háček, tudíž pořád nevidím smysl toho tvýho dotazu. :nevim: Mmch jistě později najdeš i pár návodů, na které potřebuješ jak jehlice, tak háček, např. uháčkuješ kolečko a pak doplétáš, ale to už je vyšší level a není jich moc, kvůli tomu si jehlice nepořizuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1088
3.1.12 14:13

Musím se zastat Giny, ale ideální je ujasnit si co budeš háčkovat a z jak silné vlny. Třeba si projdi na mimibazaru různé návody, je jich tam spousta i s informacemi jaký háček a vlnu k tomu, třeba si i vypiš návin jednoho klubka ať můžeš porovnávat jednotlivé příze. No a pak ti to bude jasné.

Jinak já mám doma háčky č. 2, 2,5 a 3, no a pak jeden obr ale to nevím jaké je číslo, nemůžu ho najít. Nejraději háčkuji z Merina, Lady luxus a pak různé zbytky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1088
3.1.12 14:20

Jinak přízi objednávám na mimibazaru od paní PavluskaK anebo ddjd.cz - to jsou spíše spešlovky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1088
3.1.12 15:06
kamak píše:
letenia píše:
bory24 píše:
Ahoj, mohl byste mi někdo prosím poradit? Chci uháčkovat čepičku, ale nevím zda se musí nějak přidávat oka. Děkuju za odpovědi. :)
http://www.mimibazar.cz/navod.php?… :)

Děkuji, nicméně já bych třeba udělala i různé čepičky, tak kdyby byl někdo tak hodný a napsal: budeš potřebovat háček číslo 2,3,6 jiné jsou zbytečné, a dvě klubka vystačí na čepku atd. To, že háčkuje s háčkem 3,5 jsem si už našla předtím, ale potřebovala bych spíše rady ze života :lol:

Beru to tak, že kdyby se mě někdo zeptal na bižuterii, tak taky řeknu, ať si koupí to a to a že to je zbytečné a hlavně, ať si to nakoupí při jednom nákupu.

Nerada bych si objednala pouze háček č.3 a přízi na jednu či dvě čepky a pak zjistila, že potřebuju jiný háček a zase platila poštovné. A háčků je více, tak ať zase nekupuju všechny…

Jinak abych byla přesná, odpovídala jsem na dotaz bory a ta se ptala jak se přidává :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat