Háčkované čepičky - pochlubte se

• Fotoalbum (984)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
9164
15.10.11 22:45
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9164
15.10.11 22:46
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13256
15.10.11 22:53
Vercaa píše:
poki píše:
Tak holky, mám další :dance: … a konečně podle mého gusta, myslím tvar čepičky :wink:
POki jak jsi sem dávala fotečku čepičky se šnekem, toho jsi dělala z dlouhých sloupků a jen našila na čepičku že jo?:)

nee, já udělala jen řetízek a zamotala a našila… to přišívání bylo trochu pracnější :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aty
7700
15.10.11 22:53

Pando pěkný čepičky ((-: tak teď já, jo? ((-: https://www.emimino.cz/…od-aty-7252/ ((((-:, ale tadyto asi nemá zde v diskusi smysl, tady všechny háčkujeme ((-:

jinak k barvikovi:

základní kroužek je prostě moc malý, na kolik oček ho děláš? a rozpis máš jaký?

zkus:

1. kroužek a pak 10 Krátkých sloupků a pevné oko
2. 20 dlouhých sloupků (do každého očka z 1. řady píchnout 2×) a pevné oko
3. 30 DS (do každého druhého oka píchnout 2×) a pevné oko
4. 40 DS (do každého třetího oka píchnout 2×) a pevné oko . . .

a tak dále. základní placku, výpočet obvod hlavy / 3,14, vyjde nějaký číslo zaokrouhlit dolů na půlcentimetry. změř si placku a tu poslední řadu nedělej každé přidávání, ale ob tři, takže cca poslední řadu nepřidáš dejme tomu 10 DS, ale jenom 3 nebo 4, jak ti to vyjde.

no a pak si spočítej počet sloupků a každou řadu si znovu ty sloupky spočítej. protože začátečníci pak mají tendenci nevědomky přidávat jeden sloupek do pevného oka, tak takhle budeš mít kontrolu, že nepřidáváš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13256
15.10.11 22:54

Teď jsem si uvědomila, že jsem dělala dva, i toho z těch dlouhých sloupků :lol: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aty
7700
15.10.11 22:55
poki píše:
Teď jsem si uvědomila, že jsem dělala dva, i toho z těch dlouhých sloupků :lol: :hug: :hug:

poki no ten je boží ((-:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13256
15.10.11 23:00

Aty - nádherný album, až budu mít modely jako ty, budu spokojená :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9164
15.10.11 23:00

Aty, šikovné :palec: :palec:
Bavím se tak po večerech a nosím je jedné paní do obchodu, naštěstí je paní šikovná a prodá mi je…tak z toho něco kápne na další kousky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3483
15.10.11 23:04
Aty píše:
Pando pěkný čepičky ((-: tak teď já, jo? ((-: https://www.emimino.cz/…od-aty-7252/ ((((-:, ale tadyto asi nemá zde v diskusi smysl, tady všechny háčkujeme ((-:

jinak k barvikovi:

základní kroužek je prostě moc malý, na kolik oček ho děláš? a rozpis máš jaký?

zkus:

1. kroužek a pak 10 Krátkých sloupků a pevné oko
2. 20 dlouhých sloupků (do každého očka z 1. řady píchnout 2×) a pevné oko
3. 30 DS (do každého druhého oka píchnout 2×) a pevné oko
4. 40 DS (do každého třetího oka píchnout 2×) a pevné oko . . .

a tak dále. základní placku, výpočet obvod hlavy / 3,14, vyjde nějaký číslo zaokrouhlit dolů na půlcentimetry. změř si placku a tu poslední řadu nedělej každé přidávání, ale ob tři, takže cca poslední řadu nepřidáš dejme tomu 10 DS, ale jenom 3 nebo 4, jak ti to vyjde.

no a pak si spočítej počet sloupků a každou řadu si znovu ty sloupky spočítej. protože začátečníci pak mají tendenci nevědomky přidávat jeden sloupek do pevného oka, tak takhle budeš mít kontrolu, že nepřidáváš.

Dělám to přesně podle tohoto http://www.mimibazar.cz/navod.php?… včetně vlny a háčku :( snad ten tvůj návod pochopím, opravdu to držím v ruce poprvé :D moc děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
15.10.11 23:06

jj máš malý ten základ.. chce to hned od začátku víc očí! a přidávej víc.. ještě bych to rozpárla.. abys pak nebyla naštvaná ve výsledku.. do placky ti ten začátek musí jít krásně bez natažení.. musí jakoby ležet.. jako kolečko.. až pak když přestaneš přidávat se uzavře do čepičky.. jinak ti poleze nahoru když ji bude dítko nosit.. bude ouzká.. :wink: šnečkové jsou supééér

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aty
7700
15.10.11 23:07

Breviku ten návod je moc dobrý, zkus menší háček, nebo místo těch 18ti DS začni na těch 20ti DS, prostě se ti ta základní placka tím trochu rozšíří, abys to neměla tak moc do špičky, ta by tam zůstala.

jinak holky díky (-: no já tu mám taky jednu paní, ale ještě jsem jí nezkoušela poptat, ani není kdy, ale na to jaro se chystám.

pando můžeš prozradit jak to s ní máš domluvený? jakou má provizi a tak? třeba do SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3483
15.10.11 23:08
Macík74 píše:
jj máš malý ten základ.. chce to hned od začátku víc očí! a přidávej víc.. ještě bych to rozpárla.. abys pak nebyla naštvaná ve výsledku.. do placky ti ten začátek musí jít krásně bez natažení.. musí jakoby ležet.. jako kolečko.. až pak když přestaneš přidávat se uzavře do čepičky.. jinak ti poleze nahoru když ji bude dítko nosit.. bude ouzká.. :wink: šnečkové jsou supééér

Zavřela jsem oči a rozpárala to :mrgreen: A jdu na to teda znova :) hlavně když jsem viděla tu čepičku se šnečkem, tak mi došlo, že to tak asi vypadat nemá :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13256
15.10.11 23:08

šnečci už tu byli, já je dala znovu jen proto, že se kdosi ptal :wink: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13256
15.10.11 23:09

Barviku - neboj se párat, já první párala taky mockrát, na to přijdeš :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aty
7700
15.10.11 23:13

barviku svou první čepici jsem párala celkem 18× ((-: a to několikrát úplně celou. no trpělivosti mám dost ((-: tu druhou asi taky tak ((-: a i teď dělám na jedný čapce už přes měsíc a do dneška jsem jí rozpárala už 8×. vesměs vždy téměř celou, dneska jí dokončím a budu doufat, že už budu spokojená, až jí zítra vyzkouším na dceři, jinak mě klepne ((-:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat